Ολυμπιακός : Άλλη δουλειά δεν είχε να κάνει ο Μαρινάκης

Ολυμπιακός : Άλλη δουλειά δεν είχε να κάνει ο Μαρινάκης

Θα μπορούσε να το αφήσει στη μοίρα του, να κρατήσει τον Λεμονή που έχει έρεισμα στον κόσμο και ότι στραβό συμβεί να χρεωθεί κυρίως στον Έλληνα τεχνικό – Αυτό ήταν το εύκολο, αλλά ο Μαρινάκης αποφάσισε το δύσκολο φέρνοντας έναν προπονητή που μπορεί να ηγηθεί μιας νέας εποχής στέλνοντας το μήνυμα. Και τα «δώρα» πολύ γρήγορα θα ακολουθήσουν…

Ο εύκολος δρόμος για τον Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν να αφήσει τα πράγματα στον Ολυμπιακό να εξελιχθούν και ότι κάτσει. Πρώτη είναι η ομάδα, προπονητή που έχει έρεισμα στον κόσμο διέθετε, μόνος του απέναντι σε όλους παίζει εδώ και δύο χρόνια σχεδόν, άρα ότι και να συνέβαινε στο τέλος θα υπήρχαν δικαιολογίες. Μια απώλεια δηλαδή του τίτλου, αν ερχόταν, θα «χρεωνόταν» σε μεγάλο βαθμό στον Λεμονή.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης όμως για άλλη μια φορά δεν επέλεξε τον εύκολο δρόμο. Το είχε κάνει με τον Ζαρντίμ (αν και αδίκησε όπως αποδείχτηκε τον Πορτογάλο) και σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες με τον Μίτσελ. Τότε μάλιστα η υπόθεση αυτή έμοιαζε με την τωρινή του Λεμονή. Αγαπητός ήταν και ο Μίτσελ από τον κόσμο που αντέδρασε στο άκουσμα της απόλυσης του. Τότε ο Ολυμπιακός ήταν στο -2 από τον ΠΑΟΚ τώρα είναι στο +1 από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Τότε δικαιώθηκε απόλυτα ως τον στόχο καθώς ο Ολυμπιακός πήρε εύκολα κιόλας το νταμπλ, αν και ο προπονητής που επέλεξε (Περέιρα) δεν ήταν ο ιδανικός για αυτό και τον άλλαξε στο τέλος της σεζόν.

Τώρα σε ένα πολύ πιο δύσκολο πρωτάθλημα, αυτό της… εξυγίανσης, όπου ο Ολυμπιακός είναι στο «στόχαστρο» ο Μαρινάκης επέλεξε να απομακρύνει τον Λεμονή και να φέρει τον Όσκαρ Γκαρσία με την ελπίδα πως θα βρει στο πρόσωπό του τον προπονητή που θα στεριώσει για τα καλά στο Ρέντη. Θα βρει τον επόμενο Μάρκο Σίλβα, καθώς από τον Πορτογάλο και μετά κανείς δεν έχει καταφέρει να μακροημερεύσει στον Ολυμπιακό.

Το ερώτημα λοιπόν που υπάρχει είναι γιατί ο Μαρινάκης πήρε αυτό το ρίσκο στα μέσα της σεζόν. Γιατί έδιωξε έναν προπονητή που έχει αποδοχή από τον κόσμο, που έχει πρώτη την ομάδα στη βαθμολογία και έφερε τον Όσκαρ Γκαρσία που δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα από την ελληνική πραγματικότητα. Και όλα αυτά στην πιο δύσκολη σεζόν για τον Ολυμπιακό, στην εποχή της… εξυγίανσης.

Γιατί δηλαδή ο Μαρινάκης αποφάσισε να φέρει ένα προπονητή με το πιο βαρύ συμβόλαιο στο πρωτάθλημα μας (1,5 +1 χρόνο), με τους συνεργάτες του και όχι να αφήσει τον πιστό αναμφίβολα «στρατιώτη», Λεμονή μέχρι το τέλος;

Γιατί να μπει στη διαδικασία χρονιάρες μέρες να ακούει την γκρίνια σημαντικής μερίδας των οπαδών του Ολυμπιακού που είναι αντίθετοι με αυτή την απόφαση;

Μήπως δεν έχει αρκετές σκοτούρες στο κεφάλι του και είπε, ας κάνω και αυτό για να έχω να ασχολούμαι; Μήπως δεν είχε άλλη δουλειά να κάνει; Σε μια περίοδο που βρίσκεται ο ίδιος προσωπικά αλλά και ο Ολυμπιακός στο «στόχαστρο» όλων, αποφάσισε να κάνει μια κίνηση με μεγάλό ρίσκο στην ομάδα που ήξερε ότι θα φέρει αντιδράσεις. Γιατί; Μήπως υπάρχει κάποιος άλλος που θέλει, για πάρα πολλούς λόγους, το πρωτάθλημα περισσότερο από τον Μαρινάκη; Δεν νομίζω.

Πήρε λοιπόν αυτή την απόφαση γιατί έκρινε εδώ και καιρό ότι πρέπει να γίνει αλλαγή στον πάγκο (έχουν αναλυθεί ενδελεχώς οι αγωνιστικοί και εξωαγωνιστικοί λόγοι εδώ και καιρό) και πρέπει να έρθει προπονητής σύγχρονος που μπορεί και το πρωτάθλημα άμεσα αλλά και την προοπτική μιας νέας εποχής να προσφέρει.

Πήρε την δύσκολη απόφαση και μαζί όλο το βάρος των εξελίξεων επάνω του. Αν ο Ολυμπιακός χάσει το πρωτάθλημα, ακόμη και αν δεν τον αφήσουν να το πάρει, ο ίδιος θα χρεωθεί την αποτυχία. Αν το πάρει θα έχει δικαιωθεί το ρίσκο του και θα έχει έναν προπονητή από το πάνω ράφι στην ομάδα του για να ετοιμάσει την επόμενη χρονιά.

Μια απόφαση που καλώς ή κακώς θα κριθεί σύντομα αλλά που συνάμα θα φέρει άμεσα και «δώρα» για τον Όσκαρ Γκαρσία και για τους οπαδούς που τώρα γκρινιάζουν. Όπως για παράδειγμα γκρίνιαζαν όταν έφερνε τον Λεμονή μετά την απόλυση του Χάσι και πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν πως «πέταξε λευκή πετσέτα». Όπως αποδεικνύεται εμπράκτως όχι λευκή πετσέτα δεν πέταξε αλλά με την κίνηση του να φέρει νέο προπονητή στέλνει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Και όταν σύντομα, πολύ σύντομα, θα ακολουθήσουν και τα «δώρα» τότε θα γίνει κατανοητό σε όλους.

Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως στην Αγγλία και το Βέλγιο τονίζουν πως σύντομα θα αποχωρήσει από την Έβερτον ο Μιραλάς και θα πάει σε ομάδα που θα παίζει δεδομένα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ