10+1 πανέμορφες παραλίες στην Κρήτη ιδανικές για οικογένειες! (pics)

10+1 πανέμορφες παραλίες στην Κρήτη ιδανικές για οικογένειες! (pics)

Η Κρήτη είναι ιδανικός προορισμός για οικογένειες γιατί είναι πανέμορφη, έχει όλες τις ανέσεις και κάνει τη ζωή των γονιών πολύ πιο εύκολη, ακόμα και στο μπάνιο. Από τις εκατοντάδες ξεχωριστές παραλίες της, εμείς επιλέξαμε τις δέκα πιο «οικογενειακές». Συγχωρήστε μας αν παραλείψαμε κάποια δική σας αγαπημένη και… συμπληρώστε ελεύθερα!

Η Κρήτη είναι ιδανικός προορισμός για οικογένειες γιατί είναι πανέμορφη, έχει όλες τις ανέσεις και κάνει τη ζωή των γονιών πολύ πιο εύκολη, ακόμα και στο μπάνιο. Από τις εκατοντάδες ξεχωριστές παραλίες της, εμείς επιλέξαμε τις δέκα πιο «οικογενειακές». Συγχωρήστε μας αν παραλείψαμε κάποια δική σας αγαπημένη και… συμπληρώστε ελεύθερα!

Ελαφονήσι το μαγευτικό

Οι καλύτερες παραλίες της Κρήτης για οικογένειες

Μπορεί να διαφωνείτε με κάποιες από τις παραλίες που βάλαμε στη λίστα μας, όμως το Ελαφονήσι είμαστε σίγουροι ότι θα μας βρει όλους σύμφωνους. Απέχει περίπου 75 χιλιόμετρα από τα Χανιά, έχει λευκή και ροζ άμμο και τιρκουάζ νερά. Είναι ρηχή γιατί ουσιαστικά πρόκειται για λιμνοθάλασσα και ιδανική για περπάτημα μέσα στη θάλασσα. Κάπου διαβάσαμε εύστοχα ότι, εκτός των άλλων, είναι μια φυσική καλοκαιρινή παιδική χαρά!

Στην παραλία υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες, όμως θα πρέπει να τις προλάβετε από νωρίς, λόγω της πολυκοσμίας. Φυσικά, όπως σε όλες τις παραλίες, έτσι και σ’ αυτή θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα σκουπίδια και να μην ρυπαίνετε τη θάλασσα και την ακτή.

Φαλάσαρνα: Η απέραντη παραλία

Παλαιότερα έχει βραβευτεί ως μία από τις 10 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη και όχι άδικα! Είναι πεντακάθαρη μέσα κι έξω, το χρώμα της θάλασσας θα σας μαγέψει και είναι ιδανική για μικρά παιδιά γιατί έχει άμμο παντού και ρηχά νερά. Είναι απέραντη , γι’ αυτό ακόμα και τις μέρες με πολυκοσμία, οι λουομένοι απλώνονται κατά μήκος της ενώ διαθέτει και οργανωμένο τμήμα.

Προσέξτε μόνο το εξής: πριν την επισκεφθείτε, θα χρειαστεί να ρωτήσετε αν έχει αέρα γιατί δυστυχώς όταν ο άνεμος φυσάει στην παραλία της Φαλάσαρνας, η άμμος θα σας χτυπάει στο πρόσωπο και δεν θα ευχαριστηθείτε το μπάνιο. Αξίζει να πάτε ακόμα και αν δεν μένετε στα Χανιά, από τα οποία απέχει μία ώρα και κάτι.

Αγία Γαλήνη για… γαλήνη

Βρίσκεται στο Νότιο Ρέθυμνο και είναι μια τεράστια παραλία που σχεδόν πάντα, έχει ήρεμα νερά. Στον βυθό της έχει βότσαλο, για όσους το προτιμάτε, και δροσερά νερά, ακόμα και τις πιο ζεστές μέρες του χρόνου, γιατί εκεί εκβάλλει ο ποταμός Πλατύς. Δίπλα στην κεντρική παραλία, που είναι οργανωμένη με όλα τα κομφόρ, υπάρχει μία ακόμα παραλία, λίγο πιο ήσυχη, που βρίσκεται μπροστά από την περιοχή του camping. Μετά το μπάνιο σας, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε τις «Αλυκές» για θαλασσινούς μεζέδες με θέα. Θα μας θυμηθείτε!

Παραλία Πλακιά για γαλαζοπράσινα νερά

Απέχει κάτι λιγότερο από 40 χιλιόμετρα από το όμορφο Ρέθυμνο και είναι μια από καλύτερες παραλίες της περιοχής για οικογένειες. Είναι ατελείωτη, έχει αμμουδιά, κάτι που την κάνει ιδανική για παιχνίδι μέσα κι έξω απ’ τη θάλασσα, και εξωτικά γαλαζοπράσινα νερά. Το τοπίο είναι επίσης εντυπωσιακό, αφού η παραλία περιβάλλεται από ψηλά βουνά.

Ο δρόμος μας τραβάει στο Βάι!

Ξεφεύγουμε από το νομό Χανίων και Ρεθύμνης για να πάμε στην πιο φημισμένη ίσως παραλία του νομού Λασιθίου, το Βάι. Φυσικά, έχει κι αυτή άμμο και καταγάλανα νερά, όμως είναι διάσημη για το πιο μεγάλο φοινικόδασος στην Ευρώπη. Και πιστέψτε μας, το να κάνετε μπάνιο χαζεύοντας τους φοίνικες είναι μια εικόνα που δεν θα συναντήσετε εύκολα ξανά στην Ελλάδα- ούτε εσείς ούτε τα παιδιά.

Προτιμήστε την για βουτιές σε ένα ιδιαίτερο τοπίο που θα σας κάνει να νιώσετε ότι είστε στην Καραιβική. Αν μένετε προς Σητεία μεριά, θα χρειαστεί να οδηγήσετε μόλις 25 χιλιόμετρα για να φτάσετε σ’ αυτόν τον παράδεισο.

Σταυρός για να νιώσετε… Zorba the Greek

Πολύ κοντά στα Χανιά, θα βρείτε την παραλία του Σταυρού, που «κλείνεται» σε έναν μικρό κόλπο, ο οποίος την προστατεύει από τον δυνατό αέρα. Ενώ κάνετε μπάνιο, χαζέψτε το άγριο τοπίο, με το μεγάλο, απότομο βουνό που βρίσκεται δίπλα στην παραλία με τα πράσινα νερά και την άμμο. Αν έχετε δει τον «Ζορμπά», θα καταλάβετε πόσο έχει εξελιχθεί η περιοχή του Σταυρού, τόσα χρόνια μετά.

Φραγκοκάστελο, για μπάνιο με τους Δροσουλίτες!

Ακριβώς κάτω από τα τείχη του ενετικού φρουρίου που δεσπόζει ακόμα και σήμερα στην περιοχή, θα κάνετε τις βουτιές σας στην παραλία του Φραγκοκάστελλου. Έχει μια ιδιαίτερη ομορφιά, ίσως λόγω του κάστρου! Τα χαρακτηριστικά της; Λευκή αμμουδιά, καθαρά και ρηχά νερά-  ό,τι πρέπει για ασφαλείς βουτιές.

Αν και ο μύθος θέλει τις σκιές από τη στρατιά των Δροσουλιτών να εμφανίζονται κάθε χρόνο στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, μπορείτε να «ιντριγκάρετε» τα παιδιά με αυτή την ιστορία, ακόμα και τώρα…

Πρέβελη, η άγρια ομορφιά

Φτάνοντας στην Πρέβελη, θα συναντήσετε μια παραλία με καθαρά αλλά –ομολογουμένως- δροσερά νερά, βότσαλα και μικρές πετρούλες. Ωστόσο, κάπου στη μέση της παραλίας θα δείτε μια ταμπέλα που γράφει προς «Φοινικόδασος». Μετά την παραλία, λοιπόν, ακολουθήστε την για μια πεζοπορία που θα σας θυμίσει Αμαζόνιο. Θαυμάστε τους φοίνικες, την άγρια φύση και τον ποταμό με το έντονο πράσινο χρώμα. Προτείνουμε, επίσης, μια στάση για ένα γρήγορο μπάνιο στον ποταμό- η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη!

Ωστόσο, θα πρέπει να ξέρετε ότι η πρόσβαση με το αυτοκίνητο έχει λίγη περιπέτεια, γιατί, αφού παρκάρετε, θα πρέπει να κατεβείτε τα σκαλιά και το μονοπάτι μέχρι την παραλία, κάτι που στην επιστροφή μπορεί να σας ταλαιπωρήσει λίγο παραπάνω. Η θέα, ωστόσο, θα σας ανταμείψει- η στάση για φωτογραφίες εδώ επιβάλλεται! Αν έχετε μικρά παιδιά, προτιμήστε να πάρετε το καραβάκι από τον Πλακιά, για να είστε πιο ξεκούραστοι- φροντίστε όμως να έχετε μάθει από την προηγούμενη μέρα τα δρομολόγια.

Παίξτε με την… Αγία Φωτιά

Πολύ κοντά στην Ιεράπετρα, η παραλία της Αγίας Φωτιάς είναι η ιδανική επιλογή για ένα λίγο πιο ήσυχο μπάνιο. Έχει από πεύκα, πλατάνια και αλμυρίκια, στα οποία μπορείτε να αναζητήσετε φυσική σκιά ενώ οι βράχοι και τα βουνά που την περιβάλλουν, της προσδίδουν μια άγρια ομορφιά. Είναι σχετικά οργανωμένη, αφού παρέχει τις βασικές ευκολίες, ωστόσο καλύτερα θα ήταν να πάτε με δικές σας ομπρέλες και ψάθες για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως.

Άγιοι Απόστολοι για βουτιές και ποδηλατάδα

Ξεκινάμε απ’ τα κλασικά: είναι αμμουδερή, έχει (και αυτή!) τα γνωστά, πανέμορφα γαλαζοπράσινα νερά της Κρήτης, προστατεύεται απ’ τους ανέμους ενώ παρέχει όλες τις ανέσεις στους επισκέπτες της. Συνεχίζουμε διαφορετικά: αξίζει να περπατήσετε ανάμεσα στα πεύκα και τους ευκαλύπτους, που βρίσκονται στο άλσος δίπλα, αλλά και να επισκεφθείτε το ομώνυμο εκκλησάκι, από το οποίο πήρε το όνομά της η παραλία. Αν είστε φαν του ποδηλάτου, κουβαλήστε το μέχρι εδώ- σας εγγυόμαστε ότι θα ευχαριστηθείτε ποδηλατάδα.

Λιμνοθάλασσα Μπάλου για τροπική ομορφιά

Η δεύτερη παραλία που έπρεπε οπωσδήποτε να συμπεριλάβουμε στη λίστα μας, η οποία παρά το ότι δεν έχει όλες τις ανέσεις, πέρα από κάποιες ομπρέλες και ξαπλώστρες και ένα κυλικείο, θα ενθουσιάσει εσάς και τα παιδιά. Ρηχά διάφανα νερά, άμμος, σε κάποια σημεία ροζ, και άγρια ομορφιά συνθέτουν το σκηνικό της. Είναι ιδανική επιλογή για παιδιά που δεν ξέρουν καλό μπάνιο και που μπορούν άφοβα να πλατσουρίζουν για ώρα αλλά και για όσους θέλουν να πάνε πιο βαθιά και να εξερευνήσουν τον βυθό, με τα ξεχωριστά είδη χλωρίδας και πανίδας.

Επισημαίνουμε, ωστόσο, ότι η πρόσβαση με το αμάξι είναι δύσκολη αφού μετά το πάρκιν, θα χρειαστεί να περπατήσετε αρκετή ώρα μέχρι να φτάσετε στην παραλία- και ο ήλιος δεν πρόκειται να κάνει πιο εύκολο το έργο σας. Αν θέλετε να είστε πιο ξεκούραστοι και να αποφύγετε την γκρίνια των παιδιών, προτιμήστε το καραβάκι που φεύγει από την Κίσσαμο για να κάνετε και μια μίνι κρουαζιέρα στην κρητική θάλασσα.

Πηγή: Travelstyle.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ