Ολυμπιακός : Πρωτάθλημα; Την Άνοιξη…

Ολυμπιακός : Πρωτάθλημα; Την Άνοιξη…

Ο Ολυμπιακός εγκατέλειψε τη μία διοργάνωση, επικεντρώνοντας την προσοχή σε Ευρωλίγκα (και Κύπελλο)

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση. Ο Ολυμπιακός είναι φανερό ότι δεν ενδιαφέρεται για το ελληνικό πρωτάθλημα. Όχι ότι δεν θα ήθελε να έχει το αβαντάζ στους τελικούς, αλλά από τη στιγμή που ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, από τη στιγμή που υποχρεώνεται να επιλέξει, «σβήνει» στα ματς του πρωταθλήματος, όντας εντός και των τριών στόχων, κάτι που φάνηκε και πριν από λίγο στην Πυλαία.

Είναι αυταπόδεικτο πως οι ερυθρόλευκοι κάνουν υπερπροσπάθεια για να καλύψουν τις συνεχείς απουσίες. Κι είναι ακόμα πιο εμφανές ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δίνει περισσότερο χρόνο για να επουλωθούν, ακόμα κι οι πιο… ελαφριές πληγές. Προτιμά να παίξει με λιγότερους παίκτες ένα – δύο παιχνίδια, παρά να μείνει δίχως βασικά ατού στα «μεγάλα» ματς.

Έτσι όπως πήγε το πράγμα, με τις δεδομένες απουσίες και μετά από την ήττα από την ΑΕΚ (όπου είχαμε γράψει πως ο Ολυμπιακός «διάλεξε πλεονέκτημα έδρας»), οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν ότι κυνηγούν Χίμαιρες, κυνηγώντας το πλεονέκτημα έδρας. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιούν τα ματς του πρωταθλήματος ως… δυνατές προπονήσεις, για τις αναμετρήσεις της Ευρωλίγκας.

Το ότι έχει πάντα αξία το πλεονέκτημα έδρας είναι αυτονόητο. Όπως δεδομένο είναι ότι τα τελευταία χρόνια το αβαντάζ έδρας ελάχιστα απασχόλησε τους… προηγούμενους πρωταθλητές. Άρα, δεν είναι η αρχή και το τέλος του κόσμου.

Αντιθέτως, στην Ευρωλίγκα -κι αυτό θα το αναλύσουμε και αύριο- δεν φτάνει μόνο το πλεονέκτημα, χρειάζεται και καλό πλασάρισμα, για να μην τρέχει και δεν φτάνει. Όπως επίσης -αν κι ακόμα έχει καιρό- είναι απαραίτητη η νίκη στον τελικό της Κρήτης, ώστε να κατακτήσει έναν τίτλο, κάτι που πέρυσι του έλλειψε. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, ΜΗΝ μπορώντας να κάνει διαφορετικά, προτιμά να εγκαταλείψει το κυνήγι στο πρωτάθλημα και να επικεντρωθεί στις άλλες δύο διοργανώσεις, αφήνοντας τα του πρωταθλήματος την Άνοιξη, όταν θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ.

Αυτό, βεβαίως, ουδόλως μειώνει την αξία της νίκης του ΠΑΟΚ, με τον προπονητή του Ηλία Παπαθεοδώρου να στήνει σωστά την ομάδα, με επιλογή την πιεστική άμυνα, θέλοντας να υποχρεώσει τους ερυθρόλευκους να αντιπαραθέσουν δύναμη στη δύναμη κι ενέργεια στην ενέργεια. Μοναδικό σημείο υπεροχής για τους «ασπρόμαυρους», που με μια ΜΕΓΑΛΗ νίκη δεν έσβησαν τις πολλές αρνητικές εμφανίσεις, έδειξαν όμως ότι μπορούν να κάνουν καλύτερα πράγματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ