Καλάθης – Γκιστ: Οι Χ-Factors του Παναθηναϊκού

Καλάθης – Γκιστ: Οι Χ-Factors του Παναθηναϊκού

Ο Νικ Καλάθης και ο Τζέιμς Γκιστ είναι το δίδυμο που οδηγεί τον Παναθηναϊκό και από το οποίο εξαρτάται σε τεράστιο βαθμό η εικόνα της ομάδας.

Με μια πειστική εμφάνιση ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη Μπαρτσελόνα και έφτασε στη 12η νίκη του στην Ευρωλίγκα διατηρώντας αήττητη την έδρα του.

Ο Τσάβι Πασκουάλ έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα σύνολο που μπορεί να «διαβάζει» το παιχνίδι του αντιπάλου και ανάλογα με τα όπλα του να «χτυπάει».

Οι «πράσινοι» σημείωσαν 84 πόντους με 4/22 τρίποντα παίζοντας έξυπνο μπάσκετ, με σωστές αποφάσεις και πάντα με στόχο να «χτυπήσουν» τα αδύναμα σημεία των Καταλανών.

Ειδικά στην τελευταία περίοδο ο Πασκουάλ δέχθηκε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση το «δώρο» του Αλόνσο να βάλει τον Ναβάρο πάνω στον Παππά, ο οποίος πήρε τις προσπάθειες και αποτέλεσε τον παίκτη που «καθάρισε» το ματς.

Πιο πριν ο Ιαν Βουγιούκας είχε δώσει πολύτιμες λύσεις από το 27’ έως το 32’, διάστημα στο οποίο ο Παναθηναϊκός είχε κολλήσει επιθετικά.

Ώριμο παιχνίδι και από τον Ντένμον. Δεν έκανε ούτε μια προσπάθεια για τρίποντο, αλλά έδωσε τρεις ασίστ και το κυριότερο βοήθησε σημαντικά στην άμυνα. Εβαλε το κορμί του μπροστά από τους ψηλούς της Μπαρτσελόνα, έκοψε πάσες και έδωσε σημαντικές βοήθειες.

Καλάθης και Γκιστ ωστόσο αναδεικνύονται στους «X Factors» του Παναθηναϊκού. Είναι το δίδυμο από το οποίο εξαρτάται σε τεράστιο βαθμό η εικόνα της ομάδας.

Από εδώ και πέρα ακολουθούν δυο πολύ δύσκολα παιχνίδια με τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία την Τετάρτη και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή.

Μια σκληρή δοκιμασία για τον Παναθηναϊκό, που θα πρέπει να αντέξει στην πίεση δυο ομάδων που έχουν προγραμματιστεί να φτάσουν όχι μόνο στο φάιναλ φορ, αλλά και να πάρουν τον τίτλο.

ΥΓ. Η συζήτηση για τον Μάικ Τζέιμς είναι άκαιρη. Αφενός επειδή ο Παναθηναϊκός δεν αναζητά σούτινγκ γκαρντ, αφετέρου επειδή πιθανή προσθήκη του συγκεκριμένου Αμερικανού μόνο σύγχυση και αναστάτωση θα προκαλούσε στην αγωνιστική φιλοσοφία και τη «χημεία» της ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ