Ολυμπιακός : Το τρίτο κουδούνι!

Ολυμπιακός : Το τρίτο κουδούνι!

Ο Ολυμπιακός πάει «φορτωμένος» σε άλλη μία «εκκίνηση» με σκοπό να φτάσει πρώτος στο νήμα!

Έπιασε και επίσημα δουλειά ο Όσκαρ Γκαρθία. Μας είπε τα βασικά κατά την επίσημη παρουσίασή του, θυμίζοντας κατά πολύ τον Βαλβέρδε, σχετικά με τον τρόπο που θέλει να αγωνίζεται ο Ολυμπιακός. Να πάει την μπάλα στην περιοχή του αντιπάλου, ώστε να είναι δύσκολο να φτάσει στη δική του.

Η ερώτηση που άφησε αναπάντητη ήταν αυτή που αφορούσε το σύστημα. Γιατί ο Ερνέστο μας έδειξε το 4-2-3-1 το οποίο εξακολουθεί να εφαρμόζει ο Ολυμπιακός αλλά ο Γκαρθία στις προηγούμενες ομάδες του έχει ακολουθήσει και τις εκδοχές του 4-4-2 και του 4-3-3.

Προφανώς και θέλει να γνωρίσει τους παίκτες του ο Καταλανός. Και κυρίως να ολοκληρώσει τις μεταγραφικές του κινήσεις ο Ολυμπιακός. Με την επιστροφή του Μιραλάς αλλάζει η κουβέντα, αφού οι ερυθρόλευκοι αποκτούν δύναμη-και μάλιστα τεράστια- και στις πτέρυγες, καθώς ο Βέλγος μπορεί να καλύψει και τις τρεις θέσεις μπροστά.

Στον Πειραιά θεωρούν ως δεδομένο ότι θα γίνει άλλη μία κίνηση για την επίθεση. Άμεσα. Με παίκτη που δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά του Μήτρογλου ή του Βέλλιου, δεν θα είναι δηλαδή ο κλασικός φορ περιοχής που θα περιμένει από τους άλλους την μπάλα, αλλά με κάποιον που θα κινείται περιφερειακά.

Για τους προπονητές που εκφράζουν άλλωστε την ισπανική σχολή ο «1» στην κορυφή θα πρέπει να γίνεται ο έκτος χαφ.  Να συμπληρώνει το «2-3». Να συμμετέχει στην κατοχή της μπάλας και την πίεση ψηλά. Ποιος ξεχνάει τον Φουστέρ, έτσι δεν είναι;

Αυτό που αξίζει επίσης να αναφέρουμε είναι ότι με τον ερχομό του Γκαρθία ο Ολυμπιακός ετοιμάζει άλλη μία «εκκίνηση». Την τρίτη κατά σειρά αφού η ομάδα μπήκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Χάσι, κάλυψε το χαμένο έδαφος στο πρωτάθλημα με τον Λεμονή και τώρα θα πατήσει το γκάζι για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου με τον Γκαρθία.

Εδώ και αρκετό καιρό έχει παρουσιάσει σημάδια ανάκαμψης ο Ολυμπιακός και ο νέος προπονητής μπορεί να χρειάζεται κάποιο χρόνο για να γνωριστεί με τους παίκτες του, όμως ίσως το έργο του να μην αποδειχθεί τελικά τόσο δύσκολο, ώστε να δικαιολογεί το… ρίσκο. Ο Όσκαρ έχει μάθει ότι χρειάζεται για το Ρέντη και το έχει μάθει από … πρώτο χέρι και από τον καλύτερο δάσκαλο, αφού όπως δήλωσε και ο ίδιος στην παρουσίασή του έχει μιλήσει με τον Βαλβέρδε.  Ο «μήνας του μέλιτος» περιλαμβάνει τα ματς με Πλατανιά, Λαμία, Ξάνθη και Αστέρα Τρίπολης και στη συνέχεια υπάρχουν τα ραντεβού με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ