Βαλένθια – Παναθηναϊκός : Ένας έχασε, ένας δεν κέρδισε

Βαλένθια – Παναθηναϊκός : Ένας έχασε, ένας δεν κέρδισε

Η ήττα του Παναθηναϊκού είναι πιο… ενοχλητική από αυτή του Ολυμπιακού.

Ο παρονομαστής ήταν ίδιος, ο αριθμητής ήταν διαφορετικός. Κοινό σημείο αναφοράς πως και οι δύο πρεσβευτές μας στο κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γνώρισαν την ήττα. Η διαφορά είναι πως στην πρώτη (χρονικά) περίπτωση η Ζαλγκίρις νίκησε, ενώ στη δεύτερη ηττήθηκε ο Παναθηναϊκός.

Στο παιχνίδι του Ολυμπιακού αποδείχθηκε ότι η εξαίρεση δεν μπορεί να γίνει κανόνας. Κάποια στιγμή οι απουσίες θα βαρύνουν στο ισοζύγιο κι αυτό συνέβη χθες, από τη στιγμή που ο Ρόμπερτς με τον Στρέλνιεκς δεν ήταν σε καλή κατάσταση και τα ημίψηλα σχήματα του Σφαιρόπουλου ταίριαζαν στα πλάνα του Γιασικεβίτσιους.

Οι «ερυθρόλευκοι» πάλεψαν όπως κάνουν πάντα, έβγαλαν μπροστά τους δύο «Παπ», είχαν σταθερό σημείο αναφοράς τον ΜακΛιν και θα μπορούσαν να πάρουν περισσότερα από τον Τόμπσον, αν ο κόουτς του Ολυμπιακού του έδινε περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Κι αυτός, όμως, δεν είναι κομπιούτερ, δικαιούται να κάνει λάθη.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε χωρίς τον Καλάθη κι αυτό δεν είναι κάτι μικρό, όμως η Βαλένθια είχε σαφώς περισσότερες απουσίες, οπότε δεν μπορεί να βρει δικαιολογία στην ήττα. Η εικόνα ήταν κακή κι ήρθε να επιβεβαιώσει τη λογική σκέψη (εκφράζεται και μαθηματικά) που υπαγορεύει ότι χωρίς καλό Γκιστ, δεν μπορεί να υπάρξει καλός Παναθηναϊκός.

Είναι αφύσικο να πάει όλη τη χρονιά με «νταμπλ νταμπλ» ο Αμερικανός, θα έχει και άδειες βραδιές. Σε συνδυασμό με τη μετριότατη εμφάνιση του Λεκαβίτσιους, οι «πράσινοι» δίχως λύσεις από το «1» και το «5» έμοιαζαν να έχουν… απώλεια στήριξης.

Επί της ουσίας, δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Τι να πει κι ο Ομπράντοβιτς, που ηττήθηκε στην έδρα του. Θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα αποτελέσματα και να έχουν μετρήσει άλλη μια νίκη στο σακούλι, όμως ο δρόμος της Ευρωλίγκας είναι μακρύς και σημασία δεν έχει ποιος θα τρέξει γρήγορα σε κάποιο… 100άρι, αλλά ποιος θα βγάλει τον… μαραθώνιο.

Το καλό είναι πως αμφότεροι έχουν… κάβα για να αντέξουν και αρνητικά αποτελέσματα. Τηρουμένων των αναλογιών, βάσει βαθμολογικής θέσης και δυναμικότητας που έχουν δείξει οι αντίπαλοι, η ήττα του Παναθηναϊκού είναι πιο… ενοχλητική από αυτή του Ολυμπιακού.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ