ΠΑΟΚ : Αν πάρει Μολέντο … Win-win κατάσταση!

ΠΑΟΚ : Αν πάρει Μολέντο … Win-win κατάσταση!

Ο Παναθηναϊκός βουλιάζει και αυτή τη στιγμή χρειάζεται οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί να βρει προκειμένου να έχει ελπίδες να μείνει στον αφρό.

Ο Ιανουάριος, που τρέχει ήδη, είναι ο πιο σημαντικός μήνας στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

Περιπτώσεις πορσφυγών εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους ακόμα και για αφαίρεση βαθμών, που θα σημάνει πιθανότατα και το τέλος της προσπάθειας για πιθανή παράταση ζωής μέσω της παρουσίας της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και με δεδομένη την τιτάνια προσπάθεια όσων έχουν απομείνει στην ΠΑΕ να μαζέψουν έστω και… ένα ευρώ για την τουλάχιστον μερική κάλυψη των υποχρεώσεων, ακούγεται τουλάχιστον αστείο να ακούγονται «φωνές», διαμαρτυρίες και προβληματισμοί, ακόμα και από ανθρώπους που έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την τραγική οικονομική κατάσταση, για πιθανή πώληση του Μολέντο στον ΠΑΟΚ.

Επικαλούνται λόγους πρεστίζ! Χίλια συγγνώμη, αλλά αυτό έχει πάει περίπατο εδώ και πολύ καιρό, από τότε δηλαδή που ο Παναθηναϊκός άρχισε να χρωστάει, δίχως να είναι συνεπής, όχι μόνο σε όποιον μιλάει ελληνικά, αλλά σχεδόν σε όποιον μπορεί και… αρθρώνει δυο κουβέντες, ανεξαρτήτως γλώσσας!

Κάνουν λόγο για ανταγωνιστική ομάδα από την Ελλάδα που ισχυροποιείται σε μεγάλο βαθμό. Προφανώς και δεν αντιλαμβάνονται την κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός βουλιάζει και αυτή τη στιγμή χρειάζεται οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί να βρει προκειμένου να έχει ελπίδες να μείνει στον αφρό.

Ακόμα κι αν αυτή έρχεται από τον… «μισητό» Ιβάν Σαββίδη. Περιθώρια για εγωισμούς όχι μόνο δεν υπάρχουν, αλλά στην πραγματικότητα οι πράσινοι θα έπρεπε να κάνουν και ότι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να πείσουν τον Βραζιλιάνο σέντερ μπακ να αποδεχθεί την σαφώς ευνοικότερη πρόταση της ομάδας της Θεσσαλονίκης και να αφήσει τις σκέψεις επαναπατρισμού.

Πράγματι, τα 800.000 ευρώ για τον κορυφαίο ίσως σέντερ μπακ της Σούπερ Λιγκ και με βάση τα ατομικά του χαρακτηριστικά μπορεί να είναι λίγα, αλλά έλα που η απαξίωση του ονόματος του Παναθηναϊκού στην ποδοσφαιρική αγορά, η ανάγκη του για ρευστό, αλλά και η δυνατότητα του Μολέντο να διεκδικήσει την ελευθερία του, τον έχουν βάλει με την πλάτη στον τοίχο και καθιστούν αδύνατη την εξεύρεση καλύτερης οικονομικής πρότασης από οπουδήποτε.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Με τον Κουρμπέλη να έχει βγει κι αυτός στο «σφυρί» και τον Χουλτ «φευγάτο» εδώ και καιρό, οι προσθήκες των πιθανότατα πληρωμένων για ένα διάστημα μάλιστα Κάτσε και Κωνσταντινίδη, ως έμψυχα ανταλλάγματα, λύνουν τα χέρια διοίκησης και Ουζουνίδη.

Μια πιθανή πώληση του Μολέντο στον ΠΑΟΚ μοιάζει να είναι μια win-win κατάσταση! Κερδισμένοι βγαίνουν και οι δύο. Ο Παναθηναϊκός βρίσκει ένα σωσίβιο σε οικονομικό επίπεδο, από το οποίο μπορεί να πιαστεί και να ξαποστάσει από τις… κακουχίες, έστω και για λίγο και αγωνιστικά, εκεί που δεν είχε…μαντήλι να κλάψει, κάνει και ανέξοδες και μάλιστα καλές, δεδομένων πάντα των συνθηκών, μεταγραφές.

Η προσθήκη δε, του πρώην συμπαίκτη του Ασεβέντο στη Μέταλιστ, στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας του Ραβάν Λουτσέσκου, είναι κίνηση πρωταθλητισμού και του αυξάνει κατά πολύ τις ελπίδες επίτευξης του πρωταρχικού στόχου για φέτος, δηλαδή της κατάκτησης της Σούπερ Λιγκ.

Η τραχύτητα και η ταχύτητα του Μολέντο στο ένας εναντίον ενός και η ικανότητα του να μαρκάρει εξίσου αποτελεσματικά ψηλά και χαμηλά είναι στοιχεία που θα δώσουν άλλη δυναμική και μαγαλύτερο βάθος στην έτσι κι αλλιώς καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ