Το Mega της διαπλοκής, δεν θα το λυπηθεί κανείς

Το Mega της διαπλοκής, δεν θα το λυπηθεί κανείς

Τα πιο τρανταχτά παραδείγματα αυτών που διέλυσαν τη χώρα θα τα βρεις στους πρώην μετόχους του Mega, σε αυτούς που το βούλιαξαν δηλαδή και στους πολιτικούς που ξημεροβραδιάζονταν στα παράθυρά του.

Για να υπάρχει το to10.gr, να καλύπτει τις ανάγκες ενημέρωσης όλων υμών, να ανανεώνει τη θεματολογία του και να σας κρατάει συντροφιά βασικά, δεν υπάρχουν μόνο οι αρθρογράφοι, οι σχολιαστές, οι ρεπόρτερ κλπ, υπάρχουν και άνθρωποι που δουλεύουν πίσω από τις κουίντες. Εργαζόμενοι με ωράρια φούρναρη ή νυχτοφύλακα, για να ανεβάσουν την είδηση, ακόμα κι αν βγει μετά τα μαύρα μεσάνυχτα. Που την ώρα που θα τρώνε με την οικογένειά τους Κυριακή μεσημέρι ή έχουν πάει το παιδί τους στον παιδότοπο, θα τα παρατήσουν όλα επειδή κάτι έγινε και πρέπει να κάνουν δουλειά για το site.

Σε κάθε χώρο εργασίας συμβαίνει αυτό, υπάρχουν οι προβεβλημένοι που είναι στον αφρό τρώγοντας την κρέμα και οι εργάτες, εκείνοι δηλαδή που κάνουν τη βρώμικη, ίσως και την πιο κουραστική δουλειά.

Το Mega δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, πίσω από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους που έβγαιναν στο γυαλί και γνωρίζουμε όλοι, εργάζονταν και μοντέρ, ηλεκτρολόγοι, οδηγοί, καθαρίστριες κι άλλες ειδικότητες που υπήρχαν και στην ΕΡΤ, για την οποία έγιναν διαδηλώσεις όταν έβαλε λουκέτο.

Εκτός κι αν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και του Mega εν προκειμένου, δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες, αντέχουν να μείνουν νηστικοί, μπορούν να βγάζουν τους χειμώνες χωρίς θέρμανση…

Πριν λίγο πάντως που παρακολουθούσα στο δελτίο ειδήσεων την παρουσιάστρια να κάνει έκκληση στους μετόχους και στις τράπεζες, μιλώντας ως εργαζόμενη και ως μητέρα όπως ήταν τα λόγια της, θυμήθηκα πως όταν μέτοχοι άλλων εταιριών έβαζαν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους και οι τράπεζες προχωρούσαν σε κατασχέσεις ακινήτων απλών ανθρώπων, η γραμμή του καναλιού ήταν κάτι σε «ας πρόσεχαν».

Η κατάσταση στο Mega είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών, το διάστημα που το κανάλι μεσουρανούσε όμως η γραμμή του ήταν μνημονιακότερη του Σόιμπλε.

Προσωπικώς δεν ποινικοποιώ καμμία άποψη, σέβομαι τους αντιευρωπαϊστές με την προϋπόθεση να εξηγήσουν πως γίνεται μια αντιπαραγωγική χώρα να επιβιώσει εκτός ΕΕ. Σέβομαι και τους μνημονιακούς τύπου Πρετεντέρη, αρκεί να τεκμηριώσουν με τη σειρά τους πως φτάσαμε να ζούμε με δανεικά.

Γιατί εκείνο που περνούσαν από το σταθμό τους ήταν πως για την οικονομική καταστροφή της χώρας έφταιγαν οι υδραυλικοί που έφτιαχναν τη βρύση χωρίς να κόβουν απόδειξη. οι καθηγητές που έκαναν ιδιαίτερα φροντιστήρια χωρίς να δηλώνουν τα εξτραδάκια, άντε και οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Το να πιστεύεις πως η χώρα βούλιαξε από τα δυο ή τα πέντε χιλιάρικα που γλίτωνε ο ελεύθερος επαγγελματίας είναι αστείο, τη ρίζα του κακού θα την βρεις στους εργολάβους του δημοσίου που έπαιρναν χαριστικά δημόσια έργα, σε εξωπραγματικές τιμές για το είδος και την ποιότητα που παρείχαν.

Τα πιο τρανταχτά παραδείγματα θα τα βρεις στους πρώην μετόχους του Mega, σε αυτούς που το βούλιαξαν δηλαδή. Την έτερη βασική ρίζα θα τη βρεις στους πολιτικούς που για να δώσουν τα έργα, τσέπωναν την ανάλογη μίζα.

Οι πολιτικοί αυτοί ξημεροβραδιάζονταν στα τηλεοπτικά παράθυρα του καναλιού και οι καθαρίστριες δούλευαν υπερωρίες για να σκουπίζουν τα σάλια των παρουσιαστών. Ήταν οι ίδιοι που είχαν προσλάβει τους υπεράριθμους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι έφταιγαν σύμφωνα με την Όλγα, για να μην ξεχνιόμαστε…

Παρεμπιπτόντως, οι υδραυλικοί και οι καθηγητές το μαύρο χρήμα που έβγαζαν το επέστρεφαν στην οικονομία της χώρας αγοράζοντας διαμερίσματα στα παιδιά τους που παντρεύτηκαν, ηλεκτρικές συσκευές, ή τρώγοντας σε ταβέρνες, οι εργολάβοι και οι πολιτικοί τα έβγαλαν στο εξωτερικό..

Εν κατακλείδι, όσο άδικο κι αν ακούγεται μια και όλοι οι άνθρωποι έχουμε ψυχή, αίμα, νεύρα και στομάχι που διαμαρτύρεται το ίδιο όταν μένει άδειο, το Mega δε θα το λυπηθεί κανείς. Για τον απλούστατο λόγο πως αν ο ιστορικός του μέλλοντος ήθελε να αποτυπώσει με τον πιο παραστατικό τρόπο τα χαρακτηριστικά της διαπλοκής που οδήγησαν τη χώρα στην πτώχευση, θα αρκούσε ένα βιβλίο με τον τίτλο Mega channel.

ΥΓ: Η μέγιστη ατυχία για το Mega είναι ότι δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο με τον Τσίπρα στην αντιπολίτευση, δε θα υποσχόταν μόνο ότι το κανάλι θα επαναλειτουργήσει με έναν νόμο κι ένα άρθρο, αλλά θα δεσμευόταν πως θα αναστήσει τον Βλάση Μπονάτσο για να γυριστεί το remake των Απαράδεκτων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ