Ολυμπιακός : Από τον Χάσι έως τον Γκαρθία

Ολυμπιακός : Από τον Χάσι έως τον Γκαρθία

Η διαφορετική αφετηρία του Καταλανού παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Λεμονή!

Θα αποκτήσει σύμβαση, αν όχι «αορίστου χρόνου»-καθώς κάτι τέτοιο είναι έτσι κι αλλιώς ανέφικτο- αλλά τουλάχιστον πιο μόνιμης βάσης στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Όσκαρ Γκαρθία;

Υπάρχει η προοπτική για τον Καταλανό τεχνικό, καθώς ξεκινά με πλεονέκτημα και μάλιστα διπλό. Πρώτον στο Ρέντη βρίσκει και τον Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος είναι παίκτης με διαφορά από όσους αγωνίζονται στην Σούπερ Λίγκα (της… Σουρωτής), ενώ είναι πιθανό να έρθει άλλος ένας τέτοιου μεγέθους, έως το τέλος του μήνα, αν και εφόσον το επιτρέψουν (ή και το επιβάλουν) οι συνθήκες .

Και δεύτερον, γιατί σε αυτήν την τρίτη εκκίνηση κανείς παίκτης δεν μπορεί να έχει… αντιρρήσεις για τις αποφάσεις του προπονητή, απεναντίας θα πρέπει να παρουσιάσουν άπαντες το καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο για να αποφύγουν την εμπλοκή τους με το γκρουπ της… αναχώρησης.

Με τον Μπέσνικ Χάσι ξεκίνησε ο Ολυμπιακός στον πάγκο του και μετά τη μεσολάβηση του Τάκη Λεμονή συνεχίζει τώρα με τον Όσκαρ Γκαρθία. Και το πιο σημαντικό της υπόθεσης είναι ότι και οι δύο προηγούμενοι κρίνονται… επιτυχημένοι. Βεβαίως και οι ερυθρόλευκοι δεν προσέλαβαν τον Χάσι για τέσσερα ματς, αλλά πόνταραν στην ευστοχία του να βάζει ομάδες στους ομίλους του Champions League, από τη διαδικασία των προκριματικών.

Μετά την Άντερλεχτ και την Λέγκια το πέτυχε και με τον Ολυμπιακό, άρα το καλοκαίρι θα γίνει… ανάρπαστος. Απλά η διάρκεια είναι αυτή που τον πρόδωσε, καθώς απομακρύνθηκε με… θαυμαστή συνέπεια, είναι η αλήθεια, Σεπτέμβρη μήνα από τους Πολωνούς και τους Πειραιώτες.

Ο Λεμονής ως «καλός στρατιώτης» ανέλαβε την προσωρινή διακυβέρνηση του Ρέντη σε δύσκολη περίοδο και πήγε παραπάνω από τον αρχικό προγραμματισμό, καθώς όπως απέδειξαν τα γεγονότα ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να ψάχνει ποτέ για προπονητή.

Κράτησε την αξιοπρέπεια της ομάδας στο κλουβί με τα λιοντάρια (Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους), σε βαθμό που αυτοί που τον κατέκριναν όταν έβαζε σέντερ φορ τον Οτζίτζα και τον Φορτούνη να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους όταν απομακρύνθηκε.

Ο «καλός στρατιώτης» Τάκης βοήθησε την ομάδα να βρει τις δυνάμεις της στο δεύτερο ημίχρονο, από τη στιγμή που ο Χάσι δεν είχε κάνει και πολλά πράγματα στην προετοιμασία, ενώ έβαλε στην ενδεκάδα τους Ανσαριφάρντ και Σισέ.

Και μην ξεχνάμε ότι πήρε όλη τη στήριξη της διοίκησης, όταν στις αρχές του Δεκέμβρη βγήκαν εκτός ομάδας οι Καπίνο, Καρσελά, Ζντιέλαρ και Μίλιτς, έτσι για να καταλάβουν και οι υπόλοιποι τη συνέχεια του έργου-από τότε ο Ολυμπιακός πέτυχε το 6/6, φτάνοντας μέχρι και το 7/7 με τον Χρήστο Κόντη στη Λάρισα.

Ο Γκαρθία λοιπόν τα έχει όλα με το μέρος του. Βρίσκει την ομάδα απαλλαγμένη από τις «κακές παρέες», με έναν πόντο μπροστά στη βαθμολογία και τον Κέβιν Μιραλάς στο οπλοστάσιό της. Και πάει να κάνει αυτό που δεν τόλμησε ο Λεμονής, να της αλλάξει σύστημα και να παίξει με δύο κυνηγούς κι ένα λιγότερο χαφ. Τα πιο ενδιαφέροντα είναι μπροστά μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ