Ολυμπιακός : «Ποιός είναι αυτός  που θα μας πει;»

Ολυμπιακός : «Ποιός είναι αυτός που θα μας πει;»

Οι «ιστορίες του πάγκου» που αφορούν τον Ολυμπιακό ήταν και παραμένουν άκρως διδαχτικές!

Δεν είναι πρωτόγνωρη για τον Ολυμπιακό η κατάσταση του «απρόβλεπτου»!  Το σημειώνουμε αυτό με αφορμή τη «φασαρία» που προέκυψε με την περίπτωση του Όσκαρ Γκαρσία.

Και να είστε βέβαιοι  ότι ένας από αυτούς που ξέρει καλά και επιβιώνει σε τέτοιου τύπου καταστάσεις είναι ο… Λεμονής!  Αυτό συμβαίνει γιατί πολύ απλά ο Τάκης ξέρει απέξω και ανακατωτά την ομάδα που υπηρετεί εδώ και μερικές δεκαετίες και φυσικά έχουν δει πολλά τα μάτια του, και όταν ήταν ποδοσφαιριστής, αλλά και στη συνέχεια, όταν βρέθηκε από την άκρη του γηπέδου σε αυτήν του πάγκου.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι όλα αυτά μπορεί να ξενίζουν τον περισσότερο κόσμο και ίσως και αρκετούς από τους οπαδούς της ομάδας, αν και οι πιο παλιοί έχουν καταλάβει ότι για να διατηρηθείς επί 20 χρόνια στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να είσαι τυχαίος ή να ακολουθείς το μονοπάτι των υπολοίπων.

Σαφώς και θα πρέπει να ξεχωρίσεις. Να κάνεις το κάτι  διαφορετικό. Να μην μπεις στην ουρά με τους άλλους, αλλά να χαράξεις εσύ το δρόμο. Κάπως έτσι μπόρεσε και διατήρησε την κυριαρχία του όλα αυτά τα χρόνια ο Ολυμπιακός.

Οι «ιστορίες του πάγκου», μιας και η τελευταία αφορμή μας προκύπτει από θέμα του προπονητή, είναι αρκετές όσο και άκρως διδαχτικές. Την περίοδο 2002-03, όταν ο Ολυμπιακός έφτασε στην κατάκτηση του έβδομου συνεχόμενου πρωταθλήματος, με την οποία και κατέρριψε το δικό του ρεκόρ, που βαστούσε από την δεκαετία του ’50, όταν ο Σάββας βρισκόταν κάτω από τα γκολπόστ (τη θυμούνται οι παλαιότεροι αυτήν την ονομασία;) άλλαξε και τότε αρκετούς προπονητές. Τέσσερις για την ακρίβεια.

Θέλετε να βάλουμε το… ριπλέι του χρόνου; Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Λεμονή και μάλιστα κατέγραψε εντυπωσιακή νίκη επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν με 6-2 στη Ριζούπολη, αλλά στη συνέχεια γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 από την Μακάμπι, στην Κύπρο και ήρθε στον πάγκο του ο Γιάννης Κόλλιας.

Για να μην πλατιάσουμε, σε εκείνον τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός είχε στα τρία εντός έδρας ματς τρεις διαφορετικούς προπονητές στον πάγκο του, γεγονός που δεν μπορούσαν να το πιστέψουν οι αρμόδιοι της ΟΥΕΦΑ!  Με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ο Κόλλιας και στο τελευταίο ματς με την Μακάμπι ο Κάτανετς.

Ο τελευταίος φαινόταν ότι θα πήγαινε μέχρι το τέλος όμως όλα κρίθηκαν όταν ο Κόκκαλης ξύπνησε ένα πρωί και διάβασε τις δηλώσεις του, με τις οποίες έλεγε ότι «δεν θα πρέπει να μας γίνει ψύχωση η κατάκτηση του έβδομου πρωταθλήματος». Δύο πράγματα έκανε τότε ο Σωκράτης. Πρώτον, φρόντισε να επιβεβαιώσει ότι πράγματι είχαν γίνει αυτού του τύπου οι δηλώσεις και δεύτερον, όταν το τσεκάρισε, έδωσε την εντολή για να εκδοθεί η ανακοίνωση της απομάκρυνσης του Κάτανετς.

Πρώτα τον απέλυσε και μετά σκέφτηκε να βάλει στον πάγκο τον Όλεγκ Προτάσοφ.  «Ποιος είναι αυτός που θα μας πει αν θα έχουμε ψύχωση ή όχι με το έβδομο;» ήταν η (προφανώς αναπάντητη) ερώτηση του Κόκκαλη προς τους συνεργάτες του και η συνέχεια της ιστορίας είναι γνωστή σε όλους μας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ