Ολυμπιακός : Κυνηγώντας τον Ερνέστο Βαλβέρδε!

Ολυμπιακός : Κυνηγώντας τον Ερνέστο Βαλβέρδε!

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην σχολή των Ισπανών προπονητών και ανεβάζει αρκετά ψηλά τον πήχη!

Πριν από τρία χρόνια, τέτοιον καιρό μας είχε προκύψει η ισπανική… υποχώρηση από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Μίτσελ είχε δώσει τη σκυτάλη στον Βίτορ Περέιρα και από τότε τον πρώτο λόγο στο τιμόνι των ερυθρόλευκων απέκτησαν οι εκπρόσωποι της πορτογαλικής σχολής ποδοσφαίρου.

Βεβαίως, είχε προηγηθεί η παρουσία του Λεονάρντο Ζαρντίμ, αλλά μετά τον Περέιρα ακολούθησε ο Μάρκο Σίλβα και ύστερα από το σύντομο διάλειμμα του Βίκτορ Σάντσεθ ήρθε ο Πάουλο Μπέντο, πριν να φτάσουμε στις «δύο φάσεις» του Λεμονή.

Στην οκταετία Μαρινάκη ο Ολυμπιακός επιδεικνύει μία τεράστια συνέπεια διαλέγοντας προπονητές από την Ιβηρική χερσόνησο. Ισπανούς και Πορτογάλους.

Φυσικά για τον «καταλληλότερο» δεν έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία, μετά το «δημοψήφισμα» που μας προέκυψε την τελευταία νύχτα του Οκτώβρη, όταν όλο το Καραϊσκάκη «σηκώθηκε όρθιο» για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, που ήρθε ως προπονητής της Μπαρτσελόνα και δεν το πίστευε ούτε ο ίδιος ότι η δημοφιλία του στον Πειραιά έχει… σπάσει ταβάνι.

Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι το «μυρμήγκι» ήταν και παραμένει το σημείο αναφοράς για τον πάγκο του Ολυμπιακού. Και προφανώς η κληρονομιά για τον Όσκαρ Γκαρσία είναι βαριά, καθώς προερχόμενος κι αυτός από τα σπλάχνα της Μπάρτσα θα έχει τη φιλοδοξία να ζήσει ανάλογες στιγμές με τη νέα του ομάδα. Ο Βαλβέρδε βέβαια δεν είναι «εφικτός στόχος» κι αυτό το έχει παραδεχθεί ακόμη και ο Μίτσελ, όταν ρωτήθηκε και επί της ουσίας προκλήθηκε να μπει στη σύγκριση με τον Ερνέστο.

Ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει στο τελευταίο ματς του ομίλου της Άντερλεχτ με 3-1 (τότε που ο Προτό είχε αποκρούσει δύο πέναλτι) και έχοντας εξασφαλίσει την παρουσία του στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μίτσελ είχε ξεπεράσει, με βάση και το αποτέλεσμα, τον Βάσκο προπονητή.

«Ο Ερνέστο είναι κάτι διαφορετικό, δεν μπορεί κανείς να τον φτάσει ποτέ» είχε πει τότε ο Μίτσελ και η συνέχεια της ιστορίας τον δικαιώνει απόλυτα. Κατά τα άλλα με την επιστροφή στην ισπανική σχολή ο Ολυμπιακός επενδύει στο επιθετικό ποδόσφαιρο, θέλοντας να ξεφύγει από τη θεωρία της σκοπιμότητας που δοκίμασε με τη φιλοσοφία των Πορτογάλων.

Προφανώς και ο Γκαρσία θα έχει δύσκολη αποστολή, ιδιαίτερα από τη στιγμή που αναλαμβάνει την ομάδα στα μισά της διαδρομής, όμως θα έχει την ευκαιρία να την προετοιμάσει σε ορίζοντα διετίας, όπως είναι και το συμβόλαιό του. Κι αν ο Ολυμπιακός αποφύγει τις καλοκαιρινές «αναζητήσεις» τότε θα είναι ξεκάθαρο ότι θα έχει κερδίσει πολλά με τούτη την επιλογή του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ