Ο Μπακασέτας ήταν «Μάνταλος+ Μασούντ μαζί»!

Ο Μπακασέτας ήταν «Μάνταλος+ Μασούντ μαζί»!

Ο Τάσος Μπακασέτας ήταν, στον αγώνα του Αγρινίου, «Μάνταλος και Μασούντ μαζί»! Θα έτριβε τα χέρια του και το Ομοσπονδιακό δίδυμο, Τσάνα- Σκίμπε, που έχει κατακριθεί για την εμπιστοσύνη, με την οποία περιβάλλει τον Τ.Μ.

Ρεκόρ της ΑΕΚ, στη μακρόχρονη διαδρομή της ποδοσφαιρικής ομάδας της, «τα ντόρτια» στο Αγρίνιο. Ποτέ άλλοτε σε δύο συνεχόμενους εκτός έδρας αγώνες της, με τον ίδιο αντίπαλο και βέβαια στις διαφορετικές διοργανώσεις, δεν έχει πετύχει 4+4 γκολ!

ΘΥΜΑ της Ένωσης ο Παναιτωλικός. Στις 20 Δεκεμβρίου, για το κύπελλο, το 4-0, με σκόρερς τους Λάζαρο 44΄(πέναλτι), Μπακασέτα 46΄, Γκάλο 65΄(φάουλ) και Γιακουμάκη 87΄. Με ορισμένες ομοιότητες, ως προς το σκοράρισμα, ήταν το 4-1, στις 6 Ιανουαρίου, για το πρωτάθλημα. Είχε γκολ από φάουλ (6΄Μπακασέτας) και πέναλτι (36΄Λάζαρος), ενώ τα άλλα δύο με σουτ από τους Αραούχο (44΄) και Λόπεζ (61΄). Μέσα σ΄ ένα 20ήμερο αυτά «τα ντόρτια με τα «διπλά» της ΑΕΚ», αφού παρεμβλήθηκε το 0-0 με τον Απόλλωνα, στο ΟΑΚΑ, στο οποίο θα δώσει το παρών, κατά την ερχόμενη κυπελλική Τετάρτη, ξανά ο Παναιτωλικός.

ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΝ εντελώς όσοι νόμιζαν, πριν από τον αγώνα, πως η ΑΕΚ θα αγχωνόταν και θα δυσκολευόταν για το θετικό αποτέλεσμα, επειδή: 1) Λογικά η ομάδα του Αγρινίου, με πληγωμένο εγωισμό από την συντριβή στο ματς του κυπέλλου, θα επιδίωκε ρεβάνς-«εκδίκηση», 2) Δεν είχε στην διάθεση της και τον τρίτο βασικό από την έξοχη μεσαία γραμμή της, τον Σιμόες, μετά τους νοκ-άουτ, ως το τέλος της σεζόν, Μάνταλο- Γιόχανσον, 3) Ο Μανόλο Χιμένεθ, τιμωρημένος, θα ήταν μακριά από τον πάγκο και 4) ΄Ένα μέρος από την σκέψη της θα είχε επηρεαστεί από το πομπώδες 5-0, που σημείωσε ο ανταγωνιστής ΠΑΟΚ, στην συνάντηση, η οποία προηγήθηκε, με τον Λεβαδειακό, στην Τούμπα.

ΟΛΑ αυτά τα πήρε ο Τάσος Μπακασέτας και «τα έδεσε κόμπο»! Ο διεθνής μεσοεπιθετικός, που μόνιμα αμφισβητείται από μεγάλη μερίδα, αν όχι από την πλειονότητα των Ενωσιτών, πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση στην καριέρα του! Ανώτερη και από όποιες είχε κάνει με τον Πανιώνιο, όταν είχε αναδειχθεί Μ.V.P. , ως σκόρερ, αλλά και δημιουργός.

Ο ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ με απόδοση διεθνούς επιπέδου στήριξε στην πράξη την άποψη, την οποία έχει εκθέσει ανοικτά σε όσους αναρωτιούνται, αν μπορεί να καλύψει το κενό του άτυχου Πέτρου Μάνταλου. «Άλλα τα στοιχεία του αγαπημένου αρχηγού της ομάδας, διαφορετικά τα δικά μου», έχει πει ο 24χρονος. Ο οποίος έπρεπε, στο Αγρίνιο, να στηρίξει και την απόφαση του Χιμένεθ, για να τον ξεκινήσει 11δάτο, αντί για τον νεοαποκτηθέντα και με προϋποθέσεις για την ανάληψη ηγετικών αγωνιστικών καθηκόντων, Σοτζάϊ Μασούντ.

ΚΑΤΑΦΕΡΕ τα πάντα ο Τάσος Μπακασέτας, σε αυτή την τέλεια αγωνιστική βραδιά του, την Ημέρα των Θεοφανείων και στο πρώτο παιχνίδι της ΑΕΚ για το 2018 και τον β΄γύρο του πρωταθλήματος. Άνοιξε το σκορ, με εκτέλεση φάουλ από 30 μέτρα, μόλις στο 6΄, λίγο μετά είχε σουτ με τη μπάλα στα ακροδάκτυλα του Κυριακίδη και στη ρίζα του αριστερού δοκαριού, κέρδισε το πέναλτι, από τον Μύγα, στο 36΄και ο Λάζαρος διπλασίασε τα γκολ και με ζογκλερική ενέργεια προετοίμασε το τρίτο γκολ, με πάρε-βάλε στον Αραούχο.

ΘΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕ κι άλλα ωραία πράγματα ο Μπακασέτας, αν δεν αποχωρούσε στο 52΄, με πρόβλημα στο γόνατο, από άθελα επικίνδυνο μαρκάρισμα του Μύγα. Τον αντικατέστησε ο επίσης πρώην Πανιώνιος, Μασούντ, αλλά φυσιολογικά ο Ιρανός λόγω πρεμιέρας του με την «κιτρινόμαυρη» ομάδα και σε διάστημα, όπου το αποτέλεσμα είχε κριθεί, ήταν επόμενο να μη κάνει επίδειξη «πτήσης πάνω σε περσικό χαλί». Είναι πασίγνωστος, καταξιωμένος, παίκτης, η παραμικρή ανησυχία, για τους «Ενωσίτες», ότι ο Μασούντ δεν θα ανταποκριθεί στις αυξημένες προσδοκίες.

ΤΟ «ΠΟΔΑΡΙΚΟ» , λοιπόν, της ΑΕΚ με τον καταπληκτικό Μπακασέτα. Αλλά είχε την εξαιρετική ευκαιρία , για να απολαύσει, κατά την πρωταθληματική επικράτηση της στην Αιτωλοακαρνανία και τα εξής: 1) Τις δύο σωτήριες αποκρούσεις του Παναγιώτη Τσιντώτα, στην αρχή του β΄ημιχρόνου , οπότε διατηρήθηκε το 0-3 και ο Παναιτωλικός δεν αναθάρρησε, δεν ξαναμπήκε απαιτητικός στο παιχνίδι, για ανατροπή, που μόνο στα αγγλικά γήπεδα συνηθίζεται, 2) Την πολύ καλή απόδοση του Σέρχιο Αραούχο και την κίνηση του, σαν το φλουρί στην πρωτοχρονιάτικη πίτα, όταν, μετά το γκολ, φίλησε τον δικέφαλο στην φανέλα του και είπε «Θα μείνω εδώ», 3) Την ανοδική πορεία του Παναγιώτη Κονέ, με άνετη και κυριαρχική συμπεριφορά σαν να μη έφυγε ποτέ από την ΑΕΚ, 4) Το μήνυμα του 19χρονου Κώστα Γαλανόπουλου, ότι δεν θα χάσει αμαχητί την θέση του αμυντικού μέσου, όσο κι αν ο Μανόλο θα θελήσει να επιβάλει την χειμερινή μεταγραφή του Βάσκου Έρικ Μοράν – που έμεινε εκτός αποστολής, μάλλον για να χρησιμοποιηθεί την Τετάρτη. Και 5) Την σταθερά θετική παρουσία των Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, Ντιμίτρο Τσιγκρίνσκι και Έλντερ Λόπες.

ΣΤΟΝ αντίποδα όλων αυτών των ευχάριστων, για την 34βαθμη ΑΕΚ, ήταν: α) Η ούτε αυτή την φορά πλήρης εξοικείωση του Μπακάκη στην αριστερή αμυντική πλευρά, β) Η μανία του Γκάλο να γυρίζει τη μπάλα προς τα πίσω, γ)Τα εύκολα λάθη του Λαμπρόπουλου, που σε αυτά ποντάρισε ο Μάκης Χάβος, στο β΄ημίχρονο , με τις 9(7) τελικές ενέργειες (έναντι 12(9) της νικήτριας) και προσπάθησε όσο πιο γρήγορα τη μείωση του σκορ, αλλά «σκόνταψε» πάνω στην Τσιντώτα. Ενώ ήταν αργά πια, στο 68΄, για το θαύμα. Συγκεκριμένα, όταν ο Βεροιώτης διαιτητής, Δημήτριος Καραντώνης έκανε πρωτοχρονιάτικο δώρο ένα … πέναλτι, από πλάτη-με πλάτη των Κονέ –Μάζουρεκ (ο «Πλατέλλας» του Παναιτωλικού έπεφτε ασταμάτητα, ακόμη κι από μόνος του) και ο Μοράρ μείωσε το σκορ. Ασορτί με τον Καραντώνη, οι βοηθοί (ο Κατερινιώτης Ευθυμιάδης και ο Γρεβένης- από την Χαλκιδική), που ανέκοψαν με λανθασμένα οφσάιντ τον Λιβάγια.

ΕΠΙΜΥΘΙΟ: Ο Τάσος Μπακασέτας ήταν, στον αγώνα του Αγρινίου, «Μάνταλος και Μασούντ μαζί»! Θα έτριβε τα χέρια του και το Ομοσπονδιακό δίδυμο, Τσάνα- Σκίμπε, που έχει κατακριθεί για την εμπιστοσύνη, με την οποία περιβάλλει τον Τ.Μ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ