Ίδιο αποτέλεσμα, αντίθετη αξία

Ίδιο αποτέλεσμα, αντίθετη αξία

Με ήττα έκλεισαν τον πρώτο γύρο οι αιώνιοι με διαφορετική όμως αίσθηση ο κάθε ένας.

Τέλος πρώτου γύρου για τους εκπροσώπους μας στην Ευρωλίγκα και αμφότεροι δεν κατάφεραν να φύγουν με το ροζ φύλλο αγώνα από τις δύσκολες αποστολές τους εκτός έδρας. Έκλεισαν έτσι τις υποχρεώσεις τους για το πρώτο μισό της φετινής σεζόν χωρίς νίκη.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο μακρινό Κάουνας από την ευχάριστη, ως τώρα, έκπληξη της διοργάνωσης Ζαλγκίρις, ενώ ο Παναθηναϊκός στην Ισπανία από την ουραγό Βαλένθια. Μπορεί το αποτέλεσμα να ήταν το ίδιο, αλλά ο τρόπος και κυρίως η αξία του αποτελέσματος εντελώς αντίθετοι.

Πρώτον οι ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν μισοί κόντρα σε μια εξαιρετική ομάδα ενώ οι πράσινοι μπορεί να μην είχαν τον Καλάθη αλλά απέναντι τους είχαν ένα σύνολο πολύ κατώτερο τους, χωρίς ψυχολογία και με μεγάλο σερί ηττών στη πλάτη του.

Δεύτερον το να χάνεις από μια ομάδα ίδιων στόχων μπορεί να πονά και να κοστίζει αλλά δεν λόγιζεται σε καμία περίπτωση ως στραβοπάτημα, ειδικά όταν γίνεται εκτός έδρας, ενώ αντίθετα μια αποτυχία κόντρα σε μια ομάδα κομπάρσο της διοργάνωσης θεωρείται και είναι εκτός προγράμματος. Ας τους δούμε ξεχωριστά.

Ο Ολυμπιακός πάλεψε όσο μπορούσε απέναντι σε ένα σύνολο τρομερά πειθαρχημένο, με σφραγίδα του προπονητή και με παίκτες που δεν φοβούνται κανέναν αντίπαλο. Ο Σάρας έχει δουλέψει πολύ με μικρό μπάτζετ και παρουσιάζει μια ομάδα που απλά αρνείται να χάσει, δεν παραδίνεται σε κανένα και φαίνεται να αντέχει.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη έχασε ένα ματς δικό του. Έπαθε ένα ανεξήγητο μπλακ- άουτ όταν βρέθηκε μπροστά με δέκα πόντους και το πλήρωσε. Η ήττα αυτή σίγουρα πόνεσε αλλά δεν είναι και καταστροφή από τη στιγμή που συνεχίζει να διατηρεί την έδρα του ανέπαφη.

Το τέλος του πρώτου γύρου τους βρίσκει καλύτερα βαθμολογικά από ότι ίσως περίμεναν και οι πιο αισιόδοξοι οπαδοί τους. Δεν ξέρω τι θα κάνουν στο δεύτερο μισό αλλά σίγουρα θα κυνηγήσουν μέχρι τέλους το πλεονέκτημα έδρας.

Προσωπικά δεν βλέπω τον τρόπο που μπορούν να μείνουν εκτός τετράδας. Με 11 και 10 νίκες έως τώρα δεν βλέπω πως, αν είναι σοβαροί εντός έδρας και δεν πάθουν κάνενα κάζο, θα βρεθεί ομάδα που θα τους πετάξει εκτός προνομιούχου τετράδας. Τα υπόλοιπα αύριο στην ανάλυση του πρώτου γύρου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ