Κάτι κάνουν πολύ καλά στην ΑΕΚ…

Κάτι κάνουν πολύ καλά στην ΑΕΚ…

Ο Χιμένεθ πέτυχε να του ξηλώνουν το πουλόβερ κι αυτός να το ράβει με άλλες κλωστές και να μην τρέχει τίποτα. Αλλάζουν οι παίκτες και ψάχνεις να βρεις γιατί η ομάδα μένει ίδια κι απαράλλαχτη…

Πόσο στοίχισε ο Μασούντ; Κάτι λίγα χιλιάρικα, μερικές δεκάδες που θα πληρωθεί για το συμβόλαιό του. Πόσο στοίχισε ο Ερικ Μοράν; Κάτι ολίγα για να ελευθερωθεί και κάτι λιγότερα από τα μισά του Ρομαό και του συμπατριώτη Κάνιας που παίζει στον ΠΑΟΚ. Μια χαρά είμαστε και με αυτές τις μεταγραφές δήλωσε πριν από λίγες μέρες ο Μανόλο Χιμένεθ. Τι ξέραμε όταν άρχισε το πρωτάθλημα; Ότι η ΑΕΚ έχει το μικρότερο μπάτζετ από όλες τις ομάδες που πάνε για τίτλο. Μικρότερο και από του Παναθηναϊκού που υποτίθεται ότι έριχνε τα κόστη του. Η ΑΕΚ που έκανε νωρίς-νωρίς το καλοκαίρι τις μεταγραφές τους και παραδόθηκε στον προπονητή της για μοντάρισμα.

Η ΑΕΚ που συνεχίζει, μόνη αυτή, και στις τρεις διοργανώσεις. Η ΑΕΚ που χτυπήθηκε περισσότερο από τραυματισμούς και ξεκληρίστηκε ολόκληρη η μεσαία γραμμή της. Η ΑΕΚ που κατά κοινή ομολογία είναι η πιο δουλεμένη ομάδα από τους ανταγωνιστές της. Όποιος προσπερνάει αυτές τις απλές αλήθειες είναι γιατί δεν θέλει να αντικρίσει την πραγματικότητα και να αναγνωρίσει την δουλειά που κάνουν όσοι έχουν θέσεις ευθύνης στο κιτρινόμαυρο συγκρότημα… Μπορεί αυτό το μοντέλο να δώσει στην ΑΕΚ διαχρονικά πλεονέκτημα; Σπεύδω να δηλώσω πως όχι. Οι δυνατότητες της Ένωσης είναι συγκεκριμένες.

Αν ο Μαρινάκης με τον Σαββίδη βάζουν συνεχώς το χέρι στην τσέπη, φέρνουν και ξαναφέρνουν παίκτες ποιότητας, τότε η ΑΕΚ με αυτή την πολιτική δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει και κάποια στιγμή θα μείνει πίσω. Κάποια στιγμή όμως. Τώρα είναι απολύτως ανταγωνιστική. Μια ισορροπημένη ομάδα, με καθορισμένους ρόλους, καλά αποδυτήρια και παίκτες που ξέρουν τι τους ζητάει ή πρόκειται να τους ζητήσει ο προπονητής στο γήπεδο. Ομάδα φτιαγμένη με δουλειά μυρμηγκιού με κομμάτια του παζλ που μπαίνουν στην σειρά και κάνουν την δουλειά τους.

Ο Χιμένεθ πέτυχε να του ξηλώνουν το πουλόβερ κι αυτός να το ράβει με άλλες κλωστές και να μην τρέχει τίποτα. Αλλάζουν οι παίκτες και ψάχνεις να βρεις γιατί η ομάδα μένει ίδια και απαράλλαχτη. Αν αυτό δεν είναι εύσημο για τον προπονητή, οι λέξεις χάνουν τη σημασία τους. Ένα νοικοκυριό και μια τάξη χαρακτηρίζουν την Ένωση από την ώρα που αρχίζει η προπόνηση μέχρι την ώρα που τελειώνει το ματς. Αν υπάρχει εξαίρεση αυτή αφορά τα ξεσπάσματα του Χιμένεθ. Το κείμενο δεν κάνει πρόβλεψη για το τι θα έχει πετύχει η ΑΕΚ όταν γίνει ο απολογισμός της χρονιάς. Διαπιστώνει απλά ότι η ΑΕΚ φέτος μοιάζει περισσότερο με τον Ατρόμητο και λιγότερο με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Η διαφορά είναι πως ο Γιώργος Σπανός λέει πως η ομάδα του δεν πάει για πρωτάθλημα ενώ ο Δημήτρης Μελισσανίδης διαλαλεί πως η ΑΕΚ θα το πάρει στα σίγουρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ