Χατζισαφί : Ένας αρχηγός στη μηχανή του

Χατζισαφί : Ένας αρχηγός στη μηχανή του

Τα πολλαπλά οφέλη της απόκτησης του Εχσάν Χατζισαφί για τον Ολυμπιακό που μπορεί να τον υπολογίζει άμεσα για λύσεις πολυτελείας – Ο διπλός ρόλος του αριστεροπόδαρου άσου (μπακ και αμυντικό χαφ), η εμπειρία του, η συνήθεια στην πίεση και τον πρωταθλητισμό και ως… κερασάκι η νέα επικράτηση επί του ΠΑΟΚ που αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε να περιμένει στο αεροδρόμιο όπως με τον Καρίμ…

Συστάσεις δεν χρειάζονται. Και αυτό αν θέλετε είναι το σημαντικό για τον Ολυμπιακό. Συστάσεις ούτε από εμάς για τον παίκτη, ούτε από τη νέα του πλέον ομάδα (και επίσημα από το Σάββατο) για αυτά που θα συναντήσει. Ο Εχσάν Χατζισαφί έχει ήδη συστηθεί στο ελληνικό κοινό και έχει παραδώσει τα διαπιστευτήρια του.

Μπορεί για μας τους… Ευρωπαίους ο 27χρονος Ιρανός αριστεροπόδαρος άσος να αποκαλύφθηκε τους τελευταίους μήνες όμως ο Εχσάν Χατζισαφί αποτελεί ήδη σημείο αναφοράς στο ποδόσφαιρο της πατρίδας του.

Αρχηγός πλέον της εθνικής του Ιράν που το καλοκαίρι θα βρίσκεται στα γήπεδα της Ρωσίας για το Μουντιάλ με 88 συμμετοχές και 6 γκολ ο Χατζισαφί έρχεται στον Ολυμπιακό να δώσει λύσεις πολυτελείας στη «μάχη» για την κατάκτηση του 8ου συνεχόμενου πρωταθλήματος και να ανταμώσει με τον καλό του φίλο Καρίμ Ανσαριφάρντ που από το περιθώριο επί Χάσι έχει μετατραπεί ο ίδιος στο ερυθρόλευκο σημείο αναφοράς.

Ο Ιρανός άσος στις 20 παρουσίες του με τον Πανιώνιο, από τα τέλη του περασμένου Ιουνίου που αποκτήθηκε έως και το ματς Κυπέλλου με τον ΟΦΗ την προηγούμενη εβδομάδα που σκόραρε κιόλας έχει πείσει και τους πλέον δύσπιστους Έλληνες φιλάθλους που δεν τον γνώριζαν για την αξία του.

Από τα πρώτα «βιολιά» της ομάδας της Νέας Σμύρνης ο αριστεροπόδαρος άσος έρχεται την κατάλληλη στιγμή στον Ολυμπιακό. Νωρίς-νωρίς, γνωρίζοντας την ελληνική πραγματικότητα και ξέροντας τις απαιτήσεις που υπάρχουν στο κορυφαίο κλαμπ της χώρας μας.

Και αν νομίζετε πως ο Χατζισαφί θα έχει θέματα… υψοφοβίας κάνετε μεγάλο λάθος. Είνια μαθημένος και γαλουχημένος στην πίεση του πρωταθλητισμού με την ομάδα που αναδείχθηκε και αγωνίστηκε στο Ιράν, την Σεπαχάν κατακτώντας τρία πρωταθλήματα και τρία κύπελλα, ξέχωρα βεβαίως από την τεράστια εμπειρία που του έχει προσδώσει η μόνιμη παρουσία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Το Ιράν που βρίσκεται όλο και πιο συχνά στις κορυφαίες διοργανώσεις, που έχει αρχίσει για τα καλά την εξαγωγή ποδοσφαιριστών με τον Πανιώνιο να είναι αυτός που άνοιξε την αγορά στην Ελλάδα με παίκτες που τώρα είναι στον Ολυμπιακό (Ανσαριφάρντ, Χατζισαφί) και την ΑΕΚ (Μασούντ).

Παίκτες που και για τους τρεις, για κάθε ένα ξεχωριστά είχαν ενδιαφερθεί θερμά και ο ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟ. Πέρσι για τον Ανσαριφάρντ ο ΠΑΟΚ με τους ανθρώπους του να πανηγυρίζουν πως έκλεισαν τον Καρίμ, να πηγαίνουν στο αεροδρόμιο για να τον περιμένουν την ώρα που αυτός υπέγραφε στον Πειραιά και επίσης πέρσι ο ΠΑΟ για τον Μασούντ.

Αλλά και φέτος ο ΠΑΟΚ επεδίωξε και πάλι να πάρει… ρεβάνς (μια από τις πολλές μια και οι ήττες σε μεταγραφικές κόντρες με τον Ολυμπιακό είναι συνεχόμενες) με τον Χατζισαφί, όμως και πάλι βρήκε τείχος, για την ακρίβεια ερυθρόλευκο.

Για αυτό και τώρα οι Θεσσαλονικείς περιμένουν στωικά να τα «σπάσει» ο Χουλτ το συμβόλαιο του από τον ΠΑΟ, ελπίζοντας πως θα δικαιωθεί στην προσφυγή που έχει κάνει για να τον πάρουν ελεύθερο.

Το πιο ουσιώδες βεβαίως για τον Ολυμπιακό δεν είναι αν κατέγραψε άλλη μια «νίκη» απέναντι στον ΠΑΟΚ ή αν πήρε για άλλη μια φορά αυτός παίκτη από την ελληνική αγορά που ενδιέφερε και άλλη ή άλλες μεγάλες ομάδες της χώρας μας.

Το σημαντικό είναι πως πήρε έναν παίκτη που μπαίνει άμεσα στο «κόλπο» και έχει τις ικανότητες και τις ποδοσφαιρικές αρετές να εξελιχθεί σε «εργαλείο» πολυτελείας. Να τον «οχυρώσει» για τα καλά στο αριστερό άκρο της άμυνας καθώς ο Χατζισαφί μαζί με τον Κούτρη φτιάχνουν ένα πολύ δυνατό δίδυμο αλλά και να του προσφέρει συνάμα λύσεις και στον άξονα.

Ο Ιρανός άσος άλλωστε μπορεί κάλλιστα να αγωνιστεί και στον άξονα, ως αμυντικό χαφ και αυτό είναι κάτι που σαφέστατα αρέσει στον Λεμονή που έτσι και αλλιώς ήθελε να έχει άλλη μια επιλογή για αυτή τη θέση εκτός του βασικού και αναντικατάστατου Ρομαό.

Ο Ιρανός μπαίνοντας από αύριο στον Ρέντη πανέτοιμος αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά καθώς θα βρει και δικό του άνθρωπο στη νέα του ομάδα (Ανσαριφάρντ) και γνώριμα πρόσωπα, βάζει υποψηφιότητα για να παίξει ακόμη και στη Λάρισα. Συνάμα προσφέρει εμπειρία σε μια αμυντική γραμμή που χαρακτηρίζεται κυρίως από νιάτα στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός στη λογική των έτοιμων λύσεων ξεκινά τις μεταγραφές του Ιανουαρίου με τις καλύτερες προοπτικές. Χρησιμοποιεί με τον τρόπο που πρέπει τη δύναμη του και αυτό δείχνει πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο.

Καλά τα «μπαμ» και τα «μπουμ» αλλά σε «μάχες» σαν τις φετινές στο πρωτάθλημα όπου ο Ολυμπιακός θα κληθεί να τους νικήσει όλους σε όλα τα επίπεδα για να πάρει τον τίτλο τα «εργαλεία» πολυτελείας είναι αυτά που κρίνουν πολλά.

Και ο Εχσάν Χατζισαφί έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε λίρα εκατό για τον Ολυμπιακό που χρειάζεται να επενδύσει σε τέτοιες έξυπνες μεταγραφές που μπορούν να του αποδώσουν με το καλημέρα.

Συνδυάζοντας βεβαίως και το «σάρωμα» της ελληνικής αγοράς με παίκτες όπως οι Πασαλίδης και Ιγκόρ Σίλβα που ουσιαστικά επιβεβαίωσε η ΠΑΕ πως είναι στα «χέρια» της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ