Ολυμπιακός : Συντριβή χωρίς προηγούμενο στη Βιτόρια

Ολυμπιακός : Συντριβή χωρίς προηγούμενο στη Βιτόρια

Πρακτικά η σημερινή ήττα δεν κοστίζει τίποτα στους ερυθρόλευκους. Η εικόνα όμως του Ολυμπιακού ήταν αποκαρδιωτική. Αν οι ερυθρόλευκοι παρουσιαστούν το ίδιο νωχελικοί στα προσεχή ματς θα έχουν πολλά προβλήματα.

Στη Βιτόρια γράφτηκε μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του μπασκετικού Ολυμπιακού. Μπορεί να έχει χάσει ξανά στο παρελθόν με μεγάλες διαφορές, ακόμη και μεγαλύτερες με αποκορύφωμα την ήττα από την Εφές στο ΣΕΦ πριν πολλά χρόνια, όμως ο Ολυμπιακός της νέας εποχής, μετά το θαύμα της Πόλης δηλαδή, δεν έχει συνηθίσει τον κόσμο του σε τέτοιες συντριβές.

Δεν είναι μόνο η έκταση του σκορ που προκαλεί έκπληξη, αλλά και η εικόνα των ερυθρόλευκων σχεδόν σε όλο το ματς. Εξαίρεση αποτελεί μόνο το πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου πέτυχαν εικοσιένα πόντους και έδειχναν πως θα μπορούσαν να φύγουν νικητές από την Χώρα των Βάσκων.

Δυστυχώς η συνέχεια ήταν αποκαρδιωτική. Στη δεύτερη περίοδο οι ερυθρόλευκοι κατέγραψαν ιστορικό χαμηλό στην επιθετική τους συγκομιδή βάζοντας μόλις εννέα πόντους με αποτέλεσμα να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα ευρισκόμενοι πίσω στο σκορ με έξι πόντους. Οι περισσότεροι περίμεναν ότι η ελληνική ομάδα στο δεύτερο μέρος θα έπαιρνε μπροστά και χάρη σε κάποιο από τα γνωστά της ξεσπάσματα θα έπαιρνε τη νίκη.

Αντ’ αυτού έμοιαζε σαν να έμεινε στα αποδυτήρια της Φερνάντο Μπούεσα Αρίνα. Τραγικό δεύτερο μέρος με ακόμη χειρότερη επιθετική συγκομιδή από το πρώτο, κάκιστη αμυντική λειτουργία, αργές επιστροφές, καθόλου ενέργεια και τελικά μοιραία ήρθε η συντριβή.

Πρακτικά η σημερινή ήττα δεν κοστίζει τίποτα στους ερυθρόλευκους. Μπορεί να τους ρίχνει προσωρινά από την πρώτη θέση, εκεί που πια βρίσκεται μόνη της η ΤΣΣΚΑ, όμως δεν τους δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα αν δεν συνδυαστεί με συνεχόμενες αποτυχίες αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα της διπλής αγωνιστικής δράσης.

Η Μπασκόνια είναι μια ομάδα που στην έδρα της μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο και μια ήττα εκεί δεν λογίζεται ποτέ ως μια ήττα εκτός προγράμματος. Με την αποψινή ο Ολυμπιακός έφθασε τις πέντε ήττες στη φετινή διοργάνωση και είναι πλέον ισόβαθμος του αιωνίου του αντιπάλου Παναθηναϊκού, που χθες υπέταξε και την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ φθάνοντας τις εννέα εντός έδρας νίκες.

Την ερχόμενη εβδομάδα υπάρχει διπλή αγωνιστική με τους Πειραιώτες να υποδέχονται αρχικά την προσεχή Τρίτη την Μακάμπι στο Φάληρο και να ταξιδεύουν την Πέμπτη στη Μόσχα για να αντιμετωπίσουν την Χίμκι του πρώην προπονητή τους Γιώργου Μπαρτζώκα.

Με την Ευρωλίγκα να μπαίνει σιγά σιγά στην τελική της ευθεία τα όποια στραβοπατήματα από δω και πέρα θα πληγώνουν. Περιθώρια για νέα αποτυχία δεν υπάρχουν αφού πλέον φαίνεται ότι για τις τέσσερις προνομιούχες θέσεις της τελικής κατάταξης θα παλέψουν έξι ομάδες οι οποίες δείχνουν ικανές να αυξήσουν τις νίκες τους και να βελτιώσουν άμεσα το ρεκόρ τους.

Οι δύο ελληνικές ομάδες, η πρωτοπόρος της βαθμολογίας ΤΣΣΚΑ, η εφτάψυχη Ρεάλ και η μεγάλη έκπληξη Ζαλγκίρις του Σάρας έχουν ξεχωρίσει. Το κακό για τον Ολυμπιακό είναι ότι τις προσεχείς αγωνιστικές αντιμετωπίζει τις δύο ομάδες που εποφθαλμιούν την πρώτη εξάδα και που αναζητούν εκείνη τη νίκη που θα τους βοηθήσει να κάνουν την υπέρβαση. Μακάμπι και Χίμκι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στις δύο νίκες απόσταση από τους έξι και μια επιτυχία επί της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα τους επιτρέψει να κάνουν σκέψεις για καλύτερο τελικό πλασάρισμα.

Το ματς δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική όπως φαντάζομαι γίνεται εύκολα αντιληπτό από όλους. Το μόνο στο οποίο αξίζει να σταθεί κανείς είναι η έλλειψη ενέργειας από τους παίκτες του Έλληνα κόουτς. Έμοιαζαν ξεζουμισμένοι, χωρίς φρεσκάδα, με αργές αντιδράσεις δείχνοντας ένα πολύ κακό πρόσωπο, δεύτερη συνεχόμενη φορά μετά την Πυλαία στην ήττα από τον ΠΑΟΚ για το ελληνικό πρωτάθλημα. Μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν, ούτε διακόπτες που γυρίζουν από τη μια στιγμή στην άλλη το αγωνιστικό πρόσωπο μιας ομάδας.

Αν οι ερυθρόλευκοι παρουσιαστούν το ίδιο νωχελικοί στα προσεχή ματς θα έχουν πολλά προβλήματα. Οι αντίπαλοι που έρχονται είναι ικανοί να τους βάλουν δύσκολα και γιατί όχι να τους κερδίσουν. Θα είναι κρίμα ότι έχτισαν στον πρώτο γύρο με τόσο κόπο να το βάλουν σε κίνδυνο μέσα σε λίγες μόνο αγωνιστικές.

Το πλεονέκτημα στο εγχώριο πρωτάθλημα έχει χαθεί πριν ακόμα το δεύτερο ντέρμπι της φετινής σεζόν και οι περυσινοί φιναλίστ της Ευρωλίγκα δεν θα ήθελαν να πάθουν το ίδιο και στην Ευρώπη. Οι πολλές απουσίες για μεγάλα χρονικά διαστήματα φαίνεται πως κόστισαν σε ενέργεια στους υπόλοιπους που τράβηξαν το κουπί τόσο καιρό. Καλείται επομένως ο κόουτς να βρει λύσεις μέσα από την καλύτερη διαχείριση του ρόστερ του για να επαναφέρει το τρένο στις ράγες.

Για να βρεις διακριθέντα στο αποψινό παιχνίδι θα δυσκολευτείς πολύ. Το ναυάγιο ήταν συνολικό και αφορά τόσο τους παίκτες όσο και το τεχνικό τιμ που επίσης βρέθηκε σε κάκιστη βραδιά. Ο μήνας που διανύουμε είναι κομβικός και άπαντες το γνωρίζουν αυτό.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα λοιπόν υπομονή….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ