ΠΑΟΚ : Κουβέντα για το όπλο από τον Ιβάν Σαββίδη!

ΠΑΟΚ : Κουβέντα για το όπλο από τον Ιβάν Σαββίδη!

Την ώρα που η εικόνα του οπλοφορούντος Ιβάν Σαββίδη σοκάρει την παγκόσμια κοινότητα, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ στη δήλωση «συγνώμης» που εξέδωσε, δεν έκανε την παραμικρή αναφορά για το μείζον θέμα της οπλοφορίας του, τονίζοντας ότι η εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο είχε σκοπό να προστατεύσει τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. «Ζητώ συγνώμη, ήθελα να προστατεύσω τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ».

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης έκανε επίσημη δήλωση στο σάιτ του ΠΑΟΚ με την οποία ζήτησε συγνώμη για την εισβολή του στον αγωνιστικό του χώρο, χωρίς όμως να πει κουβέντα για το ότι οπλοφορούσε. Τόνισε πως σκοπός της εισβολής του ήταν να προστατεύσει τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ από προβοκάτσιες. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ δεν έκανε την παραμικρή αναφορά και για το ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί εναντίον του.

Χρήζει πάντως ιδιαίτερης μνείας ότι ο Ιβάν Σαββίδης προσπάθησε να δικαιολογήσει την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο ενώ οπλοφορούσε, κάνοντας λόγο για «άρρωστο ποδοσφαιρικό κατεστημένο». Η περίοδος της «εξυγίανσης» βέβαια έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, αλλά αυτό φαίνεται πως διέφυγε από τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ. Γιατί κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η συγκεκριμένη «εξυγίανση» είναι αυτή που κυριαρχεί στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Είναι η «εξυγίανση» του Ιβάν Σαββίδη, είναι η δική του θεώρηση για το πως αντιλαμβάνεται, για το πως βλέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μόνο που η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και τα όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα σόκαραν όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά όλο τον κόσμο.

Αναλυτικά η δήλωση του Ιβάν Σαββίδη στο επίσημο σάιτ του ΠΑΟΚ.

«Αξιότιμοι κύριοι,

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, όλους τους Έλληνες φιλάθλους, την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα. Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που έγινε. Σαφώς δεν είχα δικαίωμα να βγω στον αγωνιστικό χώρο κατ´ αυτόν τον τρόπο.

Η συναισθηματική αντίδραση μου έχει προκληθεί από την γενικευμένη αρνητική κατάσταση, που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό και από το σύνολο των απαράδεκτων, μη αθλητικών γεγονότων, που έλαβαν χώρα προς το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: τις ενέργειες του διαιτητή και του επόπτη (γκολ – οφσάιντ – γκολ), την διακοπή του αγώνα, τις διαμαρτυρίες και την είσοδο μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεκάδων ανθρώπων και των δυο ομάδων.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έκρυθμη κατάσταση στο γήπεδο και ο μοναδικός στόχος μου ήταν να προστατεύσω δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων του ΠΑΟΚ από προβοκάτσιες – συμπλοκές – ανθρώπινα θύματα. Πιστέψετε με, δεν είχα κανένα σκοπό να διαπληκτιστώ με την αντίπαλη ομάδα ή με τους διαιτητές. Και σαφώς δεν απείλησα κανέναν.

Δυστυχώς τόσο εγώ και η οικογένεια μου, όσο και οι συνάδελφοι μου, βρεθήκαμε όμηροι του τελείως αρρώστου ποδοσφαιρικού κατεστημένου. Αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, παρά τις αδιάκοπες επιθέσεις που δέχομαι σε όλα τα επίπεδα, για ένα δίκαιο ποδόσφαιρο με έντιμη διαιτησία σε όλους τους αγώνες και για να κερδίζονται τα πρωταθλήματα στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια. Για ακόμα μια φορά ζητάω συγγνώμη.​​

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Ιβάν Σαββίδης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ