Το θέμα δεν είναι ο Κέβιν, είναι ο Ολυμπιακός

Το θέμα δεν είναι ο Κέβιν, είναι ο Ολυμπιακός

Ο Μιραλάς μονοπώλησε, λογικά, το ενδιαφέρον στο ντεμπούτο του με τον Πλατανιά, έδειξε αυτό που άπαντες αναμένουμε (πως θα ανεβάσει και τους συμπαίκτες του) αλλά το ζητούμενο δεν είναι μόνο ο Βέλγος αλλά η επίτευξη του στόχου του Ολυμπιακού.

Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Και είναι αλήθεια πως αν δεν είχε επιστρέψει ή αν δεν έπαιζε στο ματς με τον Πλατανιά ουδείς δεν θα ασχολούταν ουσιαστικά με αυτό τον αγώνα. «Τελειωμένο» ματς ήταν μετά το 2-0 στα Περιβόλια, όμως η παρουσία του Κέβιν Μιραλάς, περί ου ο λόγος, σε συνδυασμό και με την πρεμιέρα του Όσκαρ Γκαρθία το έκανε άκρως ελκυστικό για τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Για αυτούς που κατηφόρισαν στο Καραισκάκη και για αυτούς που το παρακολούθησαν από την τηλεόραση. Τα βλέμματα όλων ήταν στον Βέλγο άσο. Η χαρά της επιστροφής, της εικόνας του Κέβιν να «καλπάζει» και πάλι στο «σπίτι» του, η προσμονή για το πρώτο του γκολ, την πρώτη του «ποδιά» όπως αυτή στον Κοροβέση στο πρώτο ημίχρονο όπου ο παίκτης του Πλατανιά έκρινε σκόπιμο να του ρίξει κλωτσιά για να… ξεπλύνει την ντροπή.

Γενικώς ο Μιραλάς με την δυνατότητα που διαθέτει, όσο κανείς άλλος στο ελληνικό πρωτάθλημα, να διασύρει με τις ενέργειες του τους αντιπάλους θα αντιμετωπίσει στην πορεία πολλούς… Κοροβέσηδες. Για αυτό και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην γίνει καμιά ζημιά.

Όπως και να έχει το ματς με τον Πλατανιά ήταν πρωτίστως το ματς που είδαμε και πάλι με τα ερυθρόλευκα τον «καλύτερο για μας». Και μπορεί να μην σκόραρε αλλά είναι αλήθεια πως έκανε συνολικά πιο όμορφο το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Και όσο ο Κέβιν παίρνει παιχνίδια, που θα παίρνει συνεχώς, τόσο θα ανεβάζει ρυθμό και θα προσφέρει πράγματα που έλειπαν από τους ερυθρόλευκους.

Απολύτως κατανοητός λοιπόν ο ενθουσιασμός σε όλους όσους αγαπούν τον δαφνοστεφανωμένο, δεδομένα η προσθήκη του Μιραλάς θα δώσει ουσιαστικές λύσεις στον Ολυμπιακό σε μια «καυτή» χρονιά από όλες τις απόψεις όμως το ζητούμενο δεν είναι μόνο τι θα κάνει ο Βέλγος. Μην χαθούμε στον ενθουσιασμό της επιστροφής του. Ο Μιραλάς ήρθε για να «εκτοξεύσει» την ποιότητα του Ολυμπιακού μεσοεπιθετικά όμως το θέμα δεν είναι ο Κέβιν, είναι ο Ολυμπιακός. Αυτό που θα μετρήσει στο τέλος της ημέρας (της χρονιάς δηλαδή) είναι αν το 8ο συνεχόμενο πρωτάθλημα θα έρθει στον Πειραιά. Ο Κέβιν και η προσφορά του θα κρίνουν πολλά, είναι ο παίκτης που διαθέτει όλα τα φόντα για να εξελιχθεί στον πρωταγωνιστή της επιτυχίας όμως ο στόχος είναι ο τίτλος μέσα και από την πολύτιμη αναμφίβολα συνεισφορά του Μιραλάς.

Ο Γκαρθία έχει κάθε λόγο να «τρίβει τα χέρια του» βλέποντας τον Κέβιν να μπαίνει κατευθείαν στα «βαθιά» και να δείχνει πολύ καλή εικόνα με τον Ισπανό τεχνικό να γνωρίζει πως ο Βέλγος του προσφέρει την πολυτέλεια να βάλει στην πράξη δύο και τρία διαφορετικά επιθετικά πλάνα. Με τον Μιραλάς στα άκρα της επίθεσης, με τον Μιραλάς στην κορυφή της επίθεσης, με τον Μιραλάς ως περιφερειακό επιθετικό. Γύρω από τον Κέβιν να «χτίσει» τον Ολυμπιακό που θέλει επιθετικά.

Όλα αυτά βεβαίως δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Αυτό που μπορεί να γίνει άμεσα είναι με την είσοδο του Μιραλάς στην ομάδα να δείξουν περισσότερο και οι υπόλοιποι ερυθρόλευκοι. Όπως συνέβη την Τετάρτη με τον Τζούρτζεβιτς όπως σίγουρα θα φανεί η δουλειά του Φορτούνη στον άξονα περισσότερο.

Όσο για τα συστήματα και τις πρώτες σκέψεις του Όσκαρ Γκαρθία νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Το 4-4-2 με τον Πλατανιά βόλευε για δοκιμή, πως όμως αυτό μπορεί να εφαρμοστεί με τον Φορτούνη στην 11αδα; Παίζοντας στον άξονα με ένα αμυντικό χαφ δίπλα του; Ίσως σε ματς όπως αυτό με την Λαμία που έρχεται. Αλλά εκεί θες ακραία χαφ που μαρκάρουν ουσιαστικά για να μην πας για «μαλλί και βγεις κουρεμένος». Αυτό που σίγουρα ο Ισπανός τεχνικός θα ζητήσει και το έδειξε από το πρώτο του ματς είναι η πίεση ψηλά.

Θα τα δούμε όμως όλα στην πορεία. Το καλό για τον Γκαρθία είναι πως έχει μπροστά του μια μέρα παραπάνω από ότι συνηθίζεται καθώς ο αγώνας με την Λαμία θα γίνει την Δευτέρα. Λεπτομέρεια βέβαια αλλά όλα μετράνε τώρα που ο χρόνος είναι πολύτιμος για τον Ισπανό και τον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ