Ολυμπιακός : Το ασυμβίβαστο  και ο νόμος του τζόγου

Ολυμπιακός : Το ασυμβίβαστο και ο νόμος του τζόγου

Στον Ολυμπιακό δεν μπορεί κανείς να αποκτήσει «μόνιμη σύμβαση» μένοντας στις επιτυχίες του χθες!

Όπως αναφέρει ένας από τους άγραφους νόμους του τζόγου (μέρες που είναι… ) την παρτίδα θα την κερδίσει στο τέλος αυτός που θα ποντάρει τα περισσότερα χρήματα. Ή τουλάχιστον θα αποκτήσει τις περισσότερες πιθανότητες για να «μαζέψει» το τραπέζι, καθώς με την τράπουλα ποτέ δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος…

Κι όσο κι αν το αρνούνται να το παραδεχθούν οι ανταγωνιστές του, εντούτοις είναι πραγματικότητα, ότι ο Ολυμπιακός βάζει τα περισσότερα από τους άλλους, για αυτό και δεν είναι τυχαία η κυριαρχία του όλα αυτά τα χρόνια. Η αξιολόγηση των ρόστερ είναι ενδεικτική, όσο κι αν πράγματι στην μπάλα (όπως και στην τράπουλα, που προαναφέραμε) υπάρχει και η πιθανότητα να μην κερδίσει ο καλύτερος.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να προσθέτει στην ομάδα του παίκτες με ταλέντο και προοπτική, ενώ δεν διστάζει να διορθώνει ακόμη και τα λάθη του, παραδεχόμενος και τις αστοχίες του. Θα μπορούσε να περιμένει και τον Καρσελά ή να αφήσει τον Ζντιέλαρ και τον Καπίνο στην αναμονή της επόμενης ευκαιρίας, αλλά δεν το έκανε.

Αντί αυτού, επιλέγει να πάει σε «ανανέωση» σχεδόν του μισού ρόστερ (αν και εφόσον ολοκληρωθούν όλες οι αποχωρήσεις που είναι στο πρόγραμμα) κι ας βρίσκεται στη μέση της διαδρομής. Δεν περιορίζει τον ορίζοντά του σε τούτο το πρωτάθλημα, αλλά συνεχίζει την πορεία του, χωρίς να συμβιβάζεται με τη μετριότητα.

Στην περίπτωση του Καρσελά για παράδειγμα τι άλλο θα μπορούσει γίνει για να παίξει μπάλα; Κι ο Καπίνο είχε για δεύτερο χρόνο τη δυνατότητα να γίνει βασικός, αλλά δεν το πέτυχε, ενώ το ίδιο ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους, από τον Εμενίκε έως τον Μπεν.

Δεν μπορεί να «κρυφτεί» κανείς στο Ρέντη πίσω από τις επιτυχίες της ομάδας, τις προηγούμενες ή τις τωρινές. Αυτό είναι το μήνυμα των ημερών που θέλει να στείλει ο Ολυμπιακός στους παίκτες του και το έχει ξανακάνει ακόμη και με ομάδες του που κατέκτησαν το πρωτάθλημα ή και το νταμπλ, πλην όμως κάποιοι παίκτες μάζεψαν βαλίτσα, επειδή νόμιζαν ότι απέκτησαν «μόνιμη σύμβαση» και σκέφτηκαν να το… αξιοποιήσουν.

Λάθος νοοτροπία και όποιος τη διαθέτει δεν μπορεί να σταθεί στον Ολυμπιακό. Δεν σε αφήνει ο κόσμος αυτής της ομάδας να μείνεις στο προηγούμενο τεύχος κι αυτό ισχύει διαχρονικά για όλους, από τον πρόεδρο έως τον προπονητή και τους παίκτες.

Δεν είναι αχαριστία, απλά αποτελεί το ασυμβίβαστο, σύμφωνα με το οποίο ο καθένας που δουλεύει για αυτήν την ομάδα οφείλει να την έχει πάντα στην κορυφή και μέσα στις διακρίσεις. Και επί αυτού οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν «τζογάρουν» με τίποτα και για κανένα λόγο!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ