10 αξιοζήλευτες παραλίες στην ηπειρωτική Ελλάδα για τις καλοκαιρινές σας βουτιές!

10 αξιοζήλευτες παραλίες στην ηπειρωτική Ελλάδα για τις καλοκαιρινές σας βουτιές!

Το καλοκαίρι είναι μια ανάσα μακρυά μας όπως και ο Ιούνιος που σηματοδοτείται η επίσημη έναρξή του. Έχουμε ξεκινήσει λοιπόν να οργανώνουμε τις καλοκαιρινές μας άδειες και να ετοιμαζόμαστε για τα ελληνικά νησιά με σκοπό να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τις βουτιές μας στις πανέμορφες παραλίες τους!

Παρόλα αυτά, δεν είναι μόνο τα όμορφα νησιά της Ελλάδας μας που έχουν ωραίες παραλίες. Πολλές αξιοζήλευτες παραλίες θα συναντήσουμε και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Εμείς ξεχωρίσαμε δέκα από αυτές και σας τις παρουσιάζουμε :

1. Μυλοπόταμος, Πήλιο – Νομός Μαγνησίας

Η πιο διάσημη παραλία του Πηλίου: διαυγή, πρασινογάλαζα νερά, ψιλό, ανοιχτόχρωμο βοτσαλάκι, πράσινη κορνίζα από φουντωτά πεύκα και επιβλητικά βράχια που τη χωρίζουν στα δύο. Περπατήστε ανάμεσα στα βράχια, για να περάσετε στη δεύτερη, πιο ήσυχη (και με νερά που βαθαίνουν λίγο πιο απότομα) παραλία.

2. Αλωνάκι – Νομός Πρεβέζης

Αυτό το μικρό ορμίσκο είναι μία από τις πιο όμορφες και γραφικές παραλίες της περιοχής της Πρέβεζας. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Αμμουδιά, προσβάσιμο μέσω χωματόδρομος.

Το Αλωνάκι έχει άμμο και βότσαλα γύρω από την ακτή, και ο πυθμένας της θάλασσας είναι αρκετά βραχώδης, αλλά η φανταστική μπλε και πράσινο χρώμα του νερού το… αντισταθμίζει αυτό. Το Αλωνάκι είναι κατάλληλο για κολύμβηση με αναπνευστήρα, καθώς περιβάλλεται από μικρά και μεγάλα βράχια, και ένα μικρό νησάκι ακριβώς μπροστά από την παραλία.

3. Μπέλα Βράκα , Σύβοτα – Νομός Θεσπρωτίας

Δεν είναι μία, αλλά δύο παραλίες που σχεδόν θα ακουμπούσαν μεταξύ τους, αν δεν τις χώριζε μια στενή, απόλυτα τιρκουάζ λωρίδα θάλασσας. Η μία βρίσκεται στο ηπειρωτικό κομμάτι, λίγο έξω από το χωριό Σύβοτα, και η άλλη είναι η παραλία του μικρού νησιού που ακούει στο όνομα Μουρτεμένο.

4. Κουρούτα – Νομός Ηλείας

Η παραλίας Κουρούτας βρίσκεται σε απόσταση μόλις 3 χιλιομέτρων από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Νομού Ηλείας, την Αμαλιάδα.

Εκτός από την πεντακάθαρη θάλασσα η οποία κάθε χρόνο βραβεύεται με τη Μπλε Σημαία, προσφέρει στον επισκέπτη πλειάδα επιλογών για τη διαμονή και τη διασκέδασή του.

Η Κουρούτα κατέχει περίοπτη θέση στις παραλίες της Δυτικής Πελοποννήσου.

5. Σαρακήνικο , Πάργα – Νομός Πρεβέζης

Τα λιλιπούτεια, λευκά βοτσαλάκια, τα υπέροχα νερά και ένας ελαιώνας στο πίσω μέρος της συνθέτουν το παζλ μιας παραλίας-όνειρο, ιδανικής για οικογένειες και ζευγαράκια. Το όνομα της – λένε- το πήρε από τους Σαρακηνούς πειρατές που ύστερα από μια ξαφνική καλοκαιρινή φουρτούνα που τους τσάκισε το σκάφος ζήτησαν καταφύγιο εδώ. Απέχει περί τα 19 χιλιόμετρα από την Πάργα.

6. Καραβοστάσι – Νομός Θεσπρωτίας

Έγινε διάσημη (και) από τη διαφήμιση με τα άλογα. Πρόκειται για μια τεράστια παραλία που συνδυάζει χρυσαφένια άμμο και πολύχρωμα βότσαλα. Τα παγωμένα νερά του ποταμού Παραμυθιώτη καταλήγουν εδώ, χωρίζοντας την στα δύο, ενώ αν ακολουθήσετε το μονοπάτι μέσα από το φουντωτό πευκοδάσος που την πλαισιώνει θα βρεθείτε στον αρχαιολογικό χώρο του Δυμόκαστρου.

7. Μέγα Ντράφι – Νομός Θεσπρωτίας

Υπέροχα, σμαραγδένια νερά, ολόλευκα βότσαλα και φουντωτή βλάστηση που φτάνει σχεδόν ως το κύμα. Είναι, στην ουσία, τρεις διαφορετικές παραλίες: Η πρώτη με τις ξαπλώστρες και την λαοπλημμύρα της, η δεύτερη στην οποία έρχονται περπατώντας το μονοπάτι ή κολυμπώντας αυτοί που θέλουν λίγη περισσότερη ησυχία, και η τρίτη, η αγαπημένη των ερημιτών, που προσεγγίζεται μόνο κολυμπώντας.

8. Καβουρότρυπες – Νομός Χαλκιδικής

Νερά… να τα πιεις στο ποτήρι, βραχώδεις ορμίσκοι και βλάστηση που φτάνει μέχρι τη θάλασσα στην απόλυτη «σταρ» της Χαλκιδικής. Για τους λάτρεις του γυμνισμού, διαθέτουν ένα μικρό «καταφύγιο» στον προστατευμένο κολπίσκο τους.

9. Αμμόλοφοι – Νομός Καβάλας

Η παραλία-θρύλος της Βόρειας Ελλάδας έχει κάτι για όλους: και beach bars για ολοήμερα και ολονύχτια πάρτι, και ερημικές γωνιές για prive βουτιές, και κρυστάλλινα, βαθυγάλαζα νερά. Η παραλία χωρίζεται σε τρία μέρη: τους πρώτους, δεύτερους και τρίτους Αμμόλοφους. Τα party animals συγκεντρώνονται κατά κύριο λόγο στο μεσαίο κομμάτι, τους δεύτερους αμμόλοφους.

10. Βοϊδοκοιλιά, Πύλος – Νομός Μαγνησίας

Το τέλειο ημικυκλικό της σχήμα, τα διάφανα, ανοιχτογάλαζα νερά της και η σχεδόν λευκή άμμος που τα περιβάλλει αρκούν για να την περιλάβουμε σε μια από τις καλύτερες ηπειρωτικές παραλίες, αν και εύκολα «πατάει» και αρκετές νησιώτικες. Τα δύο λοφάκια που την αγκαλιάζουν συνεισφέρουν το πράσινο, αλλά και το αρχαιολογικό ενδιαφέρον που μας προκαλεί να τα σκαρφαλώσουμε την ώρα που ο ήλιος πέφτει: στο νότιο βρίσκεται το Παλιόκαστρο, βυζαντινό κάστρο της Πύλου, ενώ στο βόρειο ο μυκηναϊκός θολωτός τάφος του Θρασυμήδη.

πηγή: travelstyle.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ