Ολυμπιακός : Πόσα Like δικαιούται ο Γκαρθία;

Ολυμπιακός : Πόσα Like δικαιούται ο Γκαρθία;

Στον Ολυμπιακό, η αγωνία του αμυντικού μεταφέρεται τώρα στην επίθεση!

Σε πρώτη ανάγνωση ο Ολυμπιακός μεγαλώνει τον ανταγωνισμό στην επίθεση, τη γραμμή που είναι η πιο παραγωγική στο πρωτάθλημα με 35 γκολ, συνεπώς κρίνεται και η πιο επιτυχημένη του!

Από την άλλη όμως, η άμυνα έχει «πληρώσει» τη δική της αστάθεια (έχοντας δεχτεί 16 γκολ μέχρι τα μισά της διαδρομής, όσα πέρυσι σε όλο το πρωτάθλημα) με τις απώλειες στελεχών της. Ο Καπίνο είναι εδώ και αρκετό καιρό εκτός ομάδας (όπως κι ο Μίλιτς, αλλά αυτός είναι σαν να μην μπήκε ποτέ), ο Φιγκέιρας ετοιμάζεται να επιστρέψει στην πατρίδα του, ενώ οι Μποτία και Βούκοβιτς περιμένουν με την αγωνία του πρωτάρη μήπως και δούνε το όνομά τους σε κάποια αποστολή-στην τελευταία με τον Πλατανιά για το κύπελλο ήταν και πάλι εκτός.

Κι όσο για την επίθεση; Ο Εμενίκε βγήκε εκτός συναγωνισμού μάλλον… εθελοντικά και ο Μπεν γυρίζει στην πόλη όπου έκανε το «μπαμ» στην εκκίνηση της κούρσας όμως δεν έδωσε ποτέ ανάλογη συνέχεια. Και τώρα που ο Τζούρτζεβιτς έχει αρχίσει να βρίσκει δίχτυα , ο Ανσαριφάρντ να είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και ο Μάριν ο πολυτιμότερος σε αυτό το 7/7 έρχεται ο Μιραλάς να τα ανατρέψει όλα!

Πάνω που υπήρχε η εκτίμηση ότι όλα είχαν μπει σε μία σειρά, αφού και ο Φορτούνης συμμετείχε πιο ενεργά στο παιχνίδι μπαίνει στην εξίσωση ο Κέβιν και δεν είναι ο μόνος. Μπορεί να προστεθεί κι άλλος ακραίος κυνηγός, αλλά το πιο σημαντικό της ιστορίας είναι ότι υπάρχει πλέον νέος προπονητής. Όσκαρ Γκαρθία! Με τάσεις προς το ακόμη πιο… επιθετικό ποδόσφαιρο λόγω καταγωγής.

Συνεπώς η αγωνία του… αμυντικού μεταφέρεται μπροστά, καθώς όλοι τους (και μην ξεχνάμε και τον Οτζίτζα ο οποίος είναι πολύ πιθανό να είναι ξανά διαθέσιμος για το ματς με την Ξάνθη) θα περιμένουν τα «Like» του Γκαρθία, έχοντας την υποχρέωση να προσαρμοστούν στο σύστημα που θα εφαρμόσει. Αν ο Καταλανός «σπάσει» το 4-2-3-1 και επιλέξει το 4-4-2 ή το 4-3-,3 τότε είναι ξεκάθαρο ότι για να χωρέσουν κάποιοι μέσα σε αυτά θα πρέπει να αλλάξουν εκτός από θέση και νοοτροπία.

Ο ίδιος ο προπονητής δεν έχει προλάβει να φανερώσει το πλάνο του, τουλάχιστον σε «οριστική μορφή», καθώς έτσι κι αλλιώς θέλει πρώτα να γνωρίσει καλύτερα τους παίκτες, αλλά και να περιμένει το πώς θα διαμορφωθεί το ρόστερ έως τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, αφού ο Ολυμπιακός είναι μαθημένος να «χτυπάει» στο φινάλε. Για να μην πούμε στις καθυστερήσεις, όπως έγινε και τον Αύγουστο με τον Σίλβιο Προτό και όπως αποδεικνύεται πέτυχε το «χρυσό γκολ» κι ας έφερε τερματοφύλακα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ