Ο Σκουτέρης, η… διαβεβαίωση και τα copy κόλπα του Κρέσπο

Ο Σκουτέρης, η… διαβεβαίωση και τα copy κόλπα του Κρέσπο

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την κίνηση ματ της ΑΕΚ και για τα «μονά, ζυγά... μονόζυγα» του ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ έκανε την κίνησή της και ζήτησε με επίσημο έγγραφο της το οποίο υπογράφει ο Α’ Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ, Μηνάς Λυσάνδρου την εξαίρεση του κ. Σκουτέρη από την συγκρότηση της Επιτροπής Εφέσεων. Του ανθρώπου δηλαδή που κατήργησε κάθε έννοια κανονισμού και δικαίου, έβγαλε απόφαση στη 1 το πρωί της Κυριακής 11 Μαρτίου, λίγες ώρες πριν το ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και αλλοίωσε τις συνθήκες ενός αγώνα με απίστευτο τρόπο.

Σε αυτό το πρωτάθλημα στο οποίο η «Ένωση» έκανε την υπέρβασή της και βρίσκεται μόλις 4 βαθμούς μακριά από την κούπα, υπάρχουν συγκεκριμένες πλευρές που θέλουν να ρίξουν «σκιές». Το κοινό τους στοιχείο; Είναι ομάδες που εδρεύουν σε λιμάνια! Ο λόγος είναι προφανέστατος. Θέλουν να δικαιολογήσουν τη φετινή αγωνιστική ανυπαρξία και ανικανότητά τους, Θέλουν να στρέψουν αλλού τα βλέμματα και να μην ασχοληθεί κανείς με την αποτυχία και τα τεράστια λάθη που έκαναν.

Η ΑΕΚ δεν διεκδίκησε απολύτως τίποτα στα χαρτιά. Πάρτε το επιτέλους χαμπάρι. Δεν έτρεχε η ΑΕΚ να κάνει καταγγελίες από την αρχή της σεζόν. Δεν έτρεχε η ΑΕΚ να μεθοδεύσει αποφάσεις ξημερώματα. Άλλοι έδιναν δικαιώματα. Δεν προκάλεσε εντός και εκτός αποδυτηρίων και αγωνιστικών χώρων. Ούτε πήγε η ΑΕΚ το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στα δικαστήρια. Ο ΠΑΟΚ το πήγε. Ο Σαββίδης και ο Μίχελ!

Αν θέλουν στη Θεσσαλονίκη να δούνε τους πραγματικούς υπεύθυνους της φετινής τους «αυτοκτονίας», ας κοιτάξουν τον Ιβάν Σαββίδη και τον Λούμπος Μίχελ στα μάτια. Μετά μπορούν να ρωτήσουν και όλους όσοι πουλούσαν φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες όλη τη χρονιά και ειδικά πριν από την εκδίκαση του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

* Τι έλεγαν στην αρχή;

Ότι η ΑΕΚ θα τιμωρηθεί με -10 γιατί αρνήθηκε να βγει στον αγωνιστικό χώρο.

* Τι υποστήριζαν στη συνέχεια;

Ότι θα χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά και θα της αφαιρεθούν 3 βαθμοί

* Τι λένε ότι θα γίνει τώρα;

Ότι θα ξαναγίνει το παιχνίδι, ή ότι θα συνεχιστεί από το…89′ με το σκορ 1-0

Από που προκύπτουν όλες αυτές οι «ποινές» εις βάρος της ΑΕΚ θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον να μαθαίναμε κάποια στιγμή. Ενδεχομένως η υπεραισιοδοξία να προερχόταν από το γεγονός ότι την εκδίκαση της υπόθεσης θα την έκανε ο κ. Σκουτέρης, ο οποίος όμως είναι ανεπιθύμητος για την ΑΕΚ μετά τα όσα έκανε πριν από ένα μήνα…

Ο ΠΑΟΚ στην προκειμένη περίπτωση δεν μπορεί να έχει κανένα απολύτως παράπονο από όλη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Ο κ. Καποδίστριας δεν απέρριψε ούτε ένα αίτημά του. Ζήτησε τον Κομίνη, ζήτησε κάμερες, ό,τι και αν ζήτησε ο δικαστής το αποδέχθηκε. Σε αντίθεση με τα όσα έγιναν στην πρωτόδικη δίκη του ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός με τη Σκολαρίκη. Ο ΠΑΟΚ μιλούσε για δίκαιη δίκη, πολύ καλή διαδικασία, και αναμονή μιας δίκαιης απόφασης. Βγήκε η απόφαση και πάλι μιλούσε για αδικία.

Η εποχή που η ΑΕΚ πήγαινε σαν πρόβατο στη «σφαγή» και «χάριζε» τίτλους επειδή κάποιοι μπορούσαν να το παίξουν πιο έξυπνοι τελείωσε. Την ΑΕΚ δε θα την πιάσει ξανά κορόιδο κανένας. Όταν ζητούσε δηλαδή πράγματα ο ΠΑΟΚ από την Αθλητική δικαιοσύνη ήταν καλά; Τώρα που ζητάει η ΑΕΚ δεν είναι; Τώρα δεν την εμπιστεύονται τη δικαιοσύνη στον ΠΑΟΚ; Ή μήπως εμπιστεύονται μόνο τον Σκουτέρη;

Πριν από λίγο έβγαλε ανακοίνωση ο ΠΑΟΚ που μιλάει για… νομικό πρωτάθλημα. Όταν χάνεται το φιλότιμο και το θράσος ξεπερνάει κάθε όριο, τότε εμφανίζονται τέτοιες… τοποθετήσεις!

Αλήθεια ο ΠΑΟΚ δεν διεκδίκησε και έπαιξε προκριματικά Champions League μετά από τα… δικαστήρια. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν η ομάδα που πήγε πέρσι το πρωτάθλημα στα δικαστήρια για το Ολυμπιακός – Πλατανιάς; Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν αυτός που πήγε ξανά στα δικαστήρια για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός; Και τώρα ο ΠΑΟΚ δεν έχει πάει πάλι στα δικαστήρια για το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ; Πολλές συμπτώσεις ρε παιδί μου… Πάρε πολλές για να κουνάνε και το δάχτυλο…

Για να γίνει πάντως πιο αντιληπτή η τεράστια προπαγάνδα θα αναφερθούμε σε ένα ακόμα γεγονός που καταγράφηκε τις Άγιες μέρες του Πάσχα. Ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Σε ερώτηση λοιπόν για το αν θα υπογράψει νέο συμβόλαιο με την ομάδα της Θεσσαλονίκης (το νυν λήγει το 2019) απάντησε μεταξύ άλλων:

«Δεν μίλησα καθόλου με τους εκπροσώπους της διοίκησης για αυτό το θέμα. Είχαμε μιλήσει τον Ιανουάριο γιατί είχα μία προσφορά από την Ισπανία. Δεν ξέρω τι θα γίνει το καλοκαίρι. Πάντως δεν ήταν καλή η προσφορά που έγινε στον ΠΑΟΚ. Είμαι ήρεμος, πάντως, είχα δεχθεί μία πρόταση από ομάδα της La Liga…

Με τον Χιμένεθ συνεργαστήκαμε στη Σεβίλλη. Μου είχε πει να έρθω στην ΑΕΚ, αλλά του απάντησα πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό, γιατί ήρθα στην Ελλάδα για τον ΠΑΟΚ και θα μείνω πιστός στον ΠΑΟΚ».

Μιλάμε ο τύπος έχει πουλήσει οπαδιλίκι με το κιλό… Καλά κάνει, αφού κάποιοι καταπίνουν τα πάντα αμάσητα. Πάμε όμως να δούμε τρία τέσσερα πραγματάκια…

Ο Κρέσπο ήρθε στον ΠΑΟΚ τον Ιούλιο του 2016 και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2019. Ο Μανόλο Χιμένεθ επέστρεψε στην ΑΕΚ τον Ιανουάριο του 2017. Στις 19 συγκεκριμένα εκείνου του μήνα…

Εκείνο λοιπόν το διάστημα, η ΑΕΚ είχε ήδη στα στόπερ τους:

Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι (από το καλοκαίρι του 2016),

Βασίλη Λαμπρόπουλο (από το καλοκαίρι του 2014),

Δημήτρη Κολοβέτσιο (επίσης από το καλοκαίρι του 2014)

Άνταμ Τζανετόπουλο (από τα αλώνια της Γ’ Εθνικής το 2013) και

Ογκνιέν Βράνιες, ο οποίος είχε έρθει ουσιαστικά από την 1/1/2017 (επί Μοράις προπονητή)

Κανένας εκ των προαναφερόμενων δεν είχε συμβόλαιο άνω των 300.000 ευρώ!

Εκείνο το χειμώνα η ΑΕΚ δεν έψαξε για άλλον αμυντικό πήρε τον Αραούχο και τον… Βινίσιους. Για στόπερ ψάχτηκε το καλοκαίρι του 2017. Όμως το μπάτζετ της ήταν πολύ περιορισμένο. Έψαχνε μόνο για ελεύθερους με κασέ που δε θα ξεπερνούσαν τις 250.000. Έτσι της προέκυψε ο Ούρος Τσόσιτς, ο οποίος ήταν σχεδόν από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας.

Προσθέστε επίσης ότι ο Κρέσπο έχει υπογράψει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ πριν από δύο χρόνια με ετήσιες απολαβές 400.000 ευρώ!!! Ποσό που δεν έπαιρναν μέχρι πρόσφατα ακόμα και πρωτοκλασάτοι παίκτες που φοράνε την κιτρινόμαυρη φανέλα με το δικέφαλο. Συν το ότι οι σχέσεις ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ειδικά μετά τον περσινό τελικό είχαν διαταραχθεί αρκετά.

Θέλει λοιπόν ο Ισπανός να μας πείσει ότι ο Χιμένεθ του ζήτησε να παίξει για αυτόν, όταν ήξερε που μπορεί να κινηθεί οικονομικά η ΑΕΚ και έψαχνε την ισπανική αγορά για ελεύθερους και όταν η ΑΕΚ -όπως ξέρουν και οι πέτρες- δεν υπήρχε ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να κάνει κίνηση για… αγορά παίκτη από τον ΠΑΟΚ.

ΥΓ: Φαίνεται ότι το τρικ που είχε κάνει κάποτε πρωτοκλασάτος διεθνής επιθετικός, Έλληνας μάλιστα, το έχουν μάθει και άλλοι στη Θεσσαλονίκη. Ακριβώς την ίδια ομάδα είχε χρησιμοποιήσει, με την προσθήκη του ονόματος του Δημήτρη Μελισσανίδης, για να δει «φαντάσματα» ο Ιβάν Σαββίδης και να του προσφέρει συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές άνω των 700.000…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ