Και τώρα τα κεφάλια έξω

Και τώρα τα κεφάλια έξω

Η χειρότερη φράση που μπορείς να πεις είναι «Και τώρα κεφάλια μέσα», γι' αυτό, κεφάλια πολύ έξω και όλα θα πάνε καλά.

«Και τώρα κεφάλια μέσα» είναι περίπου η χειρότερη φράση που μπορείς να πεις με το νέο έτος. «Κεφάλια μέσα», δηλαδή δουλειά, δηλαδή τέλος η διασκέδαση, δηλαδή σκάσε και κολύμπα: Τα πάντα θέλουν οργάνωση, ακόμα και τα όνειρα.

Κι είναι περίπου η χειρότερη φράση που μπορείς να πεις, γιατί σου χτυπάει καμπανάκι μιας ασύλληπτης βιαιότητας. Βιαιότητα είναι ό,τι μας κλέβει την χαρά, βιαιότητα είναι ο σκληρός επαγγελματισμός στα πάντα.

Όσες φορές θυμάμαι ανθρώπους να μιλάνε με πάθος και καψούρα για το ποδόσφαιρο, όλοι πάντοτε καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα -ίσως με άλλους τίτλους: Το ερασιτεχνικό έχει την περισσότερη χαρά. Οι παίκτες γουστάρουν, οι φίλαθλοι γουστάρουν, χαβαλές γίνεται. Θέαμα έχει; Όχι, βέβαια κι ένας καλός αγώνας έχει πολλαπλές σημασίες, από την διάθεση που σου φτιάχνει όλη την εβδομάδα, μέχρι την υψηλή αισθητική που προσφέρει. Κι εννοείται ότι ο Αήττητος Σπάτων δε συγκρίνεται με τα ματς στο Καμπ Νόου. Αλλά με κάθε επιφύλαξη, όσοι από εσάς έχετε πανηγυρίσει γκολ ερασιτεχνικής ομάδας, δε νιώσατε να ψηλώνετε δέκα πόντους;

Είναι μερικές φορές -και μερικοί παίκτες- που ο ενθουσιασμός που παίζουν θυμίζει παιχνίδι σε αλάνα. Ένας τέτοιος ήταν πάντοτε ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, για παράδειγμα. Είναι, λοιπόν, παίκτες και φάσεις σε αγώνες, ακόμα και στους πιο κρίσιμους, που σου χτυπάνε ενστικτωδώς καμπανάκι: Αυτό που βλέπεις και το χαίρεσαι και το χαίρονται. Ο παιδικός ενθουσιασμός, το άγχος της χαράς, όλες οι αναγκαιότητες για νίκη-βαθμούς-λεφτά μπαίνουν στην μπάντα και κάπως είναι που έτυχε να βγει ένα γκολ αγνό, βγαλμένο από την ψυχή του παίκτη και κατευθείαν στην καρδιά του οπαδού. Κι αυτό είναι μπάλα.

Το ποδόσφαιρο -θα το λέμε ξανά και ξανά και ξανά- είναι το πιο όμορφο άθλημα στον κόσμο. Και χωράει όλα τα παιδιά, το προσφυγόπουλο, τον πιτσιρικά από το Παγκράτι, τον μπόμπο από το χωριό του, όλα τα παιδιά κλώτσησαν κάποτε μια μπάλα ή πανηγύρισαν έξαλλα ένα γκολ. Αυτό το συναίσθημα δεν εγκαταλείπει ποτέ, ούτε καν με την επιταγή «τώρα κεφάλια μέσα».

Οπότε, μαζί με την καλή χρονιά, μακάρι φέτος να δούμε στα γήπεδα τον ενθουσιασμό και την ομορφιά που κρύβουν οι αλάνες. Κεφάλια πολύ έξω και όλα θα πάνε καλά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ