Ολυμπιακός : Το 4-4-2 του Γκαρθία, φέρνει τα πάνω-κάτω

Ολυμπιακός : Το 4-4-2 του Γκαρθία, φέρνει τα πάνω-κάτω

Ο Γιώργος Χελάκης επιχειρεί να θέσει μια σειρά από καίρια ερωτήματα που προκύπτουν εφόσον ο Γκαρθία αλλάξει το σύστημα ανάπτυξης του Ολυμπιακού, από 4-2-3-1 σε 4-4-2…

Ας μην φέρνουμε το θέμα γύρω-γύρω. Ο Όσκαρ Γκαρθία δεν ήρθε στον Ολυμπιακό για να καθίσει στα αυγά του και να τα αφήσει όπως τα βρήκε. Έχει τις ιδέες και τις απόψεις του σχετικά με το άθλημα και δεν πρόκειται να αναστείλει την εφαρμογή τους επειδή η ομάδα είναι εύθραυστη κι αν του πέσει κάτω μπορεί να σπάσει.

Ο Ολυμπιακός πήρε προπονητή με άποψη που δεν πρόκειται να την αφήσει στην άκρη επειδή ήρθε στη μέση της χρονιάς. Η επισήμανση τους αφορά όλους. Παίκτες οπαδούς και διοίκηση. Η τράπουλα θα ανακατευτεί κι όσα είδαμε στο πρώτο παιχνίδι με τον Πλατανιά, ήταν μόνο δείγμα γραφής. Τίποτα δεν είναι δεδομένο από όσα ξέραμε μέχρι τώρα για την σύνθεση , τα πρόσωπα και την διάταξη μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο νεαρός και φιλόδοξος κόουτς θα βαδίσει σε τεντωμένο σχοινί μέχρι να καταλήξει. Το 4-4-2 που θέλει να εφαρμόσει θα φέρει τα πάνω-κάτω στην ομάδα. Ειδικά αν σε αυτό ο Κέβιν Μιραλάς συμπεριλαμβάνεται ως δεύτερος επιθετικός, πίσω ή στο πλάι του φουνταριστού.

Πρώτο ερώτημα: Που θα παίξει σε μια τέτοια περίπτωση ο Κώστας Φορτούνης; Υπάρχει θέση για τον πιο ποιοτικό Έλληνα ποδοσφαιριστή ή θα εξοριστεί με το νέο σύστημα. Πάμε παρακάτω. Το σύστημα αυτό απαιτεί χαφ-εξτρέμ έμβολα με συνεχή κίνηση και ταχυδύναμη. Είναι τέτοια περίπτωση ο Μάριν που στα τελευταία παιχνίδια αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των επιτυχιών του πρωταθλητή; Τι θα γίνει με τον δεύτερο αμυντικό χαφ που θα παίζει στο πλευρό του Ρομαό Θα παίξει ο Ταχτσίδης με τον Ζιλέ που ξέρουν αυτή τη δουλειά και εκτός του Φορτούνη, θα ψάχνει για θέση και ο Οφόε; Αυτά και άλλα ερωτήματα που προκύπτουν θα αρχίσουν να παίρνουν απαντήσεις από την Δευτέρα το βράδυ και μετά.

Μέχρι τώρα λέγαμε ότι ο Ολυμπιακός παίρνει νίκες χάρη στην ποιότητα συγκεκριμένων παικτών του. Ο Γκαρθία θα θελήσει να παίρνει τις νίκες χάρη στο σύστημα που θα εφαρμόζει; Δεν είναι απλά πράγματα αυτά για μια ομάδα που δεν έχει περιθώρια για πειραματισμούς αφού κάθε απώλεια σε βαθμούς μπορεί να κοστίσει ανεπανόρθωτα. Ο Όσκαρ Γκαρθία έχει να διαχειριστεί κι άλλα πράγματα εκτός από επιλογές προσώπων για την εντεκάδα και διάταξη μέσα στο γήπεδο. Έχει να διαχειριστεί χαρακτήρες, συνήθειες και «κεκτημένα».

Η Λαμία την Δευτέρα προσφέρεται σε γενικές γραμμές για κάποιες αλλαγές. Ακόμα και κάτι να μην πάει καλά στην διάρκεια του ματς διορθώνεται. Ο Ολυμπιακός δεν πήρε για τον πάγκο του ένα διαχειριστή προσώπων και καταστάσεων. Πήρε ένα κανονικό προπονητή που θα επιδιώξει να βάλει την σφραγίδα του. Έχουμε συνηθίσει να λέμε πως οι παίκτες είναι που κάνουν τα συστήματα. Σωστό είναι για αυτό και πολλές φορές οι προπονητές ζητούν άλλους παίκτες για να υπηρετήσουν τα συστήματά τους. Κι είμαστε στο μέσον της μεταγραφικής περιόδου….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ