Μακεδονία: Παραχωρείς όνομα, χαρίζεις εδάφη

Μακεδονία: Παραχωρείς όνομα, χαρίζεις εδάφη

Να μου εμπιστευτεί ο Χαραλαμπόπουλος τους κωδικούς του site στο πλαίσιο της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σε 10 χρόνια που θα χαλαστώ όταν ξαναπάρει πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός...

Μπορεί να ακούγεται ως ανέκδοτο είναι γεγονός όμως, τη χειρότερη παράδοση στο λεκανοπέδιο ο ΠΑΟΚ δεν την έχει ούτε με τον Ολυμπιακό, ούτε με την ΑΕΚ, ούτε με τον Παναθηναικό, αλλά με τον Απόλλων Σμύρνης (πρώην Αθηνών). Δεν έχει σημασία σε ποια κατάσταση βρισκόταν ο ΠΑΟΚ ούτε αν ο Απόλλων ήταν στην καλή του περίοδο – τότε με Ντέμη, Βελέντζα κλπ- ή κινδύνευε με υποβιβασμό, το κλαρίνο από την ελαφρά ταξιαρχία ήταν δεδομένο.

Εξαίρεση η σεζόν 1984-85 όταν κερδίσαμε με 1-3 την πρώτη αγωνιστική μάλιστα, κάτι που είχε θεωρηθεί άριστος οιωνός για την κατάκτηση του πρωταθλήματος εκείνης της περιόδου.
Ο αγώνας θυμάμαι είχε διεξαχθεί στη γειτονική Ν. Φιλαδέλφεια και κερκίδα κάναμε στη σκεπαστή.

Τώρα που η ΑΕΚ ετοιμάζει την Αγιά Σοφιά λοιπόν, επιβάλλεται θαρρώ η νέα σκεπαστή ή όποια κερκίδα φιλοξενήσει το σκληρό πυρήνα της Ένωσης, να ονομαστεί Θύρα 4, ένα παρεμφερές όνομα τέλος πάντων που θα το αποφασίσουμε εμείς οι ΠΑΟΚτσήδες.

Και μην ακούσω χαζά πως επειδή το γήπεδο ανήκει στην ΑΕΚ, εμείς δεν έχουμε κανένα δικαιοδοσία κλπ, αφού πήγαμε μια φορά και κάναμε κερκίδα, αποκτήσαμε αναφαίρετα δικαιώματα σε θέματα ονοματοδοσίας και όχι μόνο…

Κάπως έτσι ηχούν οι απαιτήσεις των Σκοπιανών περί Μακεδονίας, επειδή η αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου περιελάμβανε και εδάφη στα οποία εγκαταστάθηκαν αυτοί χιλιάδες χρόνια μετά, διεκδικούν ένα όνομα με το οποίο δεν έχουν καμία απολύτως σχέση.

Ο Μεγαλέξανδρος στο μεταξύ είχε φτάσει μέχρι τις Ινδίες, φαντάσου να ζητήσουν κι εκείνοι προσδιορισμό του τύπου «Μακεδονία της νότιας Ασίας», να πάρουν και οι Αφγανοί κάτι σε «Μακεδονία της κεντρικής Ασίας» και να καταντήσουμε την περιοχή εκείνου που ηγήθηκε του μοναδικού αήττητου στρατού στην ιστορία της ανθρωπότητας, που αν και κατακτητής λατρεύεται μέχρι σήμερα από τους λαούς που κατέκτησε -γιατί απλά τους εκπολίτισε- παραμένοντας διαχρονικό σημείο αναφοράς σε ολόκληρο τον πλανήτη, σε βασιλόπιτα, όπου όποιος θέλει θα μπορεί ν’ αρπάζει κι ένα κομμάτι…

Θα είχε βάση αν οι Μακεδόνες αποτελούσαν εθνότητα ή φυλή που η ύπαρξη της χάθηκε στα βάθη των αιώνων, πρόκειται για περιοχή όμως που ανήκε στην Ελληνική επικράτεια. Το όνομα Μακεδονία είναι Ελληνικό άλλωστε, τη λέξη Μακεδόνας την συναντάμε στον Όμηρο και περιγράφει αυτόν που είναι ψηλός

Ο ίδιος ο Μεγαλέξανδρος αυτοπροσδιοριζόταν ως Έλληνας, μιλούσε Ελληνικά και το όνομα του είναι ακραιφνώς Ελληνικό, αφού υποδηλώνει αυτόν που όντας άριστος στη μάχη αποκρούει τους άντρες (πολεμιστές). Πατέρας του ήταν ο Φίλιππος (αυτός που αγαπά τα άλογα), μητέρα του η Ολυμπιάδα, δάσκαλός του ο Αριστοτέλης, τι περισσότερο χρειάζεται διάολε για να αποδειχτεί το προφανές; Ίσως ένα τεστ dna, ακόμα όμως δεν έχει ανακαλυφθεί ο τάφος του.

Το κόβω κάπου εδώ, αφού οι αναλύσεις εσωτερικής κατανάλωσης που είναι λίγο πολύ γνωστές δεν έχουν αξία, μια και το παιγνίδι που παίζεται δεν κρίνεται από ιστορικά τεκμηριωμένα ντοκουμέντα, αλλά από πάσης φύσεως συμφέροντα.

Κι επειδή όλοι διαπιστώνουν πως σιγά σιγά το όνομα χάνεται, οι αντιδράσεις κορυφώνονται με αμιγώς Ελληνικούς τρόπους, συλλαλητήρια, αποστολή μηνυμάτων στο facebook «ψήφισε κι εσύ υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας», με απώτερο στόχο να φοβηθεί ο Τραμπ από τους υπεράριθμους που αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα του Παύλου Μελά, πατώντας ένα κουμπί.

Σήμερα που μιλάμε το πράγμα μπορεί να μοιάζει και ασήμαντο, οπότε μπορεί εύκολα να περάσει μια άποψη του τύπου «έλα μωρέ για ένα όνομα κάνεις έτσι, στο φινάλε Σλάβο-βόρειο-άνω Μακεδόνες θα ονομαστούν, δεν τρέχει κάτι».

Οποιοδήποτε βιβλίο πολιτικής-στρατιωτικής ιστορίας κι αν ξεφυλλίσεις, θα βρεις αμέτρητες περιπτώσεις γεωπολιτικών ανατροπών που ξεκίνησαν από ένα αφελές «έλα μωρέ πως κάνεις έτσι», που είχε ειπωθεί μερικούς αιώνες πριν.

Κανείς δεν ξέρει αν τα αντίστοιχα συμφέροντα που πιέζουν σήμερα για να ονομαστούν τα Σκόπια ως Σλάβο-βόρειο-άνω Μακεδονία, αποφασίσουν αύριο πως αυτή πρέπει να ενωθεί με την Ελληνική-νότια-κάτω Μακεδονία, έχοντας φροντίσει εννοείται να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για κάτι τέτοιο στο μεταξύ. Ειδικότερα στην περιοχή που ζούμε αυτά τα παιγνίδια δε φαίνεται να σταματούν ποτέ, δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια από τότε που συνορεύαμε με τη Γιουγκοσλαβία και το Κόσοβο ήταν δικό της έδαφος.

Η σχέση μου με τον εκδότη του to10.gr είναι σε καλά επίπεδα, σε περίπτωση που μου εμπιστευτεί τους κωδικούς του site και με κάνει διαχειριστή της σελίδας στο facebook, στο πλαίσιο της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, εκτίμησης και συνεργασίας, σε 10 χρόνια που θα χαλαστώ όταν ξαναπάρει πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και to10.gr θα έχει στο μεταξύ εγκατασταθεί στην πρώτη θέση, το πιθανότερο είναι να πάθει εγκεφαλικό βλέποντας πρώτη μούρη στην ιστοσελίδα τη φωτό του Ιβάν Σαββίδη φορώντας φανέλα με το νούμερο 10, χωρίς να είναι σε θέση να παρέμβει.

Απλά πράγματα λοιπόν, μου δίνει κωδικούς και αποκτώ κυριαρχία στο site… Τα ίδια ισχύουν για το όνομα, το παραχωρείς, είναι σα να χαρίζεις εδάφη. Η μεγαλύτερη πλάκα είναι πως δεν ξέρεις που τα χαρίζεις, αυτό το κρατίδιο είναι συνονθύλευμα Σλάβων, Βουλγάρων και Αλβανών, χάνεται η μπάλα..

Εκείνο που δε μπορώ να καταλάβω είναι οι αποδοκιμασίες και οι ύβρεις που ακούγονται για τους πολιτικούς, το Μπουτάρη που χαρακτήρισε κατάπτυστο το συλλαλητήριο κλπ. Όσο κι αν διαφωνώ ή και οργίζομαι να πω την αλήθεια με παρόμοιες απόψεις, οφείλω να αναγνωρίσω απόλυτη συνέπεια και στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και στα κόμματα.

Οι απόψεις Μπουτάρη ήταν γνωστές πριν ακόμα εκλεγεί είχε το θάρρος να τις δημοσιοποιεί, δεν τις έκρυψε ποτέ και ουδέποτε ντύθηκε Μακεδονομάχος προς άγραν ψήφων.

Οι συντοπίτες μου λοιπόν γνώριζαν ποιον ψήφιζαν, το ίδιο ισχύει και για το ΣΥΡΙΖΑ, μέλη του οποίου αποκαλούσαν τα Σκόπια ως Μακεδονία όντας αντιπολίτευση ακόμα, άρα σε ποιον απευθύνεται το συλλαλητήριο και οι λοιπές αντιδράσεις, σε εκείνους που μας είπαν την αλήθεια;

Πιο έντιμο θα ήταν να διοργανωθεί συλλαλητήριο όπου ο καθένας θα διαμαρτυρόταν μπροστά στον καθρέφτη του, τα υπόλοιπα θα τα βρίσκαμε στην πορεία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ