Ολυμπιακός : Η ισχυρή «6άδα» θα κρίνει το πλάνο!

Ολυμπιακός : Η ισχυρή «6άδα» θα κρίνει το πλάνο!

Ο Γκαρθία θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε πολλούς δημιουργούς και εκτελεστές!

Αναμενόμενο ήταν να επισκιάσει ο Κέβιν Μιραλάς την πρεμιέρα του Όσκαρ Γκαρθία στον πάγκο του Ολυμπιακού. Και μπορεί να μη χρειάζεται να αναλύσουμε τους λόγους, αλλά δεν μπορούμε να βάλουμε στην άκρη και τα «φρέσκα νέα» που μας φέρνει ο Καταλανός!

Όχι ότι μας… αιφνιδίασε κιόλας με το 4-4-2 με το οποίο ξεκίνησε το ματς κυπέλλου με τον Πλατανιά, καθώς το εφήρμοζε και στις προηγούμενες ομάδες του, όμως άλλο να στο λένε κι άλλο να το… βλέπεις. Για 70 λεπτά ο Ολυμπιακός έπαιξε με δύο κυνηγούς, κάτι που έπραττε συνήθως στο δεύτερο μισό των αναμετρήσεών του, όταν δεν έβρισκε δίχτυα και στο τελευταίο 20λεπτο πήγε ξανά στο «παραδοσιακό» του 4-2-3-1.

Ποιος θα είναι ο «συνδυασμός» που θα κρίνει το (όποιο) σχέδιο; Η αναλογία των παικτών που θα υπάρχουν στην ενδεκάδα για τη δουλειά της δημιουργίας και της εκτέλεσης ! Κι αυτό γιατί με τα νέα δεδομένα έχουν μαζευτεί αρκετοί και στις… δύο κατηγορίες.

Στα τελευταία του παιχνίδια στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός έχει πετύχει επτά σερί νίκες και με μεγάλα σκορ (αν εξαιρέσουμε το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα) έχοντας στην ενδεκάδα του δύο μαέστρους, τους Μάριν και Φορτούνη. Κι έμπαινε κι έβγαινε ο Οτζίτζα, ο οποίος αντιμετώπισε θέμα τραυματισμού όπως και αντιμετωπίζει ακόμη. Και οι Ανσαριφάρντ και Τζούρτζεβιτς όμως δεν θα είναι πια μόνοι τους στην επίθεση. Δεν θα υπάρχουν Εμενίκε και Μπεν που είχαν βγει από… μόνοι τους εκτός ανταγωνισμού. Θα υπάρχει ο Μιραλάς ο οποίος δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς για την ερυθρόλευκη επίθεση.

Αυτή θα είναι η ισχυρή εξάδα την οποία καλείται να αξιοποιήσει ο Όσκαρ Γκαρθία και δεν θα διαθέτει αρκετούς εξτρέμ, αν και ο Μιραλάς όπως και ο Μάριν μπορούν να παίξουν και στην αριστερή (ή και τη δεξιά) πλευρά. Προφανώς και το έχει εντοπίσει το πρόβλημα με τις άκρες της νέας του ομάδας ο Γκαρθία για αυτό και σκοπεύει να το διορθώσει με το σύστημα.

Βεβαίως η εφαρμογή δεν θα είναι και τόσο απλή, όπως δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση η όποια καινοτομία. Το «μικρότερο» σε αριθμό, ρόστερ γίνεται «μεγαλύτερο» όταν υπάρχει περισσότερη ποιότητα. Και αυτό που απομένει είναι να χωρέσει ο Γκαρθία, όλους αυτούς τους καλούς παίκτες που διαθέτει ο Ολυμπιακός μπροστά, με τον αστερίσκο ότι τώρα πια βελτιώνεται και η αμυντική του γραμμή που δεν έχει δεχθεί γκολ στα τέσσερα τελευταία ματς.

Ίσως αυτό να μας δίνει και την εξήγηση γιατί έμειναν εκτός αποστολής οι Μποτία και Βούκοβιτς, άσχετα αν όλα τα «σκέπασε» η επιστροφή του Μιραλάς και δεν ασχολήθηκε κανείς με οτιδήποτε άλλο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ