Που το πάει ο Ατρόμητος;

Που το πάει ο Ατρόμητος;

Η συνέπεια του Ατρομήτου φέτος είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη, μπορεί όμως το σύνολο του Κάναντι να πάει το έργο μέχρι το τέλος;

Ο Ατρόμητος νίκησε στη Ριζούπολη στο ματς με το οποίο έκλεισε η πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου, με την ομάδα του Κάναντι να περνά με χαρακτηριστική άνεση από την έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης. Μπορεί οι γηπεδούχοι να μην είναι και κανένα φόβητρο, μπορεί ο φετινός Ατρόμητος να βρίσκεται σε άλλο επίπεδο δεν παύει όμως το μέγεθος της νέας νίκης να προκαλεί μια κάποια αίσθηση. Οι φιλοξενούμενοι με αυτόν τον τρόπο ήρθαν και προστέθηκαν στο γκρουπ των πρωτοπόρων που πέτυχαν μεγάλες και εμφατικές νίκες με την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Και αν για τους τρεις μεγάλους, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο ή τουλάχιστον δεν συνιστά και τόσο μεγάλη έκπληξη, για τους σημερινούς φιλοξενούμενους δεν είναι ακριβώς το ίδιο.

Η συνέπεια της ομάδας του Περιστερίου είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη. Με παίκτες εργαλεία, αλλά και ορισμένους που κάνουν την διαφορά, ο αθηναϊκός σύλλογος συνεχίζει να ακολουθεί από απόσταση αναπνοής τους τρεις μεγάλους στη κούρσα του τίτλου. Το οξύμωρο είναι ότι οι σημαντικές μονάδες του Ατρόμητου είναι ποδοσφαιριστές που είναι δανεικοί από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και απορρίφθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες πριν καν ολοκληρωθεί η καλοκαιρινή προετοιμασία των ομάδων. Δεν λέω ότι οι συγκεκριμένοι αν παρέμεναν στο ρόστερ των ερυθρόλευκων και του δικεφάλου του βορρά θα έκαναν τη σεζόν που κάνουν τώρα, αλλά σαν στοιχείο είναι σημαντικό στην μέχρι τώρα πορεία του πρωταθλήματος.
Πάμε τώρα στα παρακάτω, στα επόμενα που λένε. Μπορεί το σύνολο του Κάναντι να πάει το έργο μέχρι το τέλος; Μπορεί να κυνηγήσει τον τίτλο κόντρα στα μεγαθήρια της ελληνικής εσωτερικής πραγματικότητας; Οι απαντήσεις δεν είναι ούτε εύκολες, ούτε απλές. Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα και δεν επιδέχονται και πολλών αμφισβητήσεων. Πρώτον ο Ατρόμητος διατηρείται τόσο ψηλά στη βαθμολογία γιατί κανένας από τους άλλους τρεις δεν κάνει, έως τώρα, ένα συνηθισμένο πρωτάθλημα μεγάλης ομάδας. Πολλές απώλειες για όλους που με βάση τη φετινή τους εικόνα μπορούν κάλλιστα να συνεχιστούν. Δεύτερον η ενίσχυση των τριών στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο λογικά θα τους ισχυροποιήσει και θα τους δώσει τη δυνατότητα να αποφύγουν γκέλες αντίστοιχες με αυτές του πρώτου μισού. Τρίτον οι Περιστεριώτες δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοια ένταση και ίσως στην οικονομία της πορείας προς τον τίτλο αυτό τους στοιχίσει. Τέταρτον και τελευταίο, γιατί μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί, ο παράγοντας διαιτησία και κατά πόσο θα τους δώσει την ευκαιρία να φθάσουν μέχρι το τέλος.
Καλά όλα τα παραπάνω, αλλά υπάρχει και μια παράμετρος που κανείς δεν πρέπει να λησμονά. Ο Ατρόμητος έχει κερδίσει σε ΟΑΚΑ και Φάληρο, έχασε με παρέμβαση στη Τούμπα και υποδέχεται άπαντες στο σπίτι του στο δεύτερο γύρο. Η λογική λέει πως θα παίξει ρόλο τελικού ρυθμιστή για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Ναι ο.κ αλλά ποιος με βάση την ως τώρα εικόνα του μπορεί να του απαγορεύσει να ονειρεύεται; Μήπως ήρθε η ώρα να βρει και η Ελλάδα τη δική της Λέστερ;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ