Όταν ο «Σάλπι» εύχεται… κι απεύχεται, για τον Ατρόμητο!

Όταν ο «Σάλπι» εύχεται… κι απεύχεται, για τον Ατρόμητο!

Ο παλαίμαχος διεθνής άσος του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού έφτασε στο σημείο να εκφράσει… την ευχή (!), όπως ο Ατρόμητος να αναδειχθεί μεν πρωταθλητής, αλλά όχι τη φετινή σεζόν.

Σχεδόν σε καθημερινή συχνότητα παρουσιάζονται τα αποτελέσματα από γκάλοπ για τους «κορυφαίους του 2017», σε συνδυασμό με «προβλέψεις για το 2018». Άξιο προσοχής, ότι ο Ατρόμητος είναι παρών σε προτιμήσεις, τόσο για την διάκριση, που είχε στον α΄γύρο του πρωταθλήματος, όσο και για πιθανότητες ακόμη και για κατάκτηση του τίτλου!

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ, ότι «οι μπλε» του Περιστερίου έχουν φτάσει στο σημείο να παρομοιάζονται, έστω ως ένα βαθμό, με την εκπληκτική Λέστερ της Πρέμιερ Λιγκ, πως ακόμη και αυθεντικοί επαΐοντες της μπάλας δεν μηδενίζουν την πιθανότητα για τίτλο! Αναφερόμαστε στο πιο πρόσφατο παράδειγμα, αυτό του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Ο ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ διεθνής άσος του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού έφτασε στο σημείο να εκφράσει… την ευχή (!), όπως ο Ατρόμητος να αναδειχθεί μεν πρωταθλητής, αλλά «να το ξεχάσει» για την εφετινή σεζόν. Γιατί ο «Σάλπι» το μοναδικό, που θέλει τώρα, είναι η ανάδειξη,σε πρωταθλήτρια ,της ομάδας της καρδιάς του. Δηλαδή του ΠΑΟΚ.

ΣΧΗΜΑ λόγου , αυτή η ευχή (που εξελίχθηκε σε …απευχή!), για τον Ατρόμητο, από τον Σαλπιγγίδη; Ο ίδιος ξέρει την αλήθεια. Ίσως στην πραγματικότητα να πιστεύει, ότι «ο μπλε πρίγκιπας» των Δυτικών Προαστείων έχει άλφα ή βήτα πιθανότητες, για τον τίτλο. Άρα πως η ευχή του δεν είναι είδος φιλοφρόνησης προς τον Ατρόμητο, πιθανό να είναι και έμμεση στήριξη-διαφήμιση του έμψυχου υλικού, που ο ΠΑΟΚ έχει δανείσει στο Περιστέρι…

ΑΦΗΝΟΥΜΕ τον «Σάλπι», που με την ευκαιρία να σημειώσουμε, ότι αποκατέστησε τις σχέσεις του με το καθεστώς Σαββίδη και «ξέχασε», ότι… τον ξέχασαν κατά την εκδήλωση για την κατάκτηση του κυπέλλου -2017. Κι ασχολούμαστε με το τι αληθινά πιστεύει η κοινή γνώμη για τις δυνατότητες της ομάδας , που είναι 4η στον βαθμολογικά πίνακα, με 30 πόντους στο ενεργητικό της και με την ανάσα της να καίει τον σβέρκο των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ (από 31), ενώ γίνεται αισθητή και από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (32).

ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικά είναι τα ευχολόγια από κάθε ρεαλιστική άποψη και τοποθέτηση. Ουσία έχει η δεύτερη. Σύμφωνα με αυτή είναι ελάχιστοι εκείνοι, που θα έβγαιναν δημόσια και θα δήλωναν το «Βλέπω για πρωταθλητή τον Ατρόμητο».

Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειονότητα δεν δίνει πιθανότητες στην ομάδα του Περιστερίου, κυρίως για τους ακόλουθους λόγους: 1)Δεν διαθέτει τον αναγκαίο όγκο οπαδών, για να παίξει ρόλο αφενός στον υπερτονισμό του ηθικού της δικής του ομάδας, αφετέρου κατά της ψυχολογίας των αντιπάλων, 2) Στις πιο πολλές φορές οι εξέδρες του γηπέδου Περιστερίου είναι μισοάδειες ή μισογεμάτες. Έστω κι αν το νόμισμα έχει δύο όψεις. Επί του προκειμένου η έλλειψη «καυτής έδρας» να είναι μία από τις πιο λογικές εξηγήσεις, γιατί ο Ατρόμητος τερμάτισε αήττητος , στον α΄γύρο, σε αντίπαλο περιβάλλον.

Η ΘΕΤΙΚΗ όψη του νομίσματος έχει να κάνει με το ότι οι παίκτες έχουν εξοικειωθεί με την απουσία «πύρινης ατμόσφαιρας». Το πιο τρανταχτό παράδειγμα εκείνο στο άδειο, λόγω τιμωρίας, ΟΑΚΑ (8η αγωνιστική), οπότε η σπουδαία νίκη (1-0) κατά της ΑΕΚ.

ΑΛΛΑ ας συνεχίσουμε για τους λόγους, για τους οποίους οι περισσότεροι δεν δίνουν ελπίδες στον Ατρόμητο, για το περίφημο «Λέστερ της Ελλάδας»: 3) Είναι ελάχιστες οι διασυνδέσεις του με τα Κέντρα Εξουσίας, τα οποία έχουν καταλειφθεί πλέον σχεδόν ολοκληρωτικά από το καθεστώς-Σαββίδη. Παρότι με τον κραταιό, στο διαιτητικό γίγνεσθαι, Κύρο Βασσάρα, υπάρχουν αγαθές σχέσεις, η αγωνιστική διαιτησία, κατά τον α΄γύρο αλληθώριζε όταν επρόκειτο για την ομάδα του Γιώργου Σπανού. Με κραυγαλέες τις περιπτώσεις του Σταύρου Μάνταλου, στη Λάρισα (δεν μέτρησε κανονικό γκολ, που θα ήταν το νικητήριο) και Τάσου Παπαπέτρου (στην Τούμπα, με «πέναλτι» για το γιουσουρούμ).

ΤΕΛΟΣ, 4) Ντεζαβαντάζ για τον «πρίγκιπα της Δυτικής όχθης», ότι στην βασική ενδεκάδα του κυριαρχούν παίκτες από δανεισμό. Προπάντων από τον ΠΑΟΚ, του οποίου ο όρος να μη χρησιμοποιηθούν οι δικοί του στα μεταξύ τους παιχνίδια τηρήθηκε στο απόλυτο και οι Ουάρντα, Χατζηισαϊας, Γιαννούλης μετατράπηκαν σε θεατές (το αντίθετο από ό,τι κατά Ολυμπιακού και ΑΕΚ)… Οι δανεικοί προσφέρουν δύναμη, αυξάνουν την αμυντική κι επιθετική αποτελεσματικότητα, αλλά σε κομβικές στιγμές είναι «κενό αέρος, στην διάρκεια της πτήσης». Ένα ουσιαστικό μειονέκτημα , το οποίο δεν αντιμετωπίζουν οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. Οι τρεις δεν έχουν ούτε ένα δανεικό από το εσωτερικό και μάλιστα από ανταγωνιστική δύναμη.

ΚΑΤΑΛΗΓΟΝΤΑΣ, εμείς θα θεωρήσουμε, ότι ο Ατρόμητος θα έχει διανύσει περίφημα την αγωνιστική σεζόν, αν διατηρηθεί, ως το τέλος, στην τωρινή θέση του- χωρίς να αποκλείουμε το ενδεχόμενο για τρίτος. Παράλληλα να συνεχίσει την παράδοση του και να φτάσει ως τον Τελικό του Κυπέλλου, όπου εκεί σε ένα αγωνιστικό τετ-α-τετ και με τις ιδιαιτερότητες της βραδιάς- γιορτή …να μη χρειαστεί την ευχή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, για να στεφθεί τροπαιούχος. Ως Κυπελλούχος εμείς πρώτοι θα γράψουμε: «Ναι, Λέστερ»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ