Παναθηναϊκός : Απλά δεν χάνει με τίποτα

Παναθηναϊκός : Απλά δεν χάνει με τίποτα

Το σημαντικότερο που προκύπτει ως συμπέρασμα από το σημερινό παιχνίδι είναι πως η ομάδα του Πασκουάλ ακόμα και σε βραδιές που το μεγάλο της όπλο, το μακρινό σουτ, χωλαίνει ή δεν βγαίνει καθόλου στο παρκέ είναι ικανή να βρει άλλους τρόπους για να κερδίσει.

Ο νόμος του ΟΑΚΑ επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά. Ο Παναθηναϊκός αρνείται να χάσει εντός από τον οποιοδήποτε αντίπαλο. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ σε μια πολύ κακή βραδιά στις επιδόσεις τους έξω από την γραμμή του τριπόντου, το μεγάλο τους όπλο δηλαδή, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, να διατηρήσουν το αήττητο στην έδρα τους και να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Λίγο πριν μπουν σε μια δυάδα αγώνων φωτιά, με Φενέρ στη Πόλη και ΤΣΣΚΑ στην Αθήνα, οι πράσινοι έφθασαν τις εννέα νίκες εντός και συνεχίζουν να είναι η μόνη ομάδα στη διοργάνωση χωρίς απώλειες στο σπίτι της.

Για να φθάσουν όμως απόψε στην επιτυχία οι παίκτες του Ισπανού κόουτς χρειάστηκε να περάσουν αρκετές δύσκολες στιγμές κόντρα σε μια από τις πιο φορμαρίσμενες ομάδες αυτή την εποχή στην Ευρωλίγκα. Σε ένα κακό πρώτο ημίχρονο με προβλήματα σε επίθεση, κυρίως, αλλά και άμυνα στην αντιμετώπιση του Τόμιτς μπόρεσαν να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι με ένα καλάθι διαφορά.

Τα προβλήματα συνεχίστηκαν και στην αρχή της τρίτης της περίοδου, αλλά η αμυντική προσήλωση τους απέδωσε και σιγά σιγα το τριφύλλι έχτισε μια μικρή διαφορά. Η τέταρτη περίοδος ανήκει αποκλειστικά στον Παναθηναϊκό και το τελικό αποτέλεσμα δείχνει ξεκάθαρα το δίκαιο της επικράτησης των γηπεδούχων.

Το σημαντικότερο που προκύπτει ως συμπέρασμα από το σημερινό παιχνίδι είναι πως η ομάδα του Πασκουάλ ακόμα και σε βραδιές που το μεγάλο της όπλο, το μακρινό σουτ, χωλαίνει ή δεν βγαίνει καθόλου στο παρκέ είναι ικανή να βρει άλλους τρόπους για να κερδίσει. Το δίδυμο Καλάθη- Γκιστ και οι συνεργασίες που χτίζουν δεν έχει όμοιο του στη διοργάνωση.

Το γεγονός ότι διαθέτει στο ρόστερ της παίκτες με ηγετικά χαρακτηριστικά της δίνει τη δυνατότητα να τραβά λαγούς από το καπέλο σε κάθε περίπτωση. Συνεχίζει επομένως να παράμενει ψηλά και να στοχεύει σε μια θέση στη προνομιούχο πρώτη τέτραδα. Τα δύο επόμενα ματς είναι φωτιά και σημαντικά τεστ για το που μπορεί ο εξάκις πρωταθλητής Ευρώπης να φθάσει φέτος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ