Πανιώνιος – Άρης : Το καλύτερο ματς, εκτός τελικών

Πανιώνιος – Άρης : Το καλύτερο ματς, εκτός τελικών

Το Σάββατο (6/1, 16:30) όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο «Αρτάκης», στη μονομαχία της χρονιάς.

Καλή χρονιά με υγεία και τύχη. Και μας χρειάζονται και τα δύο, καθώς -όπως λένε και καλοί μου φίλοι- οι επιβάτες του «Τιτανικού» είχαν υγεία, αλλά τους έλειψε η τύχη. Για τους μπασκετικούς η «καλή χρονιά» είναι συνυφασμένη με τα «μεγάλα» ματς και το 2018 ξεκινά με ένα ντέρμπι, που μας γυρνά στο… χθες και μας οδηγεί στο… αύριο.

Όχι δεν αναφέρομαι σε ευρωπαϊκό αγώνα, αλλά στη… συνάντηση της χρονιάς, που θα γίνει το Σάββατο στο «Αρτάκης». Ο Πανιώνιος υποδέχεται τον Άρη, σ’ ένα ματς βγαλμένο από την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, το οποίο όμως έχει τη δική του ιστορία. Αν ο Άρης νικήσει, ο Πανιώνιος μοιάζει να είναι με το ένα πόδι στην Α2. Και το χειρότερο είναι πως θα έχει έναν άχαρο γύρο, για να κυνηγά Χίμαιρες.

Αν ο Πανιώνιος νικήσει, αφενός θα διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες για παραμονή, αφετέρου θα κρατήσει τον Άρη στη ζώνη της φωτιάς, στα χαμηλά πατώματα, εκεί όπου υπάρχει κίνδυνος… πλημύρας.

Στη Νέα Σμύρνη περιμένουν αυτό το ματς σαν τον τελικό των τελικών. Είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν τη μοίρα τους, να αποδείξουν ότι ο Πανιώνιος ανήκει στην Α1. Κι είναι αλήθεια πως οι «μεγάλες» κατηγορίες χρειάζονται «μεγάλες» ομάδες. Αλλά μην νομίζετε ότι πάνε πίσω οι «κίτρινοι», που κόντρα στα Τρίκαλα έδειξαν ότι δεν είναι αυτή η θέση του «Αυτοκράτορα».

Αν υπάρχει ένα ματς, εκτός των τελικών, που αξίζει να δει κανείς, ενδεχομένως είναι το Σαββατιάτικο. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα είναι ποιοτικό, θα είναι όμως σκληρό. Κι αν κρίνουμε από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, όπου ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος του αναμενομένου, φαίνεται πως η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου έχει βρει ρόλους και θέσεις.

Ο αγώνας με τον Άρη έχει πολύπλευρη σημασία για τους «κυανέρυθρους», καθώς ο Σταύρος Αλευρογιάννης είναι αποφασισμένος να κάνει ακόμα μεγαλύτερη επένδυση, αρκεί να υπάρχουν πιθανότητες παραμονής. Και είναι υποχρεωμένος να περιμένει, από τη στιγμή που οι νεοφώτιστοι έκαναν τις αλλαγές που είχαν δικαίωμα στον πρώτο γύρο και δεν μπορούν να προχωρήσουν σε διορθωτικές κινήσεις, πριν τη στροφή.

Είναι τέτοια η τρέλα του, που δεν δίστασε να επικοινωνήσει με τον ατζέντη του Στράτου Περπέρογλου και να διερευνήσει αν ο έμπειρος παίκτης προτίθεται (αν μείνει ελεύθερος) να επιστρέψει στην παλιά του ομάδα. ΚΙ είναι αυτό το στοιχείο, που κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την επικείμενη αναμέτρηση.

Βλέπετε, στον Άρη δεν υπάρχει ανάλογη ευχέρεια, οπότε αν κι εφόσον οι «πάνθηρες» καταφέρουν να βγουν νικητές, τα πράγματα στον δεύτερο γύρο θα είναι διαφορετικά για όλους. Όπως και να ‘χει, το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς είναι προ των πυλών…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ