Tα άνετα παριζιάνικα γυμνά του Francis Giacobetti (ΝSFW)

Tα άνετα παριζιάνικα γυμνά του Francis Giacobetti (ΝSFW)

Ένα καινούργιο φωτογραφικό λεύκωμα παρουσιάζει τις αισθησιακές φωτογραφίες του σημαντικού φωτογράφου.

Ο Francis Giacobetti είναι ένας από τους πιο επαναστατικούς φωτογράφους, γνωστός κυρίως για τα γυμνά του και τα πορτρέτα του από διασημότητες όπως τη Μπριζίτ Μπαρντό, την Τζέιν Μπίρκιν, τη Γκρέις Τζόουνς και τον Φράνσις Μπέικον. Γεννήθηκε στη Μασαλλία το 1939, μεγάλωσε στην μεταπολεμική λιτότητα της Γαλλίας και θυμάται να περνά τα εφηβικά του χρόνια με τον φίλο του Jean-Paul Goude τριγυρίζοντας στους δρόμους του Παρισιού, συζητώντας αποκλειστικά και μόνο για σεξ.

Στην δεκαετία του ’60, η  έκρηξη που σημειώθηκε στην ελευθερία της έκφρασης και της σεξουαλικότητας άνοιξε τον δρόμο για την καριέρα του. Εμπνευσμένος από το έργο του Richard Avedon και του Irving Penn, πήρε την πολύ αμερικανική ιδέα του pinup και τη αναδημιούργησε μέσα από το πρίσμα της γαλλικής ματιάς, με γοητεία και μια λεπτή αίσθηση του χιούμορ.

Παρόλο που σύνεργάστηκε με πολλά περιοδικά όπως το Life, το Look και το Paris Match η προσωπική του έκφραση κορυφώθηκε μέσα από την συνεργασία του με το περιοδικό Lui, που ενσάρκωνε την γαλλική απάντηση στο αμερικανικό Playboy.

Στο Lui, ο Giacobetti, δουλεύοντας με 14 διαφορετικά ψευδώνυμα, εκπλήρωσε τις φαντασιώσεις του με εικόνες που κυμαίνονταν από το αισθησιακό και το ερωτικό έως το πνευματώδες και κωμικό. Εμπνευσμένος από τα pin-ups της Αμερικής έφερε τη γαλλική κομψότητα στο γυμνό φωτογραφίζοντας μερικές από τις πιο διάσημες καλλιτέχνιδες, ηθοποιούς και μοντέλα στον κόσμο και δημιουργώντας μερικές από τις πιο δημοφιλείς εικόνες του ημερολογίου Pirelli. Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Assouline το λεύκωμα Giacobetti από το οποίο παρουσιάζουμε μερικές εικόνες του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ