Γκέραρντ : Ένας όμορφος άνθρωπος

Γκέραρντ : Ένας όμορφος άνθρωπος

Ο Ευγένιος κι οι ανόητοι που ψάχνουν στα μαιευτήρια ποιος είναι Έλληνας και ποιος όχι.

Είθισται η στήλη να ασχολείται με το μπάσκετ, καθώς αυτό είναι το αντικείμενο ενασχόλησής μας, αλλά υπάρχουν στιγμές που δεν μπορούμε παρά να ξεστρατίσουμε. Και μια από αυτές είναι η σημερινή, καθώς έφυγε ένας άνθρωπος που έκανε τα σπορ καλύτερα. Ο Ευγένιος Γκέραρντ ήταν από εκείνους τους ξένους, που έγιναν Έλληνες, που τους νιώθουμε «δικούς μας» κι ας μην έχουν γεννηθεί σ’ αυτή τη γωνιά του πλανήτη.

Αν στο άθλημα έμενε (δυστυχώς μένει μόνο η ανάμνησή του) κάτι από την ευγένεια του εκλιπόντος, θα ήταν πολύ καλύτερο. Και φαίνεται πως τελευταία χρειάζονται καλοί άνθρωποι του αθλητισμού στον άλλο κόσμο, καθώς μετά τον αείμνηστο Τάσο Στεφάνου, άλλος ένας αξιοπρεπέστατος και καλοκάγαθος άνθρωπος έφυγε από δίπλα μας.

Ουδέποτε συνάντησα τον Γκέραρντ, αλλά θαρρώ ότι δεν χρειάζεται να τον ξέρει κανείς, για να αντιληφθεί πως η αύρα του ήταν πεντακάθαρη. Δεν χρειάζεται να έχεις συζητήσει μαζί του για να αντιληφθείς ότι ήταν όμορφος άνθρωπος. Το καταγράψανε συνάδελφοι που είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν.

Όσο διάβαζα στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης αναφορές στο όνομά του, τόσο έβλεπα από κάτω έναν ιδιότυπο διαγωνισμό βλακείας, για το αν και κατά πόσο μπορούμε να τον θεωρούμε Έλληνα. Έντονες αντιπαραθέσεις από ανόητους που αντιλαμβάνονται τον «ελληνισμό» ως μια νέα Άρια φυλή.

Παλιότερα οι κοινωνικά αγράμματοι δεν τολμούσαν να ζητήσουν τον λόγο σε παρέες, φοβούμενοι την κατακραυγή. Τώρα, μέσω social media, τσιμπάνε κανένα like από άλλους ομοιοπαθείς κι αισθάνονται πως όχι μόνο έχουν δικαιωματικά άποψη, αλλά είναι και σημαντική. Κι έτσι, αφού ξεπερνούν το άγχος της αποδοκιμασίας, έχοντας συλλέξει κάποιες σκόρπιες ιδέες, προβάλλουν την αφέλεια και την άγνοιά τους ως βάση επιχειρημάτων.

«Μα δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα» ο Γκέραρντ. Το ότι η ψυχή του αγάπησε όσο λίγοι την Κρήτη, δεν μπορεί -στο μικρόνοο κόσμο τους- να καλύψει την ατυχία να μην γεννήθηκε σε ελληνικό μαιευτήριο. Άσκοπη κάθε προσπάθεια αντιπαράθεσης. Ας επιχειρήσουμε να αναζητήσουμε τα δυσνόητα, αδιαφορώντας για τα ανόητα κι αφήνοντάς τους να αναλύουν τα αυτονόητα.

Στο θέμα μας. Ο Ευγένιος ήταν ένας όμορφος άνθρωπος. Από αυτούς που ξεπερνούν ομάδες και σύνορα, αντιπαλότητες, από αυτούς που ομορφαίνουν τον κόσμο. Θα μας λείψει… Ειδικά τώρα που η ασχήμια είναι απειλή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ