Ο ΠΑΟΚ πατάει καλύτερα, οι άλλοι δεν πάνε παραπάνω

Ο ΠΑΟΚ πατάει καλύτερα, οι άλλοι δεν πάνε παραπάνω

Ο Λουτσέσκου δεν αισθάνεται πλέον παρείσακτος, η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να πάρει κεφάλι, τον Λεμονή τον βαρέθηκε κι ο φύλακας στου Ρέντη με τόσα πάνε-έλα.

Αυτό που αναμένεται να δούμε στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, ίσως μόνο μέντιουμ μπορεί να το προβλέψει. Αν λάβουμε υπόψιν μάλιστα τη μαντεψιά του Πιτ Παπαδάκου μερικά χρόνια πριν πως ο Ολυμπιακός θα αποκλείσει τη Μάντσεστερ, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως ούτε σε μέντιουμ μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι κάποιες εκτιμήσεις, βάσει ποδοσφαιρικής λογικής.

Οι εκτιμήσεις αυτές είναι θεωρητικές και πρακτικές βάσει όσων έχουμε δει μέχρι τώρα..

Οι πρακτικές είναι και περισσότερο αξιόπιστες, ο ΠΑΟΚ πχ σε θεωρητική βάση έχει το πλεονέκτημα να φιλοξενεί τους δυο αντιπάλους του στην Τούμπα, αν στη πράξη όμως δεν είναι καλύτερος, η θέση που αρμόζει στο «θεώρημα» θα είναι το καλάθι των αχρήστων.

Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς ο ΠΑΟΚ έδειχνε να έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από την ΑΕΚ, στα πλέι-οφ που κρινόταν όλη η χρονιά όμως έχασε δίκαια και τους μεταξύ τους αγώνες και την προνομιούχο θέση.

Σε τέτοιες περιπτώσεις επίσης το πλεονέκτημα δε θέλει και πολύ για να μετατραπεί σε μειονέκτημα, μια και οι φιλοξενούμενοι θα παίζουν για δυο αποτελέσματα και σε περίπτωση που κάτσει στραβή, ο γηπεδούχος θα βυθιστεί στην εσωστρέφεια που ενδεχομένως του κοστίσει και στους επόμενους αγώνες.

Το μόνο που πρέπει να θεωρείται πιο δεδομένο από κάθε τι άλλο, είναι πως ο δεύτερος γύρος θα είναι πιο συναρπαστικός και οι τρεις διεκδικητές θα καταθέσουν ψυχή για να πετύχουν το στόχο τους.

Όπως έγραψα και σε προηγούμενο άρθρο, η ΑΕΚ ήταν πιο ομάδα από τους άλλους δυο στον πρώτο γύρο και κατά τα φαινόμενα δύσκολα να απωλέσει το ομαδικό πνεύμα που την χαρακτήριζε.

Έχω την αίσθηση όμως και ίσως αυτό να αποτελεί και το σημείο κλειδί του δεύτερου μισού, πως μοιάζει να έχει ήδη φτάσει στα πικ της απόδοσης της, δεν έχει να πάει παραπάνω. Και το γεγονός πως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί αυτήν την ανωτερότητα, μετουσιώνοντας την και σε βαθμολογικό προβάδισμα, θα της στοιχίσει στη συνέχεια.

Αυτό ακριβώς είναι και το αβαντάζ του ΠΑΟΚ, αφού παρά το ότι στον πρώτο γύρο έδειχνε να παραπατάει φέρνοντας αποτελέσματα που δε συνάδουν με πορεία πρωταθλητισμού, κατάφερε να μείνει στο κόλπο.

Από τη στιγμή λοιπόν που το μπόρεσε περπατώντας με πατερίτσα, λογικά θα πετύχει περισσότερα τώρα που δείχνει πως πατάει καλύτερα.

Το έδειξε στα τελευταία παιγνίδια όπου ήταν ανεβασμένος και το ακόμα πιο σημαντικό είναι πως ο Λουτσέσκου έδειξε να αποκτά το πάνω χέρι και να φέρνει την ομάδα στα δικά του μέτρα. Κάτι που του δίνει αυτοπεποίθηση, μια και κέρδισε με το σπαθί του τόσο τα αποδυτήρια όσο και την εκτίμηση της διοίκησης και του Σαββίδη, που τον αποδέχονται πλέον ως τον έχοντα τον τελευταίο λόγο στα αγωνιστικά θέματα. Κάτι που δεν έπαιζε στις αρχές της παρουσίας του όπου αισθανόταν περίπου ως παρείσακτος και δεν είχε το ειδικό βάρος να περάσει τα δικά του. Τώρα που μπορεί θα είναι καλύτερα για όλους και κυρίως για το αγωνιστικό τμήμα αφού άπαντες έχουν εμπεδώσει για τα καλά πως αυτός είναι το κουμάντο και κανείς άλλος.

Στον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι επίσης ξεκάθαρα, όπως και η ΑΕΚ έχει φτάσει ήδη στα πικ του στο ξεκίνημα της σεζόν, όπου έπαιζε την πρόκρισή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ήταν δεδομένο εξ αρχής πως εκείνο που είχε να αντιπαρατάξει στη δίψα των άλλων δυο ήταν η καρδιά του πρωταθλητή, ακόμα κι αυτή όμως θα έπρεπε από κάπου να παίρνει σφυγμό, με την είσοδο στους ομίλους πάντως φάνηκε σα να ολοκληρώθηκε η αποστολή για φέτος.

Αυτό που θεωρώ πως θα έσωζε τον Ολυμπιακό και θα του έδινε ελπίδες, θα ήταν η έλευση ενός προπονητή με τη λογική που επελέγη κάποτε ο Βαλβέρδε και ο Σίλβα, κάποιου δηλαδή που εκτός από ικανότητα θα είχε και προσωπικό κίνητρο, το οποίο θα κατάφερνε να μεταλαμπαδεύσει στα αποδυτήρια.

Με ξαναζεσταμένα φαγητά τύπου Λεμονή που αφενός δεν εμπνέει και αφετέρου πήγε-ήρθε, έφυγε, ξαναγύρισε, αποχώρησε και επέστρεψε πάλι τόσες φορές που τον έχει βαρεθεί μέχρι και ο φύλακας στου Ρέντη, δεν πας πουθενά.

Το ακόμα χειρότερο είναι πως με αυτά τα δεδομένα, μηδενίζουν οι πιθανότητες να επανακάμψει μετά από ένα ενδεχόμενα άτυχα αποτελέσματα..

Η αλήθεια είναι πως περίπου το ίδιο ισχύει και για τους άλλους, μόνο που αυτοί έχουν μικρή έστω πιθανότητα επανάκαμψης κι αυτό μόνο αν οι άλλοι δυο δεν πάρουν καθαρό προβάδισμα. Μεταξύ των δυο η ΑΕΚ είναι σε καλύτερη μοίρα, αφού στον ΠΑΟΚ θα είναι η αφορμή για ν’ ακουστούν ξανά οι ομοβροντίες κατά του Λουτσέσκου, στην περίπτωση του Ολυμπιακού είναι προφανές πως σε περίπτωση που φτάσει σε τέτοιο σημείο δε θα υπάρχει επιστροφή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ