Το πήρε με τον τσαμπουκά του!

Το πήρε με τον τσαμπουκά του!

Οι “ερυθρόλευκοι” κέρδισαν το ντέρμπι 1-0 με ηγέτη τον ασύλληπτο Φορτούνη και σκόρερ τον Ένγκελς Ο Ολυμπιακός βροντοφώναξε χθες σ’ όλη την Ελλάδα πως παραμένει δυνατός, είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τον τίτλο του και φρόντισε να το καταλάβουν όλοι. Η ομάδα του Πειραιά κέρδισε το πρώτο ντέρμπι της σεζόν στο Φάληρο επικρατώντας του ΠΑΟΚ με […]

Οι “ερυθρόλευκοι” κέρδισαν το ντέρμπι 1-0 με ηγέτη τον ασύλληπτο Φορτούνη και σκόρερ τον Ένγκελς

Ο Ολυμπιακός βροντοφώναξε χθες σ’ όλη την Ελλάδα πως παραμένει δυνατός, είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τον τίτλο του και φρόντισε να το καταλάβουν όλοι. Η ομάδα του Πειραιά κέρδισε το πρώτο ντέρμπι της σεζόν στο Φάληρο επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 1-0 και τώρα πλέον που η διαφορά απ’ την κορυφή είναι ένας μόνο βαθμός, αλλάζουν και τα δεδομένα για τη συνέχεια της σούπερ λίγκα.

Οι “ερυθρόλευκοι” πήραν το ματς (με το γκολ του Ένγκελς στο 51′) γιατί είχαν παλικαριά, επειδή είχαν ηγέτη (Φορτούνης) αλλά και δύο μάγκες στόπερ που τα έκαναν όλα. Η επιλογή του Λεμονή για δίδυμο στο κέντρο άμυνας, Ένγκελς – Σισέ δικαιώθηκε απόλυτα κι επί της ουσίας έκρινε και το παιχνίδι. Η καρδιά του πρωταθλητή χτυπά δυνατά και την ακούν όλοι.

Το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έδειξε να έχει καλύτερα πατήματα μπαίνοντας στο ματς, προσπαθώντας απ’ τη μία να ηρεμήσει το τέμπο και απ’ την άλλη να βρει τους χώρους για να βγάλει την κόντρα επίθεση. Ο Λουτσέσκου επέλεξε όπως αναμενόταν Βιεϊρίνια και Μακ για τα δύο άκρα και πήγε με Μαουρίτσιο – Ελ Καντουρί για να δημιουργήσει τις επιθετικές προϋποθέσεις για απειλητικές “επισκέψεις” στην περιοχή του Προτό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φιλοξενούμενοι “σημάδεψαν” τον Ελαμπντελαουί κι έπαιξαν απ΄την πλευρά του Νορβηγού, με τον Ομάρ να έχει “θέματα”. Ωστόσο αυτά τα είκοσι καλά λεπτά του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του αγώνα, δεν “μεταφράστηκαν” και σε κάποια μεγάλη ευκαιρία.

Γι’ αυτό υπάρχει φυσικά εξήγηση κι έχει να κάνει με τις σωστές τοποθετήσεις του Ένγκελς (κατά κύριο λόγο) και του Σισέ, καθώς οι δύο στόπερ του Ολυμπιακού αντιμετώπισα καλά τον Πρίγιοβιτς.

Ο ηγέτης Φορτούνης

Οι “ερυθρόλευκοι” βρήκαν πάντως τον τρόπο να μπουν στο ματς (ψυχολογικά και αγωνιστικά) με μπροστάρη τον Φορτούνη. Ο διεθνής μέσος των Πειραιωτών έκανε πολύ δουλειά κι επί της ουσίας ήταν αυτός που “κέρδισε” πολλά μέτρα στο γήπεδο, για να πιέσει ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ.

Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν κι αυτοί με τη σειρά τους το δικό τους κόλπο, επιλέγοντας να “χτυπήσουν” τον ¨δικέφαλο” του Βορρά στην πλευρά του Μάτος.
Η ουσία για τον Ολυμπιακό είναι πως ο αρχηγός του έκανε το καλύτερο του ματς τη φετινή σεζόν. Πήρε στις “πλάτες” του την ομάδα του κι έδειξε τις ηγετικές του ικανότητες.

Οι κούρσες του Πάρντο

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έπαιξε από τα δεξιά, έχοντας κύριο εκφραστή των προσπαθειών του τον Φελίπε Πάρντο. Ο Κολομβιανός είχε καλό ρυθμό, πήγε στο ένας μ’ έναν και ταλαιπώρησε τον Λέοβατς. Σε δυο – τρεις περιπτώσεις μάλιστα ο διεθνής εξτρέμ των πρωταθλητών βρήκε την καλή σέντρα αλλά χωρίς συνέχεια.

“Κόκκινη έκρηξη” και 1-0

Ο Ολυμπιακός έκανε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, αυτό που θα ήθελε και θα έπρεπε να έχει κάνει στο ξεκίνημα του αγώνα. Πήρε τα “ηνία” του ματς και πίεσε ψηλότερα τον ΠΑΟΚ, με τον Ρομαό να βελτιώνει σημαντικά την απόδοση του.

Οι “ερυθρόλευκοι” εκμεταλλεύτηκαν και την ατμόσφαιρα και βρήκαν τελικά το γκολ από στατική φάση, με το κόρνερ του Φορτούνη. Ο Ένγκελς δεν είπε όχι στο “δώρο” του Ζαμπράνο κι από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Λεμονής είχε “δουλέψει” πολύ στα κόρνερ και στα φάουλ με Φορτούνη (στις προπονήσεις των τελευταίων ημερών) και ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ από μια τέτοια φάση.

Πύργος στο φινάλε ο Σισέ

Ένα στοιχείο που σίγουρα δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο, έχει να κάνει με την εμφάνιση των δύο στόπερ του Ολυμπιακού, που άκουσαν τόσα πολλά το τελευταίο διάστημα. Ο Ένγκελς ήταν εξαιρετικός κι έχει πετύχει το γκολ ενώ ο Σισέ κράτησε μόνος του στο φινάλε την άμυνα του Ολυμπιακού, όταν πίεζε ο ΠΑΟΚ.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στο τελευταίο δεκάλεπτο για την ισοφάριση,αλλά έπεσαν πάνω στον νεαρό Σενεγαλέζο, που χθες έγινε πρώτος μάγκας στο λιμάνι. Δε χωρά λοιπόν αμφιβολία ότι ο Λεμονής θ πρέπει να κάνει το…τραπέζι στους δύο κεντρικούς αμυντικούς του. Ας διαλέξει εστιατόριο…

 

Το “κλειδί”: Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί ήταν κάτι παραπάνω από σημαντικό για την έκβαση του αγώνα. Οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν να διαχειριστούν σωστά το παιχνίδι μετά το γκολ του Ένγκελς και πήραν δίκαια τη νίκη, ελέγχοντας τον αγώνα μέχρι το φινάλε.

 

10άρι: Με διαφορά ο αρχηγός του Ολυμπιακού. Ο Κώστας Φορτούνης έκανε ένα απ’΄τα καλύτερα παιχνίδια του με τη φανέλα των “ερυθρόλευκων”. Ο διεθνής άσος της ομάδα του λιμανιού “έσπασε τα κοντέρ” κι έκανε τη μεγάλη διαφορά για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Απ’ τα δικά του πόδια άλλωστε ξεκίνησαν οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες του Ολυμπιακού.

 

Στον πάγκο: Ο Μακ ήταν εκτός παιχνιδιού και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του. Σωστά ο Λουτσέσκου τον αντικατέστησε, βλέποντας ότι ο Σλοβάκος αδυνατούσε να προσφέρει στο επιθετικό κομμάτι για τον ΠΑΟΚ.

 

Γιατί κόουτς; Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλά αλλά μετά το εικοσάλεπτο, αλλά στη συνέχεια έμεινε εκτός ματς και δε βρήκε “απαντήσεις” στα προβλήματα που του προκάλεσε ο Ολυμπιακός. Ο Λουτσέσκου είδε την ομάδα του να “λυγίζει” και ψυχολογικά στο Φάληρο κι αυτό είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για τον “δικέφαλο”.

 

Διαιτητής: Με λάθη ο Κομίνης, καθώς του έφυγαν φάσεις στον πειθαρχικό έλεγχο. Θα μπορούσε να έχει βγάλει κι άλλες κάρτες σε μαρκαρίσματα κι αψιμαχίες. Έπρεπε να αποβάλλει τον Μάτος με δεύτερη κίτρινη στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ στο τέλος έδινε με ευκολία τα φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1 – ΠΑΟΚ 0

Γήπεδο: “Καραϊσκάκη”

Διαιτητής: Κομίνης
Βοηθοί: Ευθυμιάδης, Πετρόπουλος.

 

Γκολ: 51′ Ένγκελς

 

Κίτρινες: 22′ Σισέ, 24′ Ανδρούτσος, 90′ Οφόε, 91′ Πάρντο / 22′ Πρίγιοβιτς, 31′ Μάτος, 77′ Τσίμιροτ, 90′ Ελ Καντουρί

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Ένγκελς, Κούτρης, Ρομαό, Οφόε, Φορτούνης (85′ Ζντίελαρ), Πάρντο, Ανδρούτσος (68′ Μάριν), Ανσαριφάρντ (88′ Τζούρτζεβιτς).

ΠΑΟΚ: (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Ζαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς (79′ Μπίσεσβαρ), Μαουρίτσιο (62′ Σάκχοφ), Τσίμιροτ, Ελ Καντουρί, Βιεϊρίνια, Μακ (69′ Κάμπος), Πρίγιοβιτς.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ