Παναθηναϊκός : Αν γινόταν με σχέδιο, θα ήταν σωτήριο!

Παναθηναϊκός : Αν γινόταν με σχέδιο, θα ήταν σωτήριο!

Με αφορμή την αναβολή των υποθέσεων Τελάντερ και Ταυλαρίδη ο Γιώργος Χελάκης ξετυλίγει ένα κουβάρι υποσχέσεων που οδηγεί σε ένα ανομολόγητο συμπέρασμα.

Να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα. Παρκαρισμένες μετοχές δεν υπάρχουν στον Παναθηναϊκό.

Ο κάτοχος των μετοχών τις έχει… απαρκάριστες και τις διαφεντεύει. Στο από τηλεοράσεως διάγγελμά του είπε ότι δεν βάζει άλλα λεφτά. Ούτε ότι παρκάρει τις μετοχές είπε ούτε ότι τις χαρίζει. Κατά συνέπεια η ΠΑΕ έχει βασικό μέτοχο. Υπάρχει ιδιοκτήτης και δεν υπάρχει ανεύθυνος άρχων όπως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μάλιστα, όπως μας λένε από το ρεπορτάζ, για όλα ενημερώνεται και κάπου- κάπου τσοντάρει. Τα γράφω αυτά γιατί έχω την όχι αμυδρά εντύπωση ότι για να δοθούν αναβολές στις εκδικάσεις των προσφυγών Ταυλαρίδη και Τελάντερ κάποιος έβαλε το χέρι στο παντελόνι κι αυτός ο κάποιος ήταν ο ιδιοκτήτης.

Αν έτσι έχουν τα πράγματα δικαιολογημένα δημιουργείται η αίσθηση ότι ο Παναθηναϊκός θα πηγαίνει σβηστός, θα σέρνεται αλλά δεν θα σταματήσει. Δεν θα πέσει γιατί την τελευταία στιγμή θα βρίσκεται μια λύση, ένα «τσοντάρισμα» και θα σπρώχνεται η κατάσταση προς τα πίσω. Θα μου πείτε είναι λύση αυτό για τον Παναθηναϊκό; Φυσικά και δεν είναι.

Σας λέω όμως, ότι αν ο Αλαφούζος και η Συμμαχία τότε κατέβαζαν την ομάδα στα δυόμιση εκατομμύρια μπάτζετ, τώρα θα ήταν αλλιώς τα πράγματα και η ΠΑΕ αντί για διάλυση θα βάδιζε προς την εξυγίανσή της όπως γίνεται καλή ώρα με τον Πανιώνιο.

Με δυόμιση εκατομμύρια μπάτζετ δεν παίρνεις πρωτάθλημα και ίσως να μην βγαίνεις στην Ευρώπη αλλά εξασφαλίζεις έσοδα κατά πολύ περισσότερα από τα έξοδά σου. Παίζεις με νεαρούς και εξελίξιμους παίκτες και βγάζεις κανένα φράγκο πουλώντας ορισμένους που θα ξεχωρίσουν.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν γίνει εδώ και πέντε χρόνια. Δεν ισχυρίζομαι ότι το σχέδιο θα εφαρμοζόταν χωρίς αντιδράσεις ούτε ότι οι οργανωμένοι οπαδοί τους οποίους είχε πάρει με τα νερά του ο Γιάννης Αλαφούζος θα συμφωνούσαν και θα στήριζαν αυτή τη τακτική.

Τώρα τι έχουμε; Τον Αλαφούζο εκτός χρηματοδότησης αλλά εντός ΠΑΕ. Δικοί του άνθρωποι είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο και τρέχουν την Εταιρία. Μπορεί να είναι αόρατος ιδιοκτήτης αλλά είναι υπαρκτός.

Ενημερώνεται, κατευθύνει αν το επιθυμεί και τσοντάρει. Το γιατί ξεκίνησε το καλοκαίρι με μεταγραφές και εντελώς ξαφνικά τράβηξε την πρίζα κανείς δεν το γνωρίζει ή μάλλον όσοι ξέρουν το κρατάνε για τον εαυτό τους. Ότι ο ίδιος έχει τον έλεγχο της κατάστασης δεν αμφισβητείται.

Ότι θα γινόταν πόλεμος αν το καλοκαίρι μιλούσε για μπάτζετ δυόμιση εκατομμυρίων επίσης δεν αμφισβητείται. Τώρα όμως, έχουν σχεδόν όλοι «καταπιεί το δηλητήριο» και σκέφτονται πως η ομάδα θα αποφύγει τον διασυρμό του υποβιβασμού. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ