Ολυμπιακός : Αλίμονο στους νέους!

Ολυμπιακός : Αλίμονο στους νέους!

Θα μπορέσει ο Γιαννιώτης να γίνει ο τέταρτος στην παρέα των Νικοπολίδη, Ρομπέρτο και Προτό;

Από τον Νικοπολίδη στον Ρομπέρτο και τώρα στον Προτό. Και ενδιάμεσα απέτυχαν όσοι παρουσιάζονταν ως οι «εξελίξιμοι» για να φορέσουν τα κόκκινα γάντια κάτω από την εστία. Να είναι τυχαίο; Προφανώς και όχι…

Η ιστορία του τερματοφύλακα και δη του Ολυμπιακού επαναλαμβάνεται κατά διαστήματα, αλλά η συνιστώσα παραμένει πάντα η ίδια. Απαιτείται η εμπειρία ώστε να αντέξεις στην εντολή του… Ιακώβου, όχι για να κάτσεις κάτω από την μπάρα, αλλά κάτω από την (ερυθρόλευκη) εστία.

Στην τελευταία 20ετία την εξαίρεση του κανόνα αποτέλεσε μόνον ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ο οποίος βγήκε από το «φυτώριο» του συλλόγου (έτσι έλεγαν τότε την Ακαδημία, για να καταλάβετε πόσο πίσω γυρίζουμε το χρόνο) και μπόρεσε να πραγματοποιήσει λαμπρή καριέρα , καθώς ήταν μέλος της ομάδας που επανέφερε για καλά τα πρωταθλήματα στον Πειραιά.

Ακολούθως, ο Ολυμπιακός βρήκε τη σιγουριά στο πρόσωπο του Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από την Εθνική μας ομάδα, το 2004, αποφάσισε να αλλάξει στρατόπεδο και από την Παιανία βρέθηκε στο Ρέντη.

Την έδωσε την απαραίτητη σιγουριά ενώ στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πέρασε από ταλαιπωρία (ποιος ξεχνάει τον Κοστάντζο που έγινε… διαφήμιση;) μέχρι να βρει τον Ρομπέρτο ο οποίος έφτασε στο σημείο να ανακηρυχτεί σε «άγιο».

Δύσκολα θα δούμε από τερματοφύλακα ελληνικής ομάδας να πραγματοποιεί τέτοια εμφάνιση όπως ο Ισπανός στο 1-0 των κόκκινων επί της Μπενφίκα στο Καραΐσκάκη, τη νύχτα που ο Ζόρζε Ζέσους ανέφερε στο παραμιλητό του ότι δεν είχε ξαναδεί τερματοφύλακα να τα πιάνει όλα.

Στη σκιά του Ρομπέρτο έμεινε ο Ούγγρος Μπάλας Μέγιερι που δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την ευκαιρία, όποτε του δόθηκε και αυτό κόστισε στον Ολυμπιακό έναν αποκλεισμό (επί Βαλβέρδε) από την Μέταλιστ στο Καραϊσκάκη.

Ο Στέφανο Καπίνο ήταν ο τελευταίος στη σειρά (υποθέτουμε ότι οι οπαδοί των ερυθρόλευκων δεν έχουν να θυμούνται και πολλά από τον Λεάλι), ακολουθώντας κι αυτός το δρομολόγιο του Νικοπολίδη, όχι όμως στο κατάλληλο , όπως αποδείχθηκε, ταϊμινγκ από πλευράς παραστάσεων.

Η φανέλα του βασικού του δόθηκε εφέτος για δεύτερη χρονιά αλλά το ματς με την ΑΕΚ αποτέλεσε και τον επίλογο της καριέρας του στο λιμάνι. Τώρα πια υπάρχει ο τρίτος έμπειρος, ο Σίλβιο Προτό που μπήκε και τα «σκέπασε» όλα και το επόμενο ζητούμενο είναι αν ο Ανδρέας Γιαννιώτης, που αναμένεται να είναι ο επόμενος που θα δοκιμάσει την τύχη του, από το καλοκαίρι, θα μπορέσει να πάει κόντρα στην παράδοση και να μη συμμετέχει στα κοινά του Ολυμπιακού μόνο στο διάστημα της προετοιμασίας.

Από ότι μας έχει δείξει μέχρι τώρα τα έχει τα προσόντα όμως άλλο η εστία του Ατρόμητου (ή του Πανιωνίου) και άλλο αυτή του Ολυμπιακού. Για την ακρίβεια δεν υπάρχει καμία σχέση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ