Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Λεωφόρο!

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Λεωφόρο!

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν, κατά την κυπελλική Τετάρτη, στη Λεωφόρο!

Οι ποδοσφαιρόφιλοι «έχουν θέμα» γι΄αυτό το τριήμερο, το κυπελλικό. Συγκεντρώνει τόσο ενδιαφέρον η  ρεβάνς Παναθηναϊκού- Λαμίας (1-4), την Τετάρτη βράδυ, που δεν εκπλήσσει, ότι  είναι από τις λίγες φορές, που θα  περάσουν σε δεύτερη μοίρα τα μεταγραφικά.

ΑΛΛΩΣΤΕ  για τους «ερυθρόλευκους» ειδικά , η επιστροφή του Κέβιν Μιραλάς, που λίαν παραστατικά προλάβαμε και την παρουσιάσαμε- παρομοιάσαμε, από το «to10.gr» , με του Σέρχιο Αραούχο στην ΑΕΚ, μεγάλη …μεταγραφοενέργεια απορροφήθηκε την Κυριακή βράδυ στον εξωτερικό χώρο υποδοχής του «Ελευθέριος Βενιζέλος». Είχαμε πολύ καιρό να ζήσουμε, στην κυριολεξία, «υποδοχή αεροδρομίου» ! Κι αυτό  καταγράφηκε χάρη στην επιμονή τριών παραγόντων-  πρωταγωνιστών: Βαγγέλη Μαρινάκη- κόσμου του Ολυμπιακού- Κέβιν Μιραλάς!

ΚΑΙ τώρα , λοιπόν, η ματιά μας προς την Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Κυρίαρχο ερώτημα: «Η τωρινή ομάδα του Παναθηναϊκού μπορεί να πετύχει το «3-0» και να κατορθώσει μια από τις πιο εντυπωσιακές προκρίσεις στην διοργάνωση του κυπέλλου;»

ΟΙ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ, μέσω της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, είναι  ευνοϊκές για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη! Γιατί ο Παναθηναϊκός γύρισε στις νίκες, ύστερα από μακρύ χρονικό διάστημα (28 Οκτωβρίου) , με το εντός έδρας 2-0 κατά του κοκκινοτρίφυλλου Πλατανιά. Και γιατί η Λαμία έχασε για δεύτερη συνεχόμενη φορά, εντός έδρας, πρώτα από τη Λάρισα και μετά από την Ξάνθη. Ψυχολογία «100-0»!

Η ΓΛΩΣΣΑ του σώματος άλλη μία φορά είπε όσα «χίλιες λέξεις». Η φωτογραφία στο πρόσωπο του Μπάμπη Τεννέ , κατά την συνέντευξη Τύπου, μετά το ματς, που κρίθηκε με το καταπληκτικό φάουλ του Μεχία (στο 34΄), έλεγε τα πάντα. Κυρίως, το «ηθικό μηδέν»! Η Λαμία ήταν, μετά το κυριακάτικο, σαν την 35χρονη Σκοπιανή ορειβάτησα, που γκρεμίστηκε σε χαράδρα του Ολύμπου και την μάζεψαν τα σωστικά συνεργεία με άσχημη κατάσταση, με κατάγματα στα πλευρά και σε πόδι.

ΑΥΤΗ η Λαμία δεν έχει σχεδόν  καμία τύχη στην Λεωφόρο , αν δεν προλάβει  να αλλάξει το 90% του εαυτού της και να εμφανιστεί όπως κατά την αρχή του πρωταθλήματος. Παράλληλα με ένα ποσοστό από την τύχη, που είχε στο  πρώτο παιχνίδι, τότε βασικά γιατί το «90λεπτο»  έγινε σε χιονοδρομική πίστα και όχι σε κανονικό τερέν.

ΕΙΔΑΜΕ τον Παναθηναϊκό, στον αγώνα αυτής της Κυριακής. Το 2-0 ήταν ένα πρωτοχρονιάτικο «ζαχαρωτό», από τον Ζαχαριάδη, προς τον γηπεδούχο. Ο Θεσσαλονικέας διαιτητής , για άλλη μια φορά, «φώναξε», ότι στερείται της απαραίτητης προσωπικότητας, για να κάνει αυτή την δουλειά. Είναι επικίνδυνος για τη ομαλή διεξαγωγή ακόμη και οικογενειακού διτέρματος. Και πρέπει να βγει κάρτα, κατακόκκινη όση και η φωτιά, που έπιασε στις παλαιές, προσφυγικές κατοικίες, απέναντι από το γήπεδο της Λεωφόρο, όσο διεξαγόταν το ματς, σε εκείνους, που όχι μόνο τον επανέφεραν στην Σούπερ Λίγκα, αλλά και «μαγειρεύουν» για την διεθνοποίηση του!

ΑΛΗΘΙΝΗ  φωτιά απ΄ έξω, τεχνητή μέσα- από τον Ζαχαριάδη, που με δύο δικής του κατασκευής «πέναλτις» (71΄, 90΄+) καθόρισε το αποτέλεσμα. Ο Πραξιτέλης οδηγήθηκε στις  δύο ακραία λανθασμένες αποφάσεις, γιατί καταλήφθηκε από πανικό κι «έμεινε άγαλμα», όταν ο Χρήστος Δώνης μόνο «καροτσάκι δεν τον πήγε»(65΄) , στις διαμαρτυρίες, πως του έγινε πέναλτι. Ο  κριτικός διαιτησίας , στην «Αθλητική Κυριακή», ήταν σαφής και κατηγορηματικός , πως δεν υπήρξε πέναλτι υπέρ του Δώνη. Και φυσικά λάθος τα δύο, που καταλογίστηκαν, γιατί στην φάση του 71΄προηγήθηκε φάουλ του ΄Αλτμαν, στο  σε άλλο ήταν  της αρμοδιότητας του γιατρού-οφθαλμίατρου της ΚΕΔ, Μιχάλη Κουκουλάκη.

ΑΝ Ο ΚΟΜΙΝΗΣ, που ορίστηκε για την Τετάρτη (πλαισιωμένος  με τρεις από την Αττική)  «γίνει Ζαχαριάδης», τότε η πρασινοτρίφυλλη πρόκριση να θεωρείται σχεδόν σίγουρο γεγονός. Γιατί  στην δεδομένη στιγμή  ο Παναθηναϊκός έχει το πάνω χέρι. Η ψυχολογία του είναι η εντελώς διαφορετική από εκείνη των Λαμιέων. Παικτικά δε η ομάδα του είναι καλύτερη , καθοδηγούμενη από τον βιρτουόζο Λούκας Βιγιαφάνες (για τον οποίο ο Ισπανός κόουτς του Πλατανιά, Εμανουέλ Ρόκα, δεν  έλαβε τα σωστά μέτρα, για να τον περιορίσει). Οι ασίστ-μπαλιές του Αργεντινού, π.χ. προς Δώνη(80΄) και Χατζηγιοβάννη (89΄) θα τις χρειαζόταν άμεσα και ο Τσάβι Πασκουάλ, για το παιχνίδι του Εξάστερου!

ΛΟΓΙΚΑ η ρεβάνς της Τετάρτης θα περιέχει πλούσιο περιεχόμενο, με πολύ θέαμα, από τη νοερή μονομαχία των μπαλαδόρων Βιγιαφάνες- Πίτι. ΄Όμως, ο 36χρονος Ισπανός βαψιμάλλης , που ήταν ο κορυφαίος της Λαμίας και στο 0-1 με  την Ξάνθη, είναι μεγαλύτερος σε ηλικία, τουλάχιστο κατά μια δεκαετία, από τον  Αργεντινό. Θα χρειαστεί να τρέξει πολύ, θα αντέξει; Η απορία γίνεται πιο εμφαντική, γιατί αποτελεί πραγματικότητα, πως ο Ισπανός και θα βρίσκεται εκτός έδρας και δεν διαθέτει συμπαίκτες  όπως π.χ. ο Βιγιαφάνες τους  Μουνιέ- ΄Αλτμαν (θα προστεθεί ο Μόλινς). Αυτοί οι τρεις ήταν, που έκαναν την διαφορά  στην κυριακάτικη συνάντηση κι έδωσαν την αίσθηση, πως «ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός».

ΔΕΝ ΗΤΑΝ η αθηναϊκή ομάδα όπως εμφανίστηκε από την πλειονότητα. Απέναντι σε ένα αντίπαλο, που είχε καλό μόνο τον τερματοφύλακα, τον γνώριμο του Ολυμπιακού από την εφετινή συνάντηση με την Παρτιζάν (τον Κλιάϊτς), ο Βιγιαφάνες «προθερμαινόταν» για την Τετάρτη. Ακόμη,  ο Γάλλος είχε μετατρέψει σε … «λεωφόρο του» την αριστερή πλευρά και ο Ισραηλινός  προσπαθούσε δώθε-κείθε στους επιθετικούς χώρους, αλλά χωρίς καμία ανταπόκριση από  Σωτήρη Πίσπα. Με τον 19χρονο για όνομα του Θεού, ότι μπορεί να κάνει τον σέντερ φορ έστω στον τωρινό Παναθηναϊκό. Ο Ουζουνίδης τον χρησιμοποιεί (και από το 61΄ τον αντικατέστησε με …τον Χρήστο Δώνη, που έχασε το άχαστο κι εκτέθηκε το παιδί, χωρίς αυτό να φταίει) μάλλον για να τσιγκλήσει τον Γιάννη Αλαφούζο με το «Κοίταξε να δεις σε ποια απόγνωση μ΄ έχεις φέρει»!

Ο ΜΑΡΙΝΟΣ σχεδόν σε όλη την διάρκεια  χειροκροτούσε σε κάθε ενέργεια των παικτών του. Για να τους εμψυχώσει αφενός. Και  αφετέρου για να δείξει  στους θεατές, πως «Αυτούς έχουμε, με αυτούς πορευόμαστε» .Ακόμη δε «Κάντε κι άλλο υπομονή, βάλτε  κι εσείς ένα χεράκι , για τη ρεβάνς με τη Λαμία».

ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ! Ασφαλώς , με δικαιολογημένη την  πεποίθηση, πως είναι αναστρέψιμο το «1-4». Εκτός των άλλων, γιατί η Λαμία, μετά  την κάθετη πτώση της στις τελευταίες αγωνιστικές, το πιο πιθανό είναι, πως θα σκέφτεται πλέον: «Τι δουλειά έχω , για να συνεχίσω στο κύπελλο; Πέτυχα το χιονόμπαλο «4-1», είναι «τίτλος και τιμή μου», έγραψα ιστορία στο ποδόσφαιρο της πόλης και του νομού Φθιώτιδας, τώρα πλέον όλα για όλα στην επιχείρηση «σωτηρία της ομάδας»!

  • ΟΛΟΙ οι δρόμοι οδηγούν, κατά την κυπελλική Τετάρτη, στην Λεωφόρο!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ