Ολυμπιακός : Έτσι κερδίζονται τα πρωταθλήματα

Ολυμπιακός : Έτσι κερδίζονται τα πρωταθλήματα

Η μεταγραφή του Μιραλάς έχει και ένα ισχυρό συμβολισμό: Ότι ο Ολυμπιακός κυριαρχεί πάνω από είκοσι χρόνια γιατί φέρνει πάντα τους καλύτερους

Η πιο εντυπωσιακή μεταγραφή του χειμώνα έγινε ήδη. Ο Κέβιν Μιραλάς επιστρέφει στον Ολυμπιακό. Η μεταγραφή ανεβάζει την λίμπιντο των οπαδών του που έχουν ζωηρή μνήμη και θυμούνται τα πράγματα και θαύματα που έκανε ο Βέλγος με την φανέλα του Ολυμπιακού. Παίκτης με την εκρηκτικότητα και την επιτάχυνση του Μιραλάς δεν υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ομάδα άλλη που να μπορεί να πάρει εν ενεργεία Βέλγο διεθνή από την Πρέμιερ Λιγκ δεν υπάρχει άλλη εκτός από τον Ολυμπιακό.

Όλοι είμαστε προετοιμασμένοι για ένα μεταγραφικό θρίλερ που θα ολοκληρωνόταν με αβέβαιη εξέλιξη στα τέλη της μεταγραφικής περιόδου. Μετά την αιφνίδια απομάκρυνση του Τάκη Λεμονή πολλοί οπαδοί είχαν αναρωτηθεί για τις προθέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη σχετικά με τους στόχους του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα. Κάτι σαν να αμφισβητείς δηλαδή την ψύχωση για το όγδοο. Η αμφισβήτηση έλαβε πρόωρο τέλος. Κι όταν η τόσο λαμπερή μεταγραφή ολοκληρώνεται νωρίς-νωρίς τότε υπάρχει χρόνος για να γίνουν κι άλλες αστραφτερές μεταγραφικές κινήσεις. Όσοι έχουν μελετήσει τον βίο και την πολιτεία του Μαρινάκη στα μεταγραφικά εκεί συγκλίνουν.  

Ο Μιραλάς είναι απόδειξη ότι ο Γκαρσία ήρθε για να πάρει τον τίτλο. Ηρθε ως μέρος ενός συνολικού πακέτου κι όχι για να αντικατασταθεί ένας καλός προπονητής με κάποιον που θεωρείται καλύτερος. Το πακέτο περιλαμβάνει μεταγραφική ενίσχυση και η υλοποίησή του απλά περιλαμβάνει τον Μιραλάς. Έχει ωστόσο η απόκτηση του τριαντάχρονου βέλγου διεθνή και έναν ισχυρό συμβολισμό που δεν απευθύνεται μόνο στο εσωτερικό της ερυθρόλευκης ομάδας και σε όσους δυσανασχέτησαν με την αντικατάσταση Λεμονή. Ο συμβολισμός αφορά τους λόγους για τους οποίους ο Ολυμπιακός κυριαρχεί εδώ και είκοσι  τόσα χρόνια!

Όλα τα χρόνια της κυριαρχίας ο Ολυμπιακός είχε τους καλύτερους παίκτες και από πλευράς ονομαστικής αξίας και από πλευράς πραγματικού κόστους. Ήταν καλύτερος γιατί ήταν ο πιο ακριβός. Είχε τους καλύτερους σε αυτή τη λογική εξακολουθεί να κινείται όπως αποδεικνύει η μεταγραφή του Μιραλάς. Το καλοκαίρι οι ερυθρόλευκοι δεν πήραν ό,τι πλήρωσαν.

Πλήρωσαν περισσότερα από τους ανταγωνιστές τους και αγόρασαν κατιμά σε ορισμένες περιπτώσεις. Τώρα με τον Μιραλάς επιχειρούν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα. Το ίδιο κάνουν και με τον Οσκαρ Γκαρσία: Ξαναπληρώνουν διεκδικώντας να σπάσουν το ρεκόρ και να το πάρουν για όγδοη συνεχή χρονιά. Κάνουν αυτά που έκαναν τόσα χρόνια όταν οι άλλοι επιχειρούσαν αν αποδώσουν την κυριαρχία τους στο παρασκήνιο όταν στο προσκήνιο έφερναν τους καλύτερους και πλήρωναν τα περισσότερα. Θα περιμένουμε να δούμε τον Μιραλάς στο γήπεδο για να δούμε την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Η συζήτηση που κάνουμε τώρα έχει έναν θεωρητικό χαρακτήρα. Όμως μιλάμε για παίκτη από το πάνω ευρωπαϊκό ράφι. Μιλάμε για μεταγραφή που μας γυρίζει στην προ οικονομικής κρίσης εποχή. Μιλάμε για τον καλύτερο επιθετικό που πέρασε τα τελευταία δέκα χρόνια από την Ελλάδα. Μιλάμε για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται στον Ολυμπιακό ότι διεκδικούνται και κατακτιούνται οι τίτλοι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ