Το 2018, για ΠΑΟΚ πρωτιά κι Ατρόμητο τετράδα!

Το 2018, για ΠΑΟΚ πρωτιά κι Ατρόμητο τετράδα!

Οι φίλοι του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος μέσα στο 2018, που κουβαλάει μαζί του και τον β΄γύρο, δύο από τα πιο σημαντικά, που περιμένουν να δουν, είναι 1) αν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει τον τίτλο και 2) αν ο Ατρόμητος αντέξει στους εξουθενωτικούς ρυθμούς της ανταγωνιστικότητας και παραμείνει στις κορυφαίες θέσεις.

ΜΕ ΤΗ λήξη του 2017 και του α΄γύρου προβλήθηκαν ως εφικτά και τα δύο. Με τον ΠΑΟΚ να κινείται με αυξανόμενη ένταση γύρω από τον πλανήτη «Ιβάν Σαββίδη» .Και τον Ατρόμητο να δείχνει , σε αυτό το μεσοδιάστημα των εορταστικών διακοπών, πως δεν θα αρκεστεί στην δύναμη, την οποία απέκτησε με την έξυπνη κι εύφορη μέθοδο των δανεικών , από τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, αλλά πως θα ενισχυθεί και με χειμερινές μεταγραφές.

ΑΜΕΣΩΣ προκύπτει το ερωτηματικό: Ποιους θα εκτοπίσουν οι ΠΑΟΚ και Ατρόμητος, για να πετύχουν τον βασικό στόχο τους; Προκειμένου για την ομάδα της Θεσσαλονίκης η απάντηση δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνει μόνο το αυτονόητο, δηλαδή «τον Ολυμπιακό». Γιατί υπάρχει και η ΑΕΚ, που τρέφει πιθανότητες για τον τίτλο, για τον οποίο το πρώτο χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα της, ο Σοτζέϊ Μασούντ, ήταν ξεκάθαρος στις δηλώσεις , κατά την πρωτοεπισκεψιμότητα του στα Σπάτα. «΄Ηλθα για το πρωτάθλημα». Ο Πέρσης με τα ηγετικά προσόντα είναι άριστος γνώστης , μέσω Πανιωνίου, για την σημασία, που έχουν, ως αντίπαλοι οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ, λοιπόν, η πιο πολυπλευρικά οργανωμένη εταιρία στην τωρινή εποχή του ελληνικού ποδοσφαίρου , η «ασπρόμαυρη» του Βορρά, να υπολογίζει ασφαλώς κατά πρώτον το πώς θα ανατρέψει τον σχεδόν μόνιμο πρωταθλητή Ολυμπιακό. Και κατά δεύτερο την άκρως απαιτητική «΄Ενωση» , η οποία δεν περιορίζεται στο τεράστιο ενδιαφέρον της για το πότε θα πέσουν τα θεμέλια στο «Αγια Σοφιά», αλλά και το πώς θα διακριθεί στις διοργανώσεις, τις οποίες συμμετέχει.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ του ΠΑΟΚ, σε σχέση με αυτή του Ατρόμητου, είναι πιο δύσκολη, πολύπλοκη, αγχώδης. Και γιατί ο στόχος είναι ο πιο ψηλός και σπουδαίος, αλλά και διότι ο μεν Ολυμπιακός είναι κάθε χρονιά το πρώτο καράβι, που μπαίνει στο μεγαλύτερο λιμάνι. Η δε ΑΕΚ ,ότι όλο και βελτιώνεται, πλησιάζοντας τον παλαιό καλό εαυτό της ( με στόχο τα πρώτα προπονητικά «φεγγάρια» του Ντούσαν Μπάγεβιτς στη Νέα Φιλαδέλφεια) κι ενώ με τη λήξη του α΄γύρου οι περισσότερο αντίπαλοι της ξεχώρισαν «την ομάδα με τους Λιβάγια-Αραούχο».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΑΕΚ είναι υποχρεωμένοι να παίξουν στην Τούμπα, κατά τον β΄γύρο. Αυτό ερμηνεύεται , από τους «ασπρόμαυρους», ως το πιο μεγάλο αβαντάζ στην ανάγκη, που θα έχουν για να εκτοπίσουν και τους δύο από την ουσιαστική διεκδίκηση του τίτλου. Όμως, μπορεί ο ΠΑΟΚ να είναι τόσο πολύ σίγουρος, όσο παρουσιάζεται με τις πρόωρες δηλώσεις διοικητικών ανθρώπων του, παικτών, ακόμη και ρεπόρτερς, όταν έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό, το DNA του οποίου είναι ένα με το «πρωταθλητής»; Αλλά και με αντίπαλο την ΑΕΚ, η οποία στις δύο προηγούμενες σεζόν έχει χάσει στην Τούμπα κυρίως από τα διαιτητικά λάθη του Τάσου Σιδηρόπουλου και του Δαμιανού Ευθυμιάδη;

ΠΕΡΑ από κάθε αμφιβολία, ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι κυρίαρχος «του παιχνιδιού», που γίνεται στα «κέντρα εξουσίας» και στην «επικοινωνία». Το παραδέχτηκε ο ίδιος, ο Ιβάν Σαββίδης, κατά την έπαρση του τελευταίου « τελεσιγραφικού διαγγέλματος του». Αλλά αυτή η υπεροχή , όπως συμβαίνει σε παγκόσμιο φάσμα, δεν εξασφαλίζει κατά 100% το επιθυμητό αποτέλεσμα. Γιατί παίζει ρόλο και «το αγωνιστικό». Κοινότυπο, ότι «το μπάτζετ από μόνο του δεν σημειώνει γκολ». Το ίδιο ισχύει και για την δύναμη, που προσφέρουν τα «κέντρα εξουσίας». Χρειάζεται και η υπερπήδηση του υψηλότερου εμποδίου, που είναι «οι αντίπαλοι παίκτες». Το σώμα και η αγωνιστική ψυχή, που διαθέτει ο καθένας, ο οποίος θα μαρκάρει π.χ. Τον Πρίγιοβιτς ή τον Βιεϊρίνια, ο καθένας, που επιτεθεί εναντίον του Βαρέλα ή του Μάτος.

ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ θα έχουν τον τελευταίο λόγο, προς τον ΠΑΟΚ, απέναντι στην «θαρραλεότατη» βεβαιότητα , που εκφράζει, από την 1η κι όλους του νέου χρόνια, ότι θα αποτελέσει πραγματικότητα το Γιωργοσαββιδικό «Εμείς ή κανένας»!
ΔΕΚΤΟ, ότι με τα «κέντρα εξουσίας» εξασφαλίζονται οι διοικητικές και διαιτητικές αβάντες. Αλλά , όταν φτάσει η στιγμή για το «ενώπιος ενωπίω στον αγωνιστικό χώρο», ανάμεσα σε ομάδες όπως οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός , τότε σωφροσύνη, ως και σοφία, υποδηλώνει το να χαμηλώνεις τον τόνο της φωνής και να αναρωτιέσαι με το «ναι, αλλά μήπως;».

ΟΣΟ για τον Ατρόμητο στο έργο του, για να μείνει στην κολακευτική πρώτη 4άδα το βασικό εμπόδιο του θα είναι ο Παναθηναϊκός. Με την «πράσινη» ομάδα η λογική, σφιχταγκαλιασμένη με την παράδοση,να λέει, ότι αποκλείεται να έχει τόσες αγωνιστικές «αναταράξεις», όσες στο πρώτο ήμισυ του πρωταθλήματος. Κάποτε και κάπως, έστω, θα φτιάξει. Επίσης, στον Ατρόμητο «των αποφασιστικών εξετάσεων στον β΄γύρο», ότι τόσο οι παίκτες από δανεισμό, όσο και ο αρχικά «άγνωστος Χ», Αυστριακός προπονητής, Νταμίρ Κάναντι, θα πρέπει να αποδείξουν, πως δεν ήταν «διαττόντες αστέρες».

Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ έχει να αντιπαλέψει με τον Παναθηναϊκό.΄Όμως, αν πρέπει να αυξήσουμε οπωσδήποτε σε δύο τους άμεσους αντιπάλους του (όπως για τον ΠΑΟΚ οι Ολυμπιακός και ΑΕΚ), θα καταλήξουμε στο : Και… με τον εαυτό του! Να στηρίξει τον «εστεμμένο πρίγκιπα» του Περιστερίου, τον μοναδικό εκτός έδρας αήττητο του α΄γύρου! Να δικαιολογήσει όσα έχει πετύχει, αλλά και να τα στρογγυλέψει, να δώσει την ευκαιρία σε όσους περισσότερους, κατά το φινάλε του πρωταθλήματος, να τον αποκαλούν «η Λέστερ της Ελλάδος»!

ΠΑΟΚ κι Ατρόμητε , μπορείτε την πρωτιά και την τετράδα; Στον β΄γύρο θα κληθείτε να το αποδείξετε!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ