Θα το χάσει αν κριθεί στις «λεπτομέρειες»…

Θα το χάσει αν κριθεί στις «λεπτομέρειες»…

Να καταστήσει σαφή την αγωνιστική ανωτερότητα της ομάδας του και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που να μην βρεθεί σε απόσταση βολής (κυριολεκτικά και μεταφορικά) από τους υπόλοιπους.

Αν πρόκειται το πρωτάθλημα να κριθεί στα ντέρμπι ανάμεσα στους διεκδικητές τότε ο Ατρόμητος είναι πολύ γερά μέσα στο κόλπο. Εχει όλα τα ντέρμπι στο Περιστέρι! Το πρωτάθλημα που παρακολουθούμε μπορεί να μην σφύζει από ποιότητα είναι όμως αμφίρροπο και εξελίσσεται απρόβλεπτα. Ωστόσο οι βαθμοί που χάθηκαν με το τσουβάλι δύσκολα θα ξαναχαθούν στον δεύτερο γύρο.

Η αγωνιστική που πέρασε ήταν η πρώτη που όλοι οι διεκδικητές νίκησαν και μάλιστα από εύκολα ως πολύ εύκολα. Οι τρεις μάλιστα εκτός έδρας. Το πράγμα, όσο περνούν οι αγωνιστικές, θα σφίγγει όλο και περισσότερο για αυτό και η εκτίμηση ότι τα ντέρμπι θα βγάλουν πρωταθλητή έχει τη λογική της.

Πάμε για πρωτάθλημα που ενδεχομένως θα κριθεί στις λεπτομέρειες και μια από αυτές είναι η διαιτησία. Οσα μέχρι σήμερα είδαμε σχετικά με διαιτητικές αποφάσεις κι όσα ακούσαμε σχετικά με αυτές δεν θα είναι τίποτα μπροστά στα όσα θα δούμε και θα ακούσουμε στη συνέχεια κι όσο πλησιάζουμε προς το τέλος. Διότι, αν πράγματι το πρωτάθλημα κριθεί σε ένα-δυο ντέρμπι, τότε ίσως αρκούν ένα-δυο σφυρίγματα ώστε να κριθεί ο τίτλος.

Θυμηθείτε τι έγινε πέρσι στο Κύπελλο, τις αντιδράσεις που ξεσηκώθηκαν και θα αντιληφθείτε περί τίνος πρόκειται. Μέχρι τώρα η ομάδα που κρατάει χαμηλούς τόνους για τη διαιτησία είναι η ΑΕΚ. Μπορεί να ακούγονται κάποιες σκόρπιες γκρίνιες δεξιά κι αριστερά, αλλά ο λαλίστατος σε τέτοιες περιπτώσεις Μελισσανίδης έχει μείνει στα όσα είπε για τον χαμένο τελικό του κυπέλλου και πέραν τούτου ουδέν.

Το σφύριγμα του Βάτσιου που έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ επί της Λαμίας φαίνεται ότι σκεπάζει τις ανησυχίες για το αν ο εταίρος στο δια-μοίρασμα των ιματίων της ΕΠΟ και συνακόλουθα της ΚΕΔ θα θελήσει τη μερίδα του λέοντος, αφήνοντας την ΑΕΚ στα κρύα του λουτρού όπως έγινες και πέρσι.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει τίποτα να περιμένει. Οσο και να φωνάζει, πέραν του ότι δεν του δίνει σημασία κανείς, ελάχιστα μπορεί να επηρεάσει την κατάσταση. Η στρατηγική του είναι ξεκάθαρη. Να καταστήσει σαφή την αγωνιστική ανωτερότητα της ομάδας του και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, που να μην βρεθεί σε απόσταση βολής (κυριολεκτικά και μεταφορικά) από τους υπόλοιπους.

Ετσι μπορεί να εξηγηθεί η αλλαγή του πρωταθλητή, η σπουδαία μεταγραφή του Μιραλάς και αυτές που πιθανότατα θα ζητήσει ο Γκαρθία. Στον Ολυμπιακό δεν αρκεί που πέρασε μπροστά στην βαθμολογία. Του χρειάζεται να βελτιώσει κατακόρυφα την απόδοση και την αποτελεσματικότητα της ομάδας του ώστε να μην γίνεται να την πατήσει στις… λεπτομέρειες. Διαφορετικά μπορεί να φωνάζει δυνατά, αλλά δεν θα ακούγεται.

Μέσα σε αυτό τον χαμό, υπάρχει ο Ατρόμητος του Γιώργου Σπανού και του Νταμίρ Κάναντι. Ανεξάρτητα από συλλογικές προτιμήσεις, η δικιά του παρουσία στις πρώτες θέσεις και τη διεκδίκηση του τίτλου, είναι που δίνει χρώμα στο μουντό πρωτάθλημά μας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ