Νούμερο, νούμερον, numerus, numero

Νούμερο, νούμερον, numerus, numero

Και στην περίπτωση της πολιτικής και του Ζουράρι, που συνεχίζει να βρίζει του φίλους του Ολυμπιακού και πλέον τα έβαλε και με τον Άρη, οι… αριθμοί λένε την αλήθεια!

Νούμερο:  Ουσιαστικό, ουδέτερο.

Μεσαιωνική ελληνική νούμερον, λατινική numerus ή ιταλική numero κατά την ετυμολογία!

Χρησιμοποιείτε για να περιγράψει αριθμό (νούμερο 1), μέγεθος (τι νούμερο παπούτσι φοράς), μέρος θεάματος (χορευτικό νούμερο), απρεπή συμπεριφορά (κάνει νούμερα), γελοιοποίηση (τι νούμερο)!

Και ποιος άραγε ξέρει καλύτερα να αναδεικνύει τις λέξεις και την χρησιμότητα τους, από τον ίδιο τον Υφυπουργό Παιδείας. Μαεστρικά ο Κώστας Ζουράρις, αυτός ο τιτάνας της πολιτικής σκηνής, κατάφερε μέσα σε λίγες λέξεις σχεδόν όλα τα παραπάνω.

Και μέρος θεάματος έγινε (πάλι) με τις δηλώσεις του, και υπενθύμισε πως πρόκειται για ένα πρόσωπο που έχει στην τσέπη απρεπείς συμπεριφορές, και το σημαντικότερο; Ξέρει να γελοιοποιείται.

Τι… νούμερο, αλήθεια.

«Στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου υποσυστήματος και ειδικώς με μια τάση προς το εμπρόσθιο τμήμα του κάθισαν 10.000 γαύροι…» είπε όλο καμάρι σε… γλώσσα Ζουράρι. Και μιας και του φάνηκε πετυχημένο, το πήγε και παρακάτω. «Ποιος τον γ… τον Άρη, παιδί μου;» απόρησε συντονισμένος στα ερτζιανά.

Υφυπουργός Παιδείας, στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Στα χρόνια του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που ξεπήδησε από τα μαθητικά κινήματα αρχές δεκαετίας του ΄90, διεκδικώντας μέσα από καταλήψεις και πορείες στους δρόμους ένα καλύτερο επίπεδο μάθησης.

Προχθές μιλούσε στον ΑΝΤ-1, ο Υφυπουργός. Μάλλον στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά, κάπου ανάμεσα στη στήλη της μαγειρικής και στα ζώδια. Όχι δεν παρουσίασε κάποια συνταγή. Σχολίασε με το γνωστό του ύφος τις σαρωτικές αποκαλύψεις σεξουαλικής παρενόχλησης στη showbiz. Και μιας και είναι αφοσιωμένος στην Παιδεία, βρήκε και εκεί τον τρόπο να αναλύσει την κατάσταση και σε περιβάλλον εκπαιδευτικό. «Είναι απαραίτητο να τελειώσει αυτή η «λέπρα», είναι φρίκη! Ειδικά όταν εγώ εκμεταλλεύομαι τη θέση μου, επειδή είμαι δάσκαλος και καθηγητής […] εγώ τα ξέρω» ανέφερε, μιας και πρωτίστως την σέβεται τη θέση του ο Ζουράρις.

Ξεχειλίζει ο σεβασμός στα λόγια του. Δεν την εκμεταλλεύεται ούτε την έδρα του, ούτε την ασυλία του (που φυσικά κάποια στιγμή θα τελειώσει). Αδέσμευτος. Σημαντικός. Έχει αντιπαρατεθεί δημόσια με την Μπουλέ, έχει δώσει τα φώτα του σχολιάζοντας το μακιγιάζ της Μακρυπούλια. Τώρα τελευταία κατάλαβε ότι πουλάει και το ποδόσφαιρο. Κάπως έτσι τα έχει βάλει με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, αλλά και αυτούς του Άρη. Τι ΠΑΟΚτζής θα ήταν αν κάποια στιγμή δεν έλεγε κάτι και για τον συμπολίτη.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας φοράει κόκκινα κασκόλ και κανείς τους δεν φοράει ασπρόμαυρο» απόρησε δημόσια ο Ιβάν Σαββίδης, τον Μάη. Λίγες ημέρες πριν έχοντας… προφανώς πιάσει τον παλμό των επιθυμιών του Βορρά, ο περίφημος Ζουράρις πήγε στον ΣΚΑΙ στην εκπομπή του Μπογδάνου για να μας πει μεταξύ άλλων «Βουντού, βουντού και μια καρφίτσα μαύρη…» στην πρώτη πετυχημένη του απόπειρα του να βρίσει τον κόσμο του Ολυμπιακού δημόσια. Συμπτωματικά φορούσε και μια μπλούζα του ΠΑΟΚ. Ο Ζουράρις…

Ο επαναστάτης. Ο αιρετικός. Ο Υφυπουργός. Ο συνοδοιπόρος του Καμμένου που τον Ολυμπιακό τον βάπτισε «εγκληματική ομάδα» και που δεν δίστασε να δείξει το μεσαίο του δάχτυλο, σε εκείνον τον περίφημο αγώνα πόλο.

Σημείο των καιρών. Βρίσε τον Ολυμπιακό, γίνε χυδαίος και περίμενε στην σειρά σου για να να εξαργυρώσεις.

«Θα έπρεπε να ντρέπεται» υποστήριξε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Άρη, Θόδωρος Καρυπίδης σε μήνυμα του στα social media, για τον Ζουράρι.

Κάνει λάθος. Δεν θα έπρεπε ντρέπεται. Οι… Ζουράρις αυτής της χώρας, δεν ντρέπονται.

Άλλοι πρέπει να ντρέπονται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ