Ολυμπιακός : Με τη φανέλα και μόνο δεν κερδίζεις

Ολυμπιακός : Με τη φανέλα και μόνο δεν κερδίζεις

Ο Ολυμπιακός ήταν απελπιστικά άστοχος, ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε σε κάθε σημείο της αναμέτρησης και κατέκτησε δίκαια μια νίκη που θα θυμάται για πάρα πολλά χρόνια.

Από την μία η ατάκα πως «δεν υπάρχει κούραση. Ολυμπιακός είμαστε» από την άλλη «υπάρχει έλλειψη ενέργειας». Έχω μπερδευτεί ειλικρινά. Αποδέχομαι απόλυτα πως υπάρχει κόπωση, κούραση, απουσίες.

Συμφωνώ 100% πως σε 40 ώρες δεν γίνεται να έχεις την ίδια απόδοση. Από τα 30 εκπληκτικά λεπτά απέναντι στην Αρμάνι, στην κάκιστη εικόνα στην Πυλαία όμως; Και να χάνεις από αυτόν τον ΠΑΟΚ, ο οποίος προερχόταν από την ήττα με 18 πόντους από το Λαύριο. Η εικόνα ενοχλεί. Όχι η ήττα… Παραδόθηκε άνευ όρων ο Ολυμπιακός.

Έχω μάθει να μην ψάχνω δικαιολογίες και πάνω από όλα να μην γυρνάει βόλτα τη γνώμη μου.

Η φανέλα δεν κερδίζει μόνη της, χρειάζεται η θέληση, η σπίθα, η όρεξη και η επιμονή. Ο Ολυμπιακός ήταν απελπιστικά άστοχος, ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε σε κάθε σημείο της αναμέτρησης. Μέσα στο παρκέ μία ήταν η ομάδα και αυτή δίκαια κατέκτησε ένα ροζ φύλλο αγώνα που θα το θυμάται για πάρα πολλά χρόνια.

Οσα καλά έχουμε πει κατά διαστήματα για την ομάδα των «ερυθρόλευκων», μπορούν εύκολα να καταρρεύσουν σε μερικά δευτερόλεπτα και έπειτα από την πίεση (όπως την πάρει κανείς αυτήν) της στιγμής.

Κατά τη διάρκεια του ματς δέχτηκα ένα μήνυμα που έλεγε «Καλά να πάθουν οι Αγγελόπουλοι που πηγαίνουν με 7 παίκτες και τον 37χρονο Σπανούλη». Ο ίδιος βέβαια άνθρωπος, μετά το 12-4 στην Ευρωλίγκα σίγουρα αποθέωνε τον Σπανούλαρο και τους διοικητικούς ηγέτες των Πειραιωτών για την πορεία της ομάδας στην διοργάνωση.

Από την καλόπιστη κριτική στην απαξίωση απέχουν λίγα βήματα. Πιστέψτε με ότι περισσότερο έχουν πειραχθεί οι παίκτες και ο Σφαιρόπουλος για την εικόνα και μετέπειτα για την ήττα στην Πυλαία.

Το πλεονέκτημα έδρας χάθηκε εντελώς. Περίπατο πήγε. Σωστά είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος (τον κέρασαν φαρμάκι στη γιορτή του) μετά το ματς ότι «ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει παντού». Στην τελική στο ΟΑΚΑ θα κριθούν όλα.

Πλέον δεν χρειάζεται να δει κάτι παραπάνω ο Ολυμπιακός στην Α1. Θα ανοίξει το ροτέισόν του, θα παίξει με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για το γόητρο, με την ΑΕΚ στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα και στην Κρήτη για το Κύπελλο και με τον ΠΑΟΚ στην έδρα του για να του απαντήσει.

Ως εκεί. Καίει πρώτα το παιχνίδι στη Μπασκόνια. Εκεί που οι ερυθρόλευκοι πρέπει να ανασυνταχθούν και ουσιαστικά να γυρίσουν και πάλι το τσιπάκι.

ΥΓ. Με ενόχλησε που δεν έβλεπα αντίδραση. Όχι που ηττήθηκε ο Ολυμπιακός, αλλά το ότι δεν μπορούσε να παίξει έστω μία καλή επίθεση.

ΥΓ2 Να λέμε μπράβο και στον ΠΑΟΚ και τον τρόπο που έπαιξε απέναντι στον κουρασμένο αντίπαλό του. Να έχει και τον ίδιο ζήλο όταν έρχονται και άλλες ομάδες στην έδρα του.

ΥΓ3 Ένα τελευταίο επειδή ακούστηκε και αυτό.  Από τη σεζόν που πέρασε είχε συμφωνηθεί πως οι φιλοξενούμενοι έχουν μία μέρα πλεονέκτημα. Ο ΠΑΟΚ παίζει την Τρίτη στο FIBA Champions League και για αυτό αναγκάστηκε ο Ολυμπιακός να αγωνιστεί Κυριακή και έπειτα από 40 κάτι ώρες. Ήταν αδύνατον να αλλάξει μέρα το παιχνίδι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ