Ολυμπιακός : Τα αυτονόητα του Γκαρθία

Ολυμπιακός : Τα αυτονόητα του Γκαρθία

Οι λογικές απαιτήσεις του Ισπανού για το ρόστερ, οι αποχωρήσεις που θα έρθουν αργά ή γρήγορα για να έρθει η περαιτέρω ενίσχυση και οι κανόνες του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Δεν είναι ο πρώτος προπονητής που μιλάει για μικρό και ευέλικτο ρόστερ. Είναι ένας ακόμη προπονητής που έρχεται στον Ολυμπιακό και επαναλαμβάνει ότι ακριβώς και οι προκάτοχοι του. Ο Όσκαρ Γκαρθία ξεκαθάρισε πως αυτό που θέλει είναι να μπορέσει να έχει στα χέρια του έναν συγκεκριμένο αριθμό παικτών για να δουλέψει και να φτιάξει σιγά-σιγά την ομάδα που επιθυμεί. Εξ ου και το «αν δεν φύγουν παίκτες δεν μπορούν να έρθουν άλλοι».

Πάνω από 30 ποδοσφαιριστές βρίσκονται αυτή την στιγμή στο Ρέντη, διαθέσιμοι και «κομμένοι». Ο Μπέν μόλις χθες αποτέλεσε και επίσημα παρελθόν από τον Ολυμπιακό, ο Φιγκέιρας μετράει αντίστροφα για την αποχώρηση του και την επιστροφή στην πατρίδα του και από εκεί και πέρα απλά αναμονή.

Παραμονές του αγώνα με την Γιουβέντους για το Τσάμπιονς Λιγκ «τελείωσαν» από τον Ολυμπιακό οι Καπίνο, Ζντιέλαρ, Μίλιτς και Καρσελά, λίγο αργότερα βγήκε από την πρώτη ομάδα και ο Εμενίκε όμως ακόμη κανείς δεν έχει βρει νέα ποδοσφαιρική «στέγη».

Φτάνουμε πλέον στα μισά του Ιανουαρίου και ο χρόνος όπως είναι λογικό πιέζει ώστε το ρόστερ να αρχίζει να αδειάζει την ώρα άλλωστε που ο Ολυμπιακός κινήθηκε αστραπιαία και έφερε στην ομάδα εκτός από τον «πυραυλοκίνητο» Μιραλάς και τους Χατζισαφί, Ιγκόρ Σίλβα κλείνοντας βασικές ανάγκες του.

Τι θα προκύψει μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου θα το δούμε σύντομα. Η αίσθηση είναι ξεκάθαρη προς την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας ειδικά αν προκύψουν και κάποιες άλλες αποχωρήσεις (Μποτία, Βούκοβιτς, Μάρτινς, Πάρντο) με τον Όσκαρ Γκαρθία να έχει έτοιμες επιλογές και να τσεκάρει καθημερινά και το υλικό που έχει αυτή τη στιγμή στη διάθεση του.
Και είναι αλήθεια πως ο Ισπανός τεχνικός καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από το υλικό που έχει αυτή την στιγμή έχοντας στο μυαλό του μια-δύο ακόμη ποιοτικές προσθήκες εφόσον δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες.

Μπορεί άλλωστε να μην έχουν φύγει ακόμη οι «κομμένοι» όμως η αλήθεια είναι πως ούτε οι ίδιοι βλέπουν με καλό μάτι το… αραλίκι πάνω συμβόλαια τους κατανοώντας πως η κατάσταση στον Ολυμπιακό για αυτούς δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει. Για αυτό και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αργά ή γρήγορα θα βρουν την λύση.

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό και τον Όσκαρ Γκαρθία είναι να βρουν αυτά που χρειάζονται τόσο μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις και τους αγώνες όσο και από την αγορά του Ιανουαρίου για να είναι έτοιμος να κάνει τις κινήσεις που θα χρειαστεί.

Όσο για τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του Γκαρθία στο Ρέντη, γίνονται τα αυτονόητα. Οι κανόνες του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Επιστροφή στην κανονικότητα για τον Ολυμπιακό με έναν προπονητή που και ξέρει και θέλει να μεταφέρει όσο πιο γρήγορα γίνεται την φιλοσοφία του στους παίκτες του.

Αναμφίβολα είναι δύσκολο στα μέσα της σεζόν να γίνει ομαλά και γρήγορα αυτό. Θέλει χρόνο και υπομονή. Χρόνος που δεν υπάρχει καθώς το πρωτάθλημα δεν μπορεί να περιμένει. Για αυτό και ο Γκαρθία προσπαθεί να συνδυάσει μέσω της δουλειάς του το απαραίτητο αποτέλεσμα στους αγώνες με την σταδιακή αφομοίωση της φιλοσοφίας του.

Ένα πρώτο ουσιαστικό δείγμα θα δούμε την Δευτέρα με την Λαμία, τόσο για το κατά πόσον θα μπορέσει να χωρέσει όλους τους πρωτοκλασάτους στο βασικό σχήμα και αν αυτό θα αλλάξει στην λογική που το έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια στον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ