Τουριστική ατραξιόν η Κοιλάδα των Άγριων Λύκων

Τουριστική ατραξιόν η Κοιλάδα των Άγριων Λύκων

Στην Κοιλάδα των Άγριων Λύκων στο Γιονγκάν διάσπαρτα είναι τα αγάλματα λύκων που αλυχτούν στους δρόμους και στα ξενοδοχεία της, ενώ στις λεωφόρους που έχουν ονόματα από διάφορα ζώα, κυριαρχούν οι εικόνες από τη ζωή των λύκων.

Ιδρυτής της Κοιλάδας των Άγριων Λύκων, ενός τουριστικού αξιοθέατου στην κομητεία Ζισί της ανατολικής επαρχίας Τσιανγκσί, είναι ο Ντινγκ ο οποίος σκοπεύει να φέρει πραγματικούς λύκους για να τονώσει τον τουρισμό. Πριν συλλάβει αυτό το σχέδιο ο Ντινγκ ήταν ένας επιτυχημένος προμηθευτής γρανίτη στην Ζισί. Η περιοχή που βρίσκεται στα βουνά, διαθέτει πλούσιους πόρους αυτού του πετρώματος χάρη στο οποίο δημιουργήθηκαν πολλά εργοστάσια για την επεξεργασία του. Στην περίοδο της ακμής, ο νομός είχε πάνω από 80 εργοστάσια.

Η επιχείρηση του Ντινγκ, από το 2004 που ιδρύθηκε, κατέγραψε έσοδα πάνω από 10 εκατ. γιουάν (1,6 εκατομμύρια δολάρια). Αν και η επιχείρηση αυτή ήταν σταθερά κερδοφόρα, παράλληλα απειλούσε το περιβάλλον. Οι τοπικές αρχές άρχισαν τότε συστηματικά να προσπαθούν να πείσουν τις επιχειρήσεις αυτές να κλείσουν.

Καθώς ο Ντινγκ ήταν επικεφαλής της ένωσης ιδιωτών επιχειρηματιών της περιοχής, η κυβέρνηση τον κάλεσε να αναλάβει ηγετικό ρόλο στο κλείσιμο των εργοστασίων. Στην αρχή ένοιωσε ένα αίσθημα απώλειας, δεν ήξερε τι να κάνει πλέον στη ζωή του. Το 2014 παρακολούθησε μία τοπική εκπομπή για έναν άνθρωπο, τον Γιανγκ, ο οποίος εξημερώνει άγριους λύκους στην αυτόνομη περιφέρεια των Ουιγούρων του Σιντσιάνγκ στη βορειοδυτική Κίνα. Η ιδέα τον ενθουσίασε καθώς ένοιωσε ότι μπορεί να ξεκινήσει μία νέα σταδιοδρομία. Τρεις μέρες αργότερα πήγε στο Σιντσιάνγκ και συναντήθηκε με τον Γιανγκ.

Σύντομα οι δυο τους έγιναν φίλοι και ο Ντινγκ απέκτησε εμμονή με τους λύκους. Άρχισε να μαθαίνει από τον Γιανγκ πώς να εξημερώνει τα ζώα ενώ ξόδεψε πάνω από ένα εκατ. γιουάν ταξιδεύοντας σε όλη την χώρα για να δει παρόμοιες εγκαταστάσεις. Σκέφθηκε ότι ήταν πολύ καλή ιδέα να συνδυάσει τους λύκους με τον τουρισμό. Καταχώρησε μία τουριστική εταιρία στην κομητεία Ζισί και κάλεσε τον Γιανγκ να επιλέξει μία ιδανική τοποθεσία στην περιοχή για να αναπτυχθεί ο «τουρισμός του λύκου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ