Hassan Hajjaj : Ο Άντι Γουόρχολ από το Μαρακές

Hassan Hajjaj : Ο Άντι Γουόρχολ από το Μαρακές

Ένας Μαροκινός καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τις πολιτιστικές επιρροές του από την Βόρεια Αφρική και την Pop Art και δημιουργεί πορτρέτα που αντιπροσωπεύουν μια πολύχρωμη πολιτισμική σύγκρουση

Φωτογράφος, σχεδιαστής και σκηνοθέτης, ο Hassan Hajjaj είναι ένας από τους σημαντικούς διεθνείς καλλιτέχνες από το Μαρόκο και συχνά τον αποκαλούν «ο Andy Warhol του Μαρακές».

Με έδρα το Λονδίνο, όπου ζει από το 1978, είναι ένας εντελώς αυτοδίδακτος καλλιτέχνης και επηρεάζεται από την κουλτούρα της hip-hop και της ρέγκε σκηνής του Λονδίνου και από την πολιτιστική παράδοση της Βόρειας Αφρικής.

Αν και ασχολείται με βίντεο, γλυπτική, μουσική, μόδα και design αντικειμένων, η φωτογραφία είναι το μέσο που του έχει χαρίσει τη μεγαλύτερη αναγνώριση και στην οποία είναι πιο βαθιές οι επιρροές του από την Pop Art.

Στην πρόσφατη έκθεση του La caravane, που παρουσιάστηκε στο Somerset House του Λονδίνου, ο Βρετανο-Μαροκινός καλλιτέχνης παρουσίασε παλιά και καινούργια έργα του, συμπεριλαμβανομένης της τολμηρής σειράς του Kesh Angels και του δεύτερου μέρους της σειράς Hajjaj: My Rock Stars όπου διερευνά πώς τα ρούχα και οι παραδόσεις συνδέονται άμεσα με τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τους άλλους ανθρώπους και την ταυτότητά τους. Παρουσιάζουμε μερικά από τα πολύχρωμα πορτρέτα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ