Το «Ολυμπιακέ, μην τρέξεις», οι ημίτρελοι και το match up-φωτιά

Το «Ολυμπιακέ, μην τρέξεις», οι ημίτρελοι και το match up-φωτιά

Ο Τόλης Λεούσης αναλύει τα δεδομένα του αγώνα Μπασκόνια - Ολυμπιακός και εξηγεί γιατί οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να ελέγξουν τον ρυθμό, για να πάρουν τη νίκη.

«Κάθε ματς ξεχωριστά», λένε στον Ολυμπιακό. Δεν είναι και ψέμα αυτό. Οι Πειραιώτες έχουμε πει χιλιάδες φορές ότι δεν κοιτούν ποτέ πίσω. Το ματς με την Μπασκόνια δεν είναι από τα «must win», χωρίς βέβαια να σημαίνει κάτι αυτό. Το θέλουν και με το παραπάνω οι παίκτες του Σφαιρόπουλου και το τεχνικό τιμ. Οι Βάσκοι είναι ένα σύνολο άξιο αναφοράς. Ο λόγος είναι απλός.

Ειδικά στην έδρα τους, εάν μπλέξεις στον ρυθμό τους είσαι καταδικασμένος. «Παγώνοντας» το τέμπο έχεις ελπίδες, βάζοντας τους «ημίτρελους» Γκρέιντζερ και Μπομπουά να σκεφτούν για να δράσουν. Παράλληλα η αναγκαία αλλαγή στον πάγκο έχει δώσει οφέλη στην Μπασκόνια. Πραγματικά μια ομάδα που άλλαξε άρδην με τον Πέδρο Μαρτίνεθ στο τιμόνι της, αν και σε αυτό πρέπει να αντιπαρατάξουμε και την αγωνιστική άνοδο του Τίμμα και του Πουαριέ, που συμπληρώνουν ιδανικά τον Σενγκέλια.

Το ματς απ του Γεωργιανού με τον Πρίντεζη είναι ουσιαστικά όλο το παιχνίδι. Εάν ο Έλληνας φόργουορντ εξουδετερώσει τον κορυφαίο παίκτη των Βάσκων και δεν του δώσει τους διαδρόμους που λατρεύει, τότε οι πιθανότητες απόδρασης με «διπλό» από τη Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα είναι με το μέρος του Ολυμπιακού.

Το θετικό για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο είναι πως μετά από καιρό βλέπει ένα γεμάτο ρόστερ. Με 13 παίκτες στη Βιτόρια και την τελευταία στιγμή κάποιος θα κοπεί. Είχε ξεχάσει πως ήταν αυτό. Να λες σε έναν αθλητή ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει την ομάδα.

Συνοψίζοντας λοιπόν, απόλυτο κλειδί απόψε είναι ο ρυθμός. Ναι, να τρέξει ο Ολυμπιακός, αλλά να μην βιαστεί. Εάν του δώσει το τρανζίσιον η ομάδα του Μαρτίνεθ, να την τιμωρήσει. Όμως πάνω από όλα να μην το πράξει αυτό η Μπασκόνια. Τότε θα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα…

ΥΓ. Κομβικός σε όλο το ματς ο Σπανούλης. Όχι τόσο από το σκορ του αλλά το πως θα μοιράσει το παιχνίδι. Εάν οι έξτρα πάσες του γίνουν πόντοι τότε όλοι θα χαμογελάσουν στον Πειραιά.

ΥΓ2. Ο Κιμ Τιλί μετράει αντίστροφα. Νιώθει πάρα πολύ καλα, αρχίζει και μπαίνει στο κλίμα και οι ενδείξεις λένε ότι θα είναι σε σύντομο διάστημα έτοιμος. Ευχάριστος πονοκέφαλος για τον Σφαιρόπουλο που λογικά θα.. παρκάρει τον Ουίλτζερ για την Α1.

ΥΓ3. Οι κοπέλες του γυναικείου τμήματος μπάσκετ πραγματοποίησαν υπέρβαση φέτος. Το. . ταβάνι ήταν η νίκη επί της Τζιρόνα στην Γλυφάδα. Μόνο μπράβο χρειάζονται και στήριξη για τη συνέχεια. Υπάρχει τεράστια θέληση για το τμήμα αυτό. Μεράκι και όρεξη για δουλειά. Δεν έχασε από μια απλή ομάδα χτες. Εκ των κορυφαίων του Eurocup, αήττητη φέτος στην έδρα της σε Ισπανία και Ευρώπη, με τις διαφορές κατά μέσο όρο να είναι πάνω από τους 19 πόντους! Με έξι ξένες, δεύτερη στο ισπανικό πρωτάθλημα… Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ