Παναθηναϊκός : Ο Κουτρουμπής και άλλες ποδοσφαιρικές ιστορίες

Παναθηναϊκός : Ο Κουτρουμπής και άλλες ποδοσφαιρικές ιστορίες

Μπήκε εδώ και λίγες μέρες το νέο έτος, αλλά η πραγματικότητα στον πλανήτη Παναθηναϊκό συνεχίζει να είναι ζοφερή.

Κάθε μέρα σκάνε ειδήσεις που αφορούν οικονομικές εκκρεμότητες της ΠΑΕ προς ποδοσφαιριστές, προπονητές, μεσάζοντες, προμηθευτές ακόμα και απλούς υπαλλήλους. Τελευταία προέκυψε μια νέα εξέλιξη στην υπόθεση του Κουτρουμπή. Ο Έλληνας πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού απέσυρε την προηγούμενη προσφυγή του και κατέθεσε νέα απαιτώντας περισσότερα χρήματα και απαγόρευση μεταγραφών για τους πράσινους.

Η ιστορία του Έλληνα αμυντικού είναι ενδεικτική της κατάστασης στην ομάδα. Πρώτα απ’ όλα θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε εργαζομένου να διεκδικεί τα χρήματα που του οφείλονται, βάση συμφωνίας, από τον εργοδότη του με κάθε τρόπο και μέσο που του δίνει ο νόμος. Όμως μερικά πράγματα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ιδιαιτέρως περίεργα.

Το πρώτο είναι το ύψος του συμβολαίου του παίκτη. Είναι δυνατόν ένας ποδοσφαιριστής της αξίας του Κουτρουμπή να αμείβεται με τέτοια ποσά, ειδικά σε εποχές που για το Σύλλογο χαρακτηρίζονταν ως μνημονιακές;  Και δεν εννοώ μόνο το τελευταίο εξάμηνο, αλλά όλη την περίοδο Αλαφούζου. Κατά τη γνώμη μου παίκτες αυτού του επιπέδου δεν θα έπρεπε να φορούν τη φανέλα του Παναθηναϊκού ανεξαρτήτως οικονομικών δυνατοτήτων. Για να μην ξεχνιόμαστε μάλιστα έφτασε να γίνει μέχρι και αρχηγός!

Δεύτερον η κακία που βγάζει εναντίον του Συλλόγου έχει διπλή ανάγνωση. Από τη μία δείχνει να προέρχεται από την συμπεριφορά της διοίκησης και του προπονητή στο πρόσωπο του. Από την άλλη μοιάζει να μην υπολογίζει καθόλου την ιστορία, το μέγεθος του τριφυλλιού. Στοιχείο που αποδεικνύει,  με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, την ανυποληψία στη όποια έχει οδηγήσει το σωματείο η πρακτική Αλαφούζου.

Δεν ξέρω αν θα δικαιωθεί ή όχι ο Έλληνας αμυντικός. Αποτελεί όμως η κίνηση του αυτή μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον ίδιο να αφήσει το στίγμα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού αμφιβάλλω αν θα μπορούσε να το κάνει με βάση την αγωνιστική του παρουσία και τις όποιες περγαμηνές διαθέτει. Δεν νομίζω άλλωστε  να υπάρχει κάποιος που να θεωρεί ότι θα μπορούσε σε άλλες εποχές να έχει υπάρξει μέλος ομάδων επιπέδου Παναθηναϊκού και ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ