Οι 10 κορυφαίες παραλίες του Πηλίου! Τοπία που θα σας μαγέψουν

Οι 10 κορυφαίες παραλίες του Πηλίου! Τοπία που θα σας μαγέψουν

Στη λίστα που ακολουθεί, επιλέξαμε τις 10 ομορφότερες, για βουτιές σε ένα σκηνικό που μοιάζει εξωτικό. Ανακαλύψτε τις!

Τυρκουάζ νερά, πλούσια βλάστηση που σχεδόν αγγίζει τη θάλασσα και μια άγρια, «θεϊκή» ομορφιά. Αυτό είναι το τρίπτυχο των ειδυλλιακών παραλιών του «μυθικού» Πηλίου, της θερινής κατοικίας των 12 θεών του Ολύμπου. Στη λίστα που ακολουθεί, επιλέξαμε τις 10 ομορφότερες, για βουτιές σε ένα σκηνικό που μοιάζει εξωτικό. Ανακαλύψτε τις!

Μυλοπόταμος

Η πιο διάσημη και ίσως η ομορφότερη παραλία του Πηλίου, ο Μυλοπόταμος έχει μια αύρα εξωτική. Η χρυσή άμμος σε συνδυασμό με το ψιλό λευκό βότσαλο, τα γαλαζοπράσινα νερά αλλά και ο βράχος που μοιάζει να κόβει την παραλία στα δύο, συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για τις καλοκαιρινές σας βουτιές. Το πιο κοντινό στην παραλία χωριό είναι η Τσαγκαράδα.

Άγιος Ιωάννης

Ακόμα μια πανέμορφη και ιδιαίτερα κοσμοπολίτικη παραλία του Πηλίου, ο Άγιος Ιωάννης είναι μια από τις πιο αγαπημένες παραλίες της περιοχής, με χρυσή άμμο, λευκά βότσαλα και κρυστάλλινα νερά. Κοντά στο ομώνυμο χωριό, η παραλία του Άγιου Ιωάννη είναι πλήρως οργανωμένη, ενώ μαζί με τις βουτιές σας μπορείτε να απολαύσετε και θαλάσσια σπορ.

Παπά Νερό

Photo by Dan Taylor-Watt

Σε κοντινή απόσταση από τον Άγιο Ιωάννη, η πανέμορφη παραλία Παπά Νερό συνθέτει ένα μοναδικό σκηνικό από χρυσαφένια άμμο, πεντακάθαρα αιγαιοπελαγίτικα νερά και ένα καταπράσινο τοπίο που της χαρίζει μια εξωτική αύρα. Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ μετά το μπάνιο σας, τα ταβερνάκια που βρίσκονται κατά μήκος της πλαζ προσφέρονται για καλούς θαλασσινούς μεζέδες.

Πλάκα

Photo by Discover Pelio

Στο ανατολικό Πήλιο, ανάμεσα στους Άγιους Σαράντα και τον Άη Γιάννη, η Πλάκα αποτελεί μία από τις πιο γοητευτικές παραλίες του Πηλίου. Καταγάλανα νερά, χρυσή άμμος και λευκό βοτσαλάκι, αλλά και πλούσια βλάστηση που σχεδόν αγγίζει τη θάλασσα, συνθέτουν το ονειρικό σκηνικό των διακοπών σας!

Μουρτιάς

Μια ξεχωριστά γοητευτική παραλία, με ρηχά, διάφανα πεντακάθαρα νερά και επιβλητικούς διάσπαρτους βράχους που σχηματίζουν ένα ειδυλλιακό φυσικό τοπίο εξωτικής ομορφιάς. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το χωριό Λύρη.

Άγιοι Σαράντα

Μια παραλία παραδεισένιας ομορφιάς στα ανατολικά του Πηλίου, οι Άγιοι Σαράντα είναι ιδανικοί για βουτιές σε υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά και για χαλάρωση στην χρυσή άμμο και το ψιλό λευκό βοτσαλάκι. Στην παραλία, θα συναντήσετε τον «Καλόγερο», έναν μεγάλο βράχο απ’ όπου μπορούν να βουτήξουν οι πιο τολμηροί.

Φακίστρα

Photo by Discover Pelio

Η άγρια και επιβλητική ομορφιά της Φακίστρας της χαρίζει χωρίς αμφιβολία μια θέση σε κάθε λίστα με τις καλύτερες παραλίες του Πηλίου. Σε κοντινή απόσταση από την Τσαγκαράδα, ο μικρός, πανέμορφος κόλπος με τα τυρκουάζ παραδεισένια νερά και το πράσινο που φτάνει μέχρι τη θάλασσα, σας φανερώνεται, κατεβαίνοντας το κατάφυτο μονοπάτι, που μοιάζει να σας οδηγεί στον παράδεισο.   

Πλατανιάς

Στη νοτιοανατολική πλευρά του Πηλίου, ο Πλατανιάς είναι μια πανέμορφη αμμουδερή παραλία με θέα τις Βόρειες Σποράδες. Βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό του Πηλίου και είναι ιδανικός προορισμός για ήρεμες, χαλαρωτικές καλοκαιρινές στιγμές.

Νταμούχαρη

Προσβάσιμη και από ένα μαγευτικό μονοπάτι από το χωριό της Τσαγκαράδας, η άγρια ομορφιά της Νταμούχαρης σαγηνεύει τους επισκέπτες με τα κρυστάλλινα νερά της και τα λευκά πανέμορφα βότσαλά της, γνωστά ως «κροκάλες».

Χορευτό

Στο ομώνυμο χωριό του Πηλίου, η οργανωμένη παραλία του Χορευτού διαθέτει καταγάλανα νερά, χρυσή άμμο και απέραντη θέα στον ορίζοντα.

πηγή: travelstyle.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ