To «φαινόμενο» Sora Aoi: Η Γιαπωνέζα πορνοστάρ που λατρεύτηκε σαν θεά από εκατομμύρια Κινέζους

To «φαινόμενο» Sora Aoi: Η Γιαπωνέζα πορνοστάρ που λατρεύτηκε σαν θεά από εκατομμύρια Κινέζους

Όταν η Γιαπωνέζα ηθοποιός και πρώην πορνοστάρ Sora Aoi ανακοίνωσε πριν από μερικές μέρες ότι παντρεύεται, προκάλεσε φρενίτιδα στα κινεζικά social media.

Κι αυτό γιατί, όπως αναλύει το BBC, έπαιξε σημαντικό ρόλο στις ζωές μιας ολόκληρης γενιάς Κινέζων χρηστών του διαδικτύου.

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς (σ.σ. όπως γιορτάζεται στη Δύση), η κ. Aoi ανέβασε φωτογραφία με το δαχτυλίδι των αρραβώνων της στα social media και ανακοίνωσε τα ευχάριστα νέα στους φαν της σε’ όλο τον κόσμο.

Μέσα σε 48 ώρες, η ανάρτησή της είχε πάνω από 170.000 σχόλια και 830.000 likes στο Weibo, το κινεζικό Twitter, μεταξύ των οποίων μηνύματα αποθέωσης όπως «θα είσαι για πάντα η θεά μου, σου εύχομαι κάθε ευτυχία» ή «μεγαλώσαμε με τις ταινίες σου και θα σε στηρίζουμε όπως κάναμε πάντα». Η διάσημη Γιαπωνέζα πορνοστάρ ξεκίνησε την καριέρα της στις αρχές του 2000. Υπολογίζεται ότι έχει πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 90 ταινίες ενηλίκων. Μάλιστα, από το 2003 έως το 2005, νέες ταινίες τις κυκλοφορούσαν κάθε μήνα.   Και μπορεί η πορνογραφία να είναι παράνομη στην Κίνα, αυτό, όμως, δεν εμπόδιζε τους Κινέζους να τρελαίνονται για την Αoi.

«Για πολλούς Κινέζους άντρες που δεν μπορούσαν να λάβουν κατάλληλη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στην εφηβεία τους, η Sora Aoi έγινε η δασκάλα μας», δηλώνει στο βρετανικό δίκτυο ο 27χρονος Liu Qiang (σ.σ. αυτό δεν είναι το πραγματικό του όνομα).   Η δημοφιλία της Aoi στην Κίνα εκτοξεύτηκε την εποχή που το κινεζικό ίντερνετ βρισκόταν ακόμη στα σπάργανα και τα πρώτα sites διαδεχόταν το άλλο.

Ο Liu, όπως εξηγεί, συνήθιζε να παρακολουθεί ταινίες πορνό με την Aoi και να τις μοιράζεται με τους φίλους του στο σχολείο μέσω MP4 players.

Καθώς η τεχνολογία εξελισσόταν, άπαντες στράφηκαν στις ιστοσελίδες για να παρακολουθήσουν πορνό καθώς ήταν «πιο εύκολο».

«Η Sora Aoi επέλεξε την κατάλληλη στιγμή για να εκτοξεύσει τη φήμη της στην Κίνα» λέει ο Wai-Ming Ng, καθηγητής στο τμήμα Ιαπωνικών Σπουδών στο πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.

 

πηγή: lifo.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ