Σφίξανε τα γάλατα καρντάσια…

Σφίξανε τα γάλατα καρντάσια…

Πρωτάθλημα παίρνεις με… Μιραλάδες και ο ερχομός του Βέλγου παικταρά έχει ήδη σκορπίσει πανικό πριν μπει στο γήπεδο. Γίνεται εύκολα κατανοητό από τα ασπρόμαυρα non paper και τα αφηγήματα των «εξυγιαντών».

Έγιναν πολλά τις τελευταίες μέρες στον Ολυμπιακό και ο πανικός των απέναντι είναι μεγάλος. Δεν χρειάστηκε καν να μπει στο γήπεδο ο Κέβιν Μιραλάς και έχει ήδη σπείρει τον τρόμο. Τα κόζια βλέπεις πρωτάθλημα δεν παίρνουν. Όσο και να το παλέψεις. Πρωτάθλημα παίρνουν οι… Μιραλάδες. Πρωτάθλημα παίρνουν οι επενδύσεις στην ομάδα με σύγχρονους προπονητές και με παίκτες από το πάνω ράφι.

Γιατί νομίζετε πως ξαφνικά οι «απέναντι» αγάπησαν τον Λεμονή; Γιατί με τον Λεμονή στον πάγκο ήξεραν πως οι συνθήκες ήταν υπέρ τους.

Πρωτάθλημα παίρνεις όταν κατανοείς τα λάθη που έχουν γίνει και φροντίζεις να τα διορθώνεις παίρνοντας την ευθύνη και χωρίς να «κρύβεσαι» πίσω από προπονητές και δικαιολογίες.

Ο Μιραλάς σε συνδυασμό με την άφιξη του Όσκαρ Γκαρθία και την επίδειξη δύναμης του Ολυμπιακού στη Λάρισα παρά την… δουλίτσα που προσπάθησαν να κάνουν και πάλι άρχισε να βγάζει ήδη τα χρήματα του.

Μονόδρομος είναι το πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ έγραψε εκ νέου ο Γιώργος Σαββίδης μαζί με την Ρωσική αρκούδα (και πάλι) και αναμφίβολα είναι καλό για οποιονδήποτε να θεωρεί πως για την ομάδα του είναι στόχος που «απαγορεύεται» να τον χάσει. Δείχνει αν μη τι άλλο πίστη στην ομάδα του.

Εκτός βεβαίως και αν θεωρείται πως ότι και να γίνει στο πρωτάθλημα υπάρχει κάποια υποχρέωση να το πάρει ο ΠΑΟΚ. Μήπως για να πέσει μέσα και σε μια υπόσχεση-πρόβλεψη-επιθυμία και ο Prime Minister; Όχι μωρέ, δεν γίνονται αυτά.

Κατά τα άλλα το ζήσαμε και αυτό. Ο ΠΑΟΚ να κουνάει το δάκτυλο στον Ολυμπιακό για διαμαρτυρίες για την διαιτησία. Ο ΠΑΟΚ του Ολυμπιακού. Αν αρχίσουμε να απαριθμούμε τις δημόσιες δηλώσεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, από τον Σαββίδη μέχρι τον τελευταίο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης τα τελευταία 5 και βάλε χρόνια δεν μας φτάνει η νύχτα.

Ο ΠΑΟΚ που μετά την κουβέντα των ανθρώπων του Ολυμπιακού με δημοσιογράφους στο περιθώριο της παρουσίασης του Όσκαρ Γκαρθία επιδιώκει με non paper να απαντήσει. Για τις δουλειές του Σαββίδη στην Ελλάδα. Λες και ο Μαρινάκης έχει κάνει δουλειά με το κράτος, λες και του χαρίστηκαν χρέη για την ΠΑΕ Ολυμπιακός ή φτιάχτηκαν ευνοϊκές ρυθμίσεις για αυτόν για να σβήσουν χρέη. Ότι πήρε το πλήρωσε και με το παραπάνω.

Δεν ξέρω βεβαίως αν ενόχλησε και η επίθεση στη Κυβέρνηση από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού στην κουβέντα που έγινε. Ή στην ΕΠΟ. Μήπως θεωρούν στον ΠΑΟΚ πως είναι μέλη της… Κυβέρνησης ή μέλη της ΕΠΟ. Όχι μωρέ, δεν γίνονται αυτά.

Στον ΠΑΟΚ βεβαίως κάνουν την δουλειά τους και στον Ολυμπιακό την δικιά τους. Εκτός και αν νόμιζαν ότι ο Ολυμπιακός είναι μέγεθος μικρό που μπορούν να τα βγάλουν πέρα μαζί του.

Θαρρώ πως δεν το νομίζουν για αυτό και επικοινωνιακά επιδιώκουν να απαντήσουν για να μην χάσουν τις εντυπώσεις. Όπως επικοινωνιακά οι υποστηρικτές της εξυγίανσης μετά το σοκ της άφιξης Μιραλάς και τα αφιερώματα στα δύο τελευταία χρόνια της παρουσίας του Βέλγου στην Έβερτον ανακάλυψαν πως τώρα η… εξυγίανση έφερε τον «καλύτερο για μας» στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό εξαιτίας του ανταγωνισμού.

Ξεχνούν βεβαίως πως ο Μιραλάς ήταν μια ανάσα το καλοκαίρι από τον Πειραιά όπως ξεχνούν πως σε αυτά τα 7 προς 8 χρόνια της ηγεμονίας του Ολυμπιακού του Μαρινάκη υπήρξαν χρονιές που τέτοια περίοδο πάλι οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν εξασφαλισμένο το πρωτάθλημα. Όπως τότε που ο ΠΑΟΚ ήταν στο +5 από τον Ολυμπιακό και στο +2 Γενάρη μήνα με τον Μαρινάκη να διώχνει τον Μίτσελ να φέρνει τον Σαντάνα (που αποδείχτηκε… Ζαμπράνο) με 700 χιλιάδες ευρώ συμβόλαιο δανεισμού για 6 μήνες (!) και να παίρνει τον τίτλο δια περιπάτου με τον ΠΑΟΚ να μην… τερματίζει στα πλέι οφ.

Όπως παλιότερα με στην δεύτερη χρονιά της δεύτερης θητείας του Βαλβέρδε όταν ο Ολυμπιακός κυνήγαγε στην βαθμολογία και ήταν πίσω Φλεβάρη μήνα αλλά τελικά πήρε και αυτό τον τίτλο εύκολα. Άσε που για τους εξυγιαντές οι μεταγραφές του καλοκαιριού δεν μετράνε! Αν δηλαδή πάει καλά το πράγμα από το καλοκαίρι και η ομάδα είναι όπως πρέπει χρειάζεται να κάνεις μεταγραφές και τον Ιανουάριο για να τους πείσεις… Μυθικά πράγματα λέμε, ούτε στο δημοτικό.

Το κατανοώ, δεν συμφέρει να θυμηθούν. Όπως και δεν συμφέρει και η κουβέντα για τις δουλειές στην Ελλάδα. Γιατί βλέπετε ο Μαρινάκης δεν έχει δουλειές με το κράτος. Τον Ολυμπιακό έχει στην Ελλάδα. Και αυτό είναι προφανές πως ενοχλεί. Και πολύ μάλιστα.

Στον ΠΑΟΚ λοιπόν, ως «κάτοχοι» στα «κόζια» θεωρούν πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάτσει να βλέπει και να πει και ευχαριστώ. Έχουν δίκιο, μάλλον ο Μαρινάκης και οι συνεργάτες του στην ΠΑΕ πριν μιλήσουν θα πρέπει να παίρνουν την άδεια από τον ΠΑΟΚ. Για να μην τους ενοχλήσουν…

Αν είναι καλύτεροι λοιπόν ας το πάρουν το πρωτάθλημα. Ας πάρουν και αυτοί Μιραλάδες, ας κάνουν και αυτοί τις κινήσεις που κάνει ο Ολυμπιακός 21 χρόνια τώρα, ας ανοίξουν και αυτοί το δίκτυο τους στο εξωτερικό (που διαφημίζουν άλλωστε εσχάτως με Ζάχαβι και μάνατζερ Αζεβέδο) και ας μπορέσουν να πουλάνε όπως πουλάει ο Ολυμπιακός και να αγοράζουν όπως αγοράζει ο Ολυμπιακός. Κάπως έτσι άλλωστε και με σωστή οικονομική πολιτική η χρεωμένη ΠΑΕ που παρέδωσε ο Κόκκαλης στον Μαρινάκη είναι πλέον στον σωστό δρόμο εδώ και χρόνια. Ας ρίξουν μια ματιά στους ισολογισμούς της ΠΑΕ.

Ας ανέβουν επίπεδο και αν μπορέσουν να κοιτάξουν στα μάτια τον Ολυμπιακό, και αν αποδειχτούν καλύτεροι ας το πάρουν. Δεν θα το χαρίσει βεβαίως ο Ολυμπιακός, όπως μάλλον θέλουν. Θα πρέπει να δώσουν «μάχη», σε αθλητικά πλαίσια πάντα. Αυτός είναι ο μονόδρομος του ΠΑΟΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ